چه کسانی باید امگا۳ بخورند؟

چه کسانی باید امگا۳ بخورند؟

اسید‌های چرب امگا ۳ فواید زیادی برای سلامتی دارند. بهترین راه برای تامین میزان مورد نیاز بدن خوردن ماهی‌های چرب حداقل دو بار در هفته است.

کد خبر : ۱۲۹۳۶۵
بازدید : ۵۰۶۲

روغن ماهی یک مکمل اسید چرب امگا ۳ است که مطالعات نشان می‌دهد که می‌تواند به کاهش التهاب، بهبود سلامت قلب، محافظت از عملکرد مغز و رشد و توسعه مناسب کمک کند.

اسید‌های چرب امگا ۳ فواید زیادی برای سلامتی دارند. بهترین راه برای تامین میزان مورد نیاز بدن خوردن ماهی‌های چرب حداقل دو بار در هفته است، اما اگر اغلب ماهی‌های چرب نمی‌خورید، باید مصرف مکمل را در نظر بگیرید. مهم است که مطمئن شوید مکمل شما حاوی مقدار کافی ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) و دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) است. این‌ها مفیدترین انواع چربی‌های امگا ۳ هستند و در ماهی‌های چرب و جلبک‌ها یافت می‌شوند. همچنین می‌توانید امگا ۳ را از دانه‌ها و مغز‌ها مانند دانه کتان و گردو دریافت کنید. این غذا‌ها حاوی آلفا لینولنیک اسید (ALA) هستند که بخش کوچکی از آن می‌تواند در بدن شما به EPA و DHA تبدیل شود.

اگر بیماری قلبی دارید یا سطح تری گلیسیرید بالا دارید، ممکن است به اسید‌های چرب امگا ۳ بیشتری نیاز داشته باشید. از پزشک خود بپرسید که آیا باید دوز‌های بیشتری از مکمل‌های روغن ماهی مصرف کنید تا امگا ۳ مورد نیاز خود را دریافت کنید. انجمن قلب آمریکا (AHA) توصیه می‌کند که افراد مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب یا نارسایی قلبی روزانه از مکمل‌های امگا ۳ حاوی EPA و DHA استفاده کنند. تحقیقات بیشتری برای تعیین دوز ایده آل مورد نیاز است، اما بیشتر مطالعات حدود ۱۰۰۰ میلی گرم در روز استفاده کرده اند. ایجاد یک برنامه روتین و مصرف مداوم مکمل می‌تواند مزایای بالقوه سلامتی آن را به حداکثر برساند.

اگر افسردگی و اضطراب دارید امگا۳ بخورید

مطالعات نشان می‌دهد که دوز‌های بالای امگا ۳، از ۲۰۰ تا ۲۲۰۰ میلی گرم در روز، می‌تواند علائم افسردگی و اضطراب را کاهش دهد. در موارد اختلالات خلقی و روانی، مکمل‌هایی با مقادیر بالاتر EPA نسبت به مکمل‌هایی که DHA بالاتری دارند، احتمالاً تأثیر مفیدی دارند.

چه زمانی امگا۳ مضر است

FDA و سازمان ایمنی غذای اروپا (EFSA) ادعا می‌کنند که مکمل‌های امگا ۳ حاوی EPA و DHA در صورتی که دوز آن‌ها از ۵۰۰۰ میلی گرم در روز تجاوز نکند، بی خطر هستند. این هشدار‌ها به چند دلیل وجود دارد. برای مثال، امگا ۳ می‌تواند باعث رقیق شدن خون یا خونریزی بیش از حد در برخی افراد شود. به همین دلیل، بسیاری از پزشکان افرادی را که در حال برنامه ریزی برای جراحی هستند تشویق می‌کنند که افراد مصرف مکمل‌های امگا ۳ را ۱ تا ۲ هفته قبل از جراحی متوقف کنند.

