۱۰ تصویر واقعی و باورنکردنی از شگفتی‌های پنهان؛ از «حباب برف» تا «لنگرهای زنده»

۱۰ تصویر واقعی و باورنکردنی از شگفتی‌های پنهان؛ از «حباب برف» تا «لنگرهای زنده»

پیشرفت‌های فنی سال‌های اخیر در حوزۀ عکاسی این امکان را به عکاسان و دانشمندان داده است که تصاویری از شگفتی‌های دیده‌نشدۀ طبیعت را پیش چشم ما بیاورند که گاهی باور «واقعی» بودنشان بسیار دشوار است.

کد خبر : ۱۵۳۰۷۵
بازدید : ۵۴۱۳

فرادید| اخیرا برخی از خیره‌کننده‌ترین و پیچیده‌ترین تصاویر علمی در یک کتاب هیجان‌انگیز توسط دانشمند و عکاس تحسین‌شده، آناد وارما گردآوