راهکارهای موثر و کلیدی برای تکثیر گیاه
قلمه زدن و تکثیر گیاه یکی از موارد مهم در نگهداری از گیاه است که نیاز به داشتن مهارت و رعایت نکات خاصی دارد تا قلمهزنی با موفقیت انجام شود.
فرادید| امروزه با گسترش آپارتماننشینی و از بین رفتن حیاط و باغچهها، مردم دوست دارند که در محیط آپارتمان از گلهای زیبا و سبز استفاده کنند تا بتوانند حس طراوت و تازگی را در محیط کوچک خانه ایجاد کنند. اما نگهداری از گیاهان در آپارتمان کار سادهای نیست و نیاز به رعایت نکات خاصی دارد تا گیاهان همیشه سرحال باشند و بتوانند به منزل شما طراوت ببخشند. عوامل مختلفی ازجمله نور، خاک مناسب، کود، میزان آبیاری و... در نگهداری از گیاهان آپارتمانی نقش دارند.
به گزارش فرادید، قلمه زدن و تکثیر گیاه یکی از موارد مهم در نگهداری از گیاه است که نیاز به داشتن مهارت و رعایت نکات خاصی دارد تا قلمهزنی با موفقیت انجام شود. اگر به پرورش گل و گیاه علاقه دارید و میخواهید یک تکثیر موفق در منزل داشته باشید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا راهکارهای موثر تکثیر گیاه را با شما به اشتراک بگذاریم.
راهکارهای موفق تکثیر گیاه
1ـ اگر آب را به عنوان بستر قلمهزنی انتخاب کردهاید، سعی کنید حتما از آب جوشانده شده سرد استفاده کنید. همچنین هر چند روز یکبار آب را تعویض و ظرف را خوب بشویید. برای اطمینان از اینکه تکثیر در آب موفق خواهد بود، یک تکه کوچک زغال داخل ظرف آب بگذارید.
2ـ حتما کاتری را که برای قلمهزنی استفاده میکنید، ضد عفونی و استریل کنید تا قارچها و میکروبها را از گیاهی به گیاه دیگر منتقل نکنید. کاتر حتما باید تیز باشد، در غیر این صورت موجب له شدن آوندهای انتهای قلمه میشود؛ در نتیجه گیاه قادر به ریشهزایی نخواهد بود.
3ـ توجه داشته باشید که قلمه نباید با انتهای ظرف برخورد داشته باشد. برای جلوگیری از این کار بهتر است از پرلیت استفاده کنید تا قلمه فیکس و بدون حرکت شود و با انتهای ظرف برخورد نکند.
4ـ پینه بستن در انتهای قلمه در گیاهان مختلف یکسان نیست. قلمه برخی از گیاهان مانند سانسوریا و کراسولا به زمان بیشتری نیاز دارند تا قسمت برش خورده آنها کالوس ببندد؛ پس صبور باشید و ناامید نشوید.
5ـ برای اطمینان بهتر است انتهای همه قلمهها را به پودر قارچکش آغشته کنید و بعد آن را در بستر کشت قرار بدهید تا میکروبها و قارچهای احتمالی از بین برود.
6ـ استفاده از هورمون ریشهزایی برای قلمهها بسیار موثر است. به خصوص برای گیاهانی که دیر ریشه میزنند بهتر است از هورمون اکسین استفاده کنید.
7ـ یکی از مواردی که در ریشه زدن قلمه بسیار تاثیر دارد، نور مناسب است. قلمه نباید در معرض نور زیاد و مستقیم باشد. برای رشد قلمه مقداری نور غیر مستقیم در روز کافی است.
8ـ سعی کنید برای قلمهزنی از برش اریب استفاده کنید. اگر برش ایجاد شده به صورت اریب باشد، سطع مقطع گیاه افزایش پیدا میکند و این کار موجب ریشهزایی بهتر خواهد شد.
9ـ بهترین بستر برای قلمهزنی خاک دارای پرلیت یا ترکیبی از کوکوپیت با پرلیت است.
10ـ مهمترین نکته برای قلمهزنی این است که حتما دو تا سه روز قبل از قلمه زدن گیاه را آبیاری کنید تا گیاه هنگام قلمه زدن خشک نباشد