قبل از جراحی امگا ۳ نخورید

دلیل دوم به دلیل ویتامین A است. این ویتامین می‌تواند در مقادیر زیاد سمی باشد و برخی از مکمل‌های امگا ۳ مانند روغن کبد ماهی دارای مقدار زیادی از آن هستند. در نهایت، مصرف بیش از ۵۰۰۰ میلی‌گرم امگا ۳ هیچ‌گاه فواید اضافه‌ای را به همراه نداشته است، بنابراین ریسک نکنید و با مصرف زیاد سلامتی خود را به خطر نیندازید. در ۱۰ سال گذشته، بسیاری از مردم به مکمل‌های روغن ماهی امگا ۳ روی آورده اند که برای افراد سالم و همچنین مبتلایان به بیماری قلبی فوایدی دارد. اسید‌های چرب امگا ۳ مواد مغذی ضروری هستند که در پیشگیری و مدیریت بیماری قلبی مهم هستند.

یافته‌ها نشان می‌دهد که اسید‌های چرب امگا ۳ ممکن است به برطرف شدن موارد زیر کمک کنند:

فشار خون پایین
تری گلیسیرید را کاهش می‌دهد
کند کردن رشد پلاک در شریان‌ها
احتمال ریتم غیر طبیعی قلب را کاهش می‌دهد
احتمال حمله قلبی و سکته مغزی را کاهش میدهد
کاهش احتمال مرگ ناگهانی قلبی در افراد مبتلا به بیماری قلبی

انجمن قلب آمریکا (AHA) توصیه می‌کند که همه حداقل دو بار در هفته ماهی (به ویژه ماهی‌های چرب و آب سرد) بخورند. ماهی قزل آلا، ماهی خال مخالی، شاه ماهی، ساردین، قزل آلای دریاچه‌ای و ماهی تن به ویژه سرشار از اسید‌های چرب امگا ۳ هستند. در حالی که غذا‌ها بهترین گزینه برای دریافت امگا ۳ در رژیم غذایی شما هستند، مکمل‌های روغن ماهی برای کسانی که ماهی دوست ندارند نیز موجود است. فواید دوز‌های منظم مکمل‌های روغن ماهی برای سلامت قلب نامشخص است، بنابراین با پزشک خود صحبت کنید تا ببینید آیا آن‌ها برای شما مناسب هستند یا خیر.

چه مقدار روغن ماهی امگا ۳ ایمن است؟

انجمن قلب آمریکا اعلام کرده مصرف روزانه ۳ گرم روغن ماهی به صورت مکمل بی خطر در نظر گرفته می‌شود. بیش از آن مصرف نکنید، مگر اینکه ابتدا آن را با پزشک خود در میان بگذارید.

عوارض جانبی روغن ماهی امگا ۳ ممکن است شامل موارد زیر باشد:

طعم ماهی در دهان شما
نفستان بوی ماهی میگیرد
ناراحتی معده
مدفوع شل
حالت تهوع
مصرف روزانه بیش از ۳ گرم روغن ماهی ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد.

اگر می‌خواهید دوز‌های بیشتری از مکمل‌های روغن ماهی امگا ۳ مصرف کنید، ابتدا با پزشک خود صحبت کنید. پزشک می‌تواند شما را در تکمیل رژیم غذایی خود با روغن ماهی امگا ۳ راهنمایی کند. همچنین، در صورت مصرف دوز‌های بالاتر روغن ماهی، پزشک می‌تواند تمام جنبه‌های سلامتی شما را تحت نظر داشته باشد. برای افرادی که سطح تری گلیسیرید بسیار بالایی دارند، دارو‌های تجویزی امگا ۳ نیز در دسترس هستند.

زمان مصرف قرص امگا۳

می‌توانید روغن ماهی را در هر زمانی از روز مصرف کنید، بسته به اینکه چه زمانی برای شما بهتر عمل می‌کند. این به این دلیل است که اکثر تحقیقات نشان می‌دهد که مزایای بالقوه مکمل‌های روغن ماهی فوری نیست، بلکه با استفاده طولانی مدت مرتبط است. مطالعات نشان می‌دهد که مصرف روغن ماهی طی چند هفته، ماه یا حتی سال‌ها می‌تواند سطح اسید‌های چرب امگا ۳ را در خون افزایش دهد.

با این حال، تنظیم زمان مصرف مکمل می‌تواند به جلوگیری از برخی از عوارض جانبی مرتبط با روغن ماهی کمک کند. به عنوان مثال، رفلاکس اسید یکی از شایع‌ترین عوارض جانبی مرتبط با مکمل‌های روغن ماهی است. در حالی که این می‌تواند به دلیل محتوای چربی روغن ماهی باشد، روغن بلعیده شده شناور در بالای محتویات معده احتمالاً به این عارضه جانبی کمک می‌کند

تقسیم روغن ماهی به دو دوز کوچکتر و مصرف آن در صبح و شب، یک استراتژی موثر است که می‌تواند به جلوگیری از رفلاکس اسید و سوء هاضمه کمک کند. صرف نظر از زمانی که مکمل روغن ماهی خود را مصرف می‌کنید، مهم است که آن را در کنار غذا مصرف کنید تا جذب آن در بدن به حداکثر برسد. به طور خاص، مصرف روغن ماهی با یک منبع خوب چربی می‌تواند فراهمی زیستی اسید‌های چرب امگا ۳ را افزایش داده ودر نتیجه اثربخشی آن‌ها را هم افزایش دهد.

علاوه بر این، مصرف روغن ماهی همراه با غذا ممکن است برخی از عوارض جانبی مرتبط با مکمل را کاهش دهد. مانند رفلاکش معده. مصرف روغن ماهی بلافاصله قبل از غذا می‌تواند خطر رفلاکس اسید و سوء هاضمه را کاهش دهد. اگرچه تحقیقات بیشتری لازم است، برخی از کاربران همچنین گزارش می‌دهند که مصرف روغن ماهی با غذا می‌تواند از سایر عوارض جانبی رایج مانند اسهال، آروغ زدن و حالت تهوع جلوگیری کند.

مصرف روغن ماهی با غذا می‌تواند جذب اسید‌های چرب امگا ۳ را افزایش داده و عوارض جانبی خاصی از جمله رفلاکس اسید، اسهال، آروغ زدن و حالت تهوع را کاهش دهد. برای برخی، مصرف آن اول صبح همراه با صبحانه ساده‌ترین راه برای اطمینان از دریافت دوز روزانه است. در همین حال، دیگران ممکن است متوجه شوند که مصرف روغن ماهی با ناهار یا درست قبل از خواب برای آن‌ها بهتر است. به همین دلیل، بهتر است آنچه را که برای شما مفید است پیدا کنید و یک روال برای بهینه سازی هر گونه مزایای سلامتی بالقوه ایجاد کنید.

از چه سنی باید شروع به مصرف امگا ۳ کرد؟

امگا ۳ برای هر گروه سنی از بدو تولد تا پیری مهم است. مصرف کافی امگا ۳ از بیماری‌های قلبی، آرتریت، پوکی استخوان و حتی سرطان محافظت می‌کند. وقتی نوزادان کوچک هستند، امگا ۳ کافی را از شیر مادر یا شیر خشک دریافت می‌کنند. استادیار بالینی اطفال از دانشگاه کالیفرنیا می‌گوید، اما پس از یک سال، باید به کودک خود با رژیم غذایی غنی از مکمل‌های امگا ۳ یا روغن ماهی تغذیه کنید. قبل از دادن مکمل‌های روغن ماهی، کودک خود را از نظر حساسیت به ماهی آزمایش کنید. امگا ۳ جدا از مزیت اصلی آن، خاصیت ضد التهابی، فواید سلامتی متفاوتی برای گروه‌های سنی مختلف دارد.

فواید امگا ۳ برای نوزادان و مادران باردار

مطالعات نشان می‌دهد کودکانی که با شیر خشک غنی شده با اسید چرب امگا ۳ تغذیه می‌شوند، مهارت‌های شناختی بهتری نشان می‌دهند. همچنین، کودکان متولد شده از مادرانی که در دوران بارداری خود مکمل‌های امگا ۳ مصرف کرده و شیردهی را انتخاب کردند، در ۴ سالگی در مقایسه با کودکانی که مادرشان امگا ۳ مصرف نمی‌کرد، در تست‌های شناختی امتیاز بیشتری کسب کردند.

خطر آسم: کودکان زنانی که در دوران بارداری و شیردهی خود امگا ۳ مصرف کرده‌اند کمتر به آسم مبتلا می‌شوند.

زایمان زودرس: طبق یک مطالعه در سال ۲۰۰۳، داشتن امگا ۳ از سه ماهه اول بارداری، خطر زایمان زودرس را در زنان کاهش می‌دهد.

امگا ۳ برای نوجوانان و کودکان

ADHD: کودکان مبتلا به ADHD در مقایسه با کودکان عادی، سطح امگا ۳ کمتری دارند. مکمل‌های روغن ماهی به عنوان درمانی برای کودکان مبتلا به ADHD در نظر گرفته می‌شود.

افسردگی: یک مطالعه در سال ۲۰۰۶ نشان داد که مصرف روغن ماهی توسط کودکان افسرده ۶ تا ۱۲ ساله به بهبود قابل توجه علائم کمک می‌کند.

آسم: امگا ۳ التهاب راه‌های هوایی را کاهش می‌دهد که می‌تواند برای افراد مبتلا به آسم مفید باشد.

دیابت: نوجوانانی که امگا ۳ مصرف می‌کنند کمتر در سنین بالاتر به دیابت مبتلا می‌شوند.

امگا ۳ برای بزرگسالان

سلامت قلب و عروق: افرادی که دو بار در هفته ماهی‌های چرب مصرف می‌کنند یا به طور منظم روغن ماهی مصرف می‌کنند تا ۳۲ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به مشکلات قلبی عروقی هستند.

سرطان: شواهد خیلی قوی وجود ندارد، اما تعدادی از مطالعات نشان می‌دهد افرادی که به طور منظم امگا ۳ مصرف می‌کنند در خطر کمتری برای ابتلا به انواع خاصی از سرطان هستند. این‌ها شامل سرطان سینه، روده بزرگ، پروستات، تخمدان و مری است.

تاثیر میزان امگا۳ در شرایط روحی

امگا ۳ در تراکنش‌های شیمیایی مغز نقش دارد. مشخص شده است که سطح امگا ۳ در افراد مبتلا به افسردگی پایین است.

نحوه مصرف امگا ۳ در کودکان

همانطور که گفتیم، قبل از دادن مکمل امگا ۳ به کودک خود با پزشک خود مشورت کنید. اگر پزشکتان تایید کرد، مکمل‌هایی را به کودکتان بدهید که مخصوص کودکان است. مکمل‌های امگا ۳ برای کودکان دارای DHA بیشتری هستند، که اسید‌های چرب امگا ۳ است که کودکان بیش از همه به آن نیاز دارند. کودکان تا ۵ سال به ۱۵۰ میلی گرم DHA در روز نیاز دارند.

تداخل دارویی قرص امگا۳

احتمالا امگا۳ با این دارو‌ها تداخل پیش بیاورد:

دارو‌های ضد انعقاد و ضد پلاکت: این نوع داروها، گیاهان و مکمل‌ها باعث کاهش لخته شدن خون می‌شوند. این احتمال وجود دارد که مصرف مکمل‌های روغن ماهی با آن‌ها خطر خونریزی را افزایش دهد.

دارو‌های فشار خون: گیاهان دارویی و مکمل ها. مصرف مکمل‌های روغن ماهی ممکن است کمی فشار خون را کاهش دهد. مصرف این مکمل‌ها با دارو‌های فشار خون ممکن است اثرات آن را بر فشار خون افزایش دهد.

دارو‌های ضد بارداری: برخی از دارو‌های ضد بارداری ممکن است با تأثیر روغن ماهی که معمولاً روی تری گلیسیرید دارد تداخل داشته باشند. ویتامین E: مصرف روغن ماهی می‌تواند سطح ویتامین E را کاهش دهد. بطور کلی بهتر است مصرف مکمل و دارو را با فاصله دو ساعت در نظر بگیرید.

افرادی که نباید امگا ۳ مصرف کنند

۱- افرادی که دچار اختلالات خونی می‌باشند.
۲- کسانی که پوستشان به‌راحتی دچار کوفتگی و کبود شدگی می‌گردد.
۳- کسانی که از دارو‌های رقیق‌کننده خون مثل آسپرین و یا وارفارین استفاده می‌کنند. چون که امگا ۳ نیز دارای خاصیت رقیق‌سازی خون است.
۴- افرادی که به غذا‌های دریایی حساسیت دارند.
۵- مصرف دوز بالای امگا ۳ سیستم ایمنی بدن را سرکوب می‌کند بنابراین کسانی که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است نبایستی از آن استفاده کنند.
۶- افرادی که فشارخون خیلی بالا و کنترل نشده دارند.

دیگر عوارض جانبی امگا ۳

مصرف به‌اندازه امگا ۳ بسیار بی‌خطر است.
۱- مصرف بیش‌ازحد امگا ۳ موجب اسهال، احساس تهوع و احساس طعم ناخوشانید در دهان می‌شود.
۲- مصرف دوز بالای امگا ۳ جذب ویتامین‌های A-D-E و K را کاهش می‌دهد.
۳- بوی ماهی در تنفس، مدفوع روغنی و چرب از عوارض نادر مصرف امگا ۳ هست.
۴- در برخی افراد دیابتی موجب بالا رفتن قند خون می‌گردد.
۵- مصرف بیش از ۳ گرم امگا ۳ در روز خطر سکته هموراژیک (پاره شدن عروق مغز) را افزایش می‌دهد.

برترین غذا‌های سرشار از امگا ۳

اسید‌های چرب امگا ۳ " چربی‌های خوبی " هستند که بدن برای عملکرد به آن نیاز دارد. این اسید‌های چرب به سه شکل وجود دارند. اسید آلفا لینولنیک (ALA) عمدتاً در روغن‌های گیاهی یافت می‌شود و غذا‌های دریایی بهترین منبع اسید‌های ایکوزاپنتانوئیک (EPA) و دوکوزاهگزانوئیک (DHA) هستند. EPA و DHA در مقایسه با گیاهی ALA بهترین فرم‌های جذبی هستند. ALA یک اسید چرب ضروری است، به این معنی که باید آن را از رژیم غذایی خود دریافت کنید. بدن شما می‌تواند ALA را به مقادیر کمی DHA و EPA تبدیل کند، اما دریافت بیشتر از غذا یا مکمل‌ها به پشتیبانی از طیف وسیعی از فرآیند‌های سالم بدن کمک می‌کند.

مکمل‌های امگا ۳ شامل روغن ماهی، روغن کبد ماهی و روغن جلبک گیاهی است، اما فرمولاسیون‌های آن بسیار متفاوت است. پزشکان گاهی اوقات دوز‌های بالا را برای کمک به کاهش عوامل خطر بیماری قلبی مانند سطوح بالای تری گلیسیرید یا چربی‌های خاص در خون شما تجویز می‌کنند. اما این دوز‌ها می‌توانند عوارض جانبی منفی در افراد سالم داشته باشند، بنابراین قبل از افزودن یک مکمل به رژیم غذایی خود با پزشک خود مشورت کنید. تحقیقات نشان می‌دهد که اکثر مردم حدود ۱۰ برابر بیشتر از امگا ۳ چربی‌های امگا ۶ مصرف می‌کنند. سعی کنید ترکیبی از این هشت غذا را به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا از تعادل سالم چربی‌های ضروری اطمینان حاصل کنید.

روغن بذر کتان

یک قاشق غذاخوری روغن بذر کتان حاوی ۷.۲۶ گرم ALA امگا ۳ است که بیش از هفت برابر توصیه روزانه شماست. همچنین می‌توانید ۲.۳۵ گرم امگا ۳ را از یک قاشق غذاخوری دانه کتان کامل دریافت کنید. از آنجایی که روغن بذر کتان نقطه دود پایینی دارد، پختن آن می‌تواند محتوای غذایی آن را کاهش دهد و ممکن است ترکیبات مضر تولید کند. روغن بذر کتان بهتر است در سس ها، دیپ‌ها یا اسموتی‌ها استفاده شود. دانه‌ها برای افزودن به غلات یا محصولات پخته شده عالی هستند، یا می‌توانید آن‌ها را با آب مخلوط کنید.

روغن کانولا

از آنجایی که روغن بذر کتان برای پخت و پز مناسب نیست، دمای دود بالای روغن کانولا آن را راهی عالی برای افزودن امگا ۳ به غذا‌های سرخ شده یا پخته می‌کند. می‌توانید از روغن کانولا به جای اکثر روغن‌های پخت و پز دیگر استفاده کنید و در هر قاشق غذاخوری ۱.۲۸ گرم ALA دریافت کنید.

دانه چیا

دانه‌های چیا با ۲.۵۳ گرم امگا ۳ در هر قاشق غذاخوری، جایگزین خوبی برای افرادی است که طعم آجیل دانه کتان را دوست ندارند. آن‌ها همچنین حاوی فیبر و پروتئین بالایی هستند و دانه‌های چیا را به منبعی عالی از مواد مغذی برای افرادی که رژیم گیاهی دارند تبدیل می‌کند.

ماهی قزل آلا

تقریباً همه غذا‌های دریایی حاوی امگا ۳ هستند، اما ماهی آزاد پخته شده به ترتیب با ۱.۲۴ و ۰.۵۹ گرم منبع DHA و EPA گزینه بسیار خوبی است. در حالی که ماهی تازه معمولاً حاوی ALA نیست، ماهی سالمون کنسرو شده علاوه بر محتوای DHA و EPA می‌تواند تا ۰.۰۴ گرم ALA داشته باشد. سایر ماهی‌های بزرگ مانند ماهی خال مخالی، قزل آلا، ماهی تن و باس دریایی نیز دارای سطوح بالای امگا ۳ هستند.

شاه ماهی

پس از ماهی‌های بزرگ مانند سالمون، ماهی‌های علوفه‌گر دارای بالاترین سطح امگا ۳ EPA و DHA هستند. این گروه شامل شاه ماهی با ۱.۷۱ گرم در هر وعده ۳ اونس و ساردین کنسرو شده با ۱.۱۹ گرم است.

صدف

صدف‌ها منبع منحصربفرد امگا ۳ می‌باشند، زیرا بسیاری از انواع آن حاوی هر سه شکل ALA، DHA و EPA هستند. این شامل صدف با محتوای کل ۰.۶۷ گرم در هر وعده ۳ اونس، خرچنگ با ۰.۲۱ گرم و گوش ماهی با ۰.۱۵ گرم است.

گردو

گردو سرشار از مواد مغذی بسیاری از جمله امگا ۳ است. حدود هفت گردو حاوی ۱.۲۸ گرم ALA است و اگر آن‌ها را به غذایی حاوی مرغ اضافه کنید، اثرات آن را تقویت خواهید کرد. در حالی که یک قسمت ۳ اونس از سینه مرغ تنها ۰.۰۳ گرم امگا ۳ دارد، از DHA و EPA تشکیل شده است و وعده غذایی شما را متعادل می‌کند.

امگا ۳ نوعی اسید چرب به نام اسید چرب غیراشباع چندگانه یا به اختصار PUFA است. دو نوع اصلی PUFA وجود دارد:

امگا ۶
امگا ۳

هر دو برای سلامت انسان مهم هستند، اما مصرف آن‌ها به نسبت مناسب نیز مهم است. در رژیم‌های غذایی مدرن، این نسبت به طور قابل ملاحظه‌ای نامتعادل شده است. نسبت امگا ۶ به امگا ۳ در رژیم غذایی ما حدود ۲:۱ یا حتی ۱:۱ بود. این در تضاد کامل با رژیم معمولی غربی است که نسبت تقریباً ۲۰:۱ دارد. این موضوع دانشمندان را به این فکر می‌اندازد که آیا آکنه می‌تواند تا حدی نتیجه عدم تعادل اسید‌های چرب در رژیم غذایی باشد.

تاکنون دو مطالعه به ما نشان داده است که اسید‌های چرب امگا ۳ ممکن است برای آکنه مفید باشند. در این مطالعات، بیماران پس از مصرف مکمل‌های حاوی اسید‌های چرب امگا ۳ به مدت دو ماه یا بیشتر، کاهش تعداد ضایعات آکنه را تجربه کردند. از آنجایی که ما فقط این دو مطالعه را داریم که به طور خاص به تأثیر امگا ۳ بر روی آکنه می‌پردازند، برای یک تصویر واضح‌تر می‌توانیم به مطالعات نشان دهنده تأثیر مثبت امگا ۳ بر روی آکنه نگاه کنیم:

التهاب: آکنه یک بیماری التهابی مزمن است.
باکتری: آکنه تا حدی یک بیماری باکتریایی است.
بهبود زخم: ضایعات آکنه اساساً زخم‌های کوچکی هستند.

آکنه در هسته خود یک بیماری التهابی است. در حالی که تا به امروز هیچ تحقیقی در مورد اینکه آیا اسید‌های چرب امگا ۳ باعث کاهش التهاب در آکنه می‌شود وجود ندارد، بسیاری از مطالعات اثرات ضد التهابی اسید‌های چرب امگا ۳ را در سایر بیماری‌های التهابی، مانند بیماری التهابی روده و آرتریت روماتوئید ارزیابی کرده اند. این مطالعات نشان داده است که اسید‌های چرب امگا ۳ اثر ضد التهابی قابل توجهی دارند.

به عنوان مثال، در یک مطالعه، روغن ماهی مصرف شده توسط بیماران مبتلا به بیماری التهابی روده، التهاب روده را کاهش داد. در مطالعه دیگری، بیماران مبتلا به بیماری کرون (نوعی بیماری التهابی روده) که کپسول‌های روغن ماهی مصرف می‌کردند، نسبت به بیمارانی که دارونما مصرف می‌کردند، عود بیماری خود را به میزان قابل توجهی کمتر تجربه کردند. در مطالعه دیگری، سطوح بالاتر اسید‌های چرب امگا ۳ در خون با سطوح بالاتر نشانگر‌های ضد التهابی و سطوح پایین‌تر نشانگر‌های پیش التهابی مرتبط است، که نشان می‌دهد اسید‌های چرب امگا ۳ بر سطح التهاب در خون تأثیر می‌گذارد. این نتایج نشان می‌دهد که اسید‌های چرب امگا ۳ ممکن است قادر به کاهش التهاب موجود در آکنه باشند.

اثرات بر روی باکتری‌ها

یک مطالعه اخیر نشان داد که اسید‌های چرب امگا ۳ می‌توانند از رشد باکتری‌ها در آزمایشگاه، از جمله نوع باکتری‌هایی که در ایجاد آکنه نقش دارند، جلوگیری کنند. ضایعات آکنه به شکل "زخم" هستند. برخی تحقیقات نشان داده اند که اسید‌های چرب امگا ۳ ممکن است باعث بهبود زخم شوند. به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داد که مکمل اسید‌های چرب امگا ۳ باعث افزایش مولکول‌های خاص برای بهبود زخم می‌شود.

دو مطالعه دیگر نشان دادند که در بیمارانی که تحت عمل جراحی شکم قرار گرفته‌اند، افرادی که مکمل‌های روغن ماهی مصرف می‌کردند، نسبت به بیمارانی که دارونما مصرف کرده‌اند، بستری کوتاه‌تری در بیمارستان و میزان عفونت شدید کمتری داشته‌اند. در حالی که این مطالعات ترمیم زخم در آکنه را بررسی نکردند، روند بهبود زخم در ضایعات آکنه مشابه با سایر زخم‌ها است، بنابراین منطقی است که استنباط کنیم که اسید‌های چرب امگا ۳ ممکن است در بهبود ضایعات آکنه نیز مفید باشند.

اسید‌های چرب امگا ۳ و مقابله با عوارض ایزوترتینوئین

اسید‌های چرب امگا ۳ ممکن است برخی از عوارض جانبی ایزوترتینوئین را تسکین دهد، دارویی که برخی افراد برای آکنه‌های شدید مصرف می‌کنند. مصرف مقدار کافی امگا ۳ نیز ممکن است برای افرادی که ایزوترتینوئین مصرف می‌کنند مفید باشد. پزشکان معمولاً فقط ایزوترتینوئین را برای شدیدترین موارد آکنه تجویز می‌کنند، زیرا عوارض جانبی مختلفی دارد. این عوارض جانبی گاهی اوقات منجر به عدم پایبندی بیماران به برنامه درمانی یا توقف کامل درمان می‌شود.

با این حال، یک مطالعه اخیر نشان داد که مصرف مکمل‌های امگا ۳ ممکن است برخی از عوارض جانبی رایج ایزوترتینوئین مانند خشکی پوست و خشکی بینی و چشم‌ها را کاهش دهد. محققان نوشتند: "از آنجایی که امگا ۳ خوراکی باعث کاهش عوارض جانبی ایزوترتینوئین می‌شود، مصرف آن در بیماران مبتلا به آکنه توصیه می‌شود که این دارو را دریافت می‌کنند.

منبع: سلامت نیوز

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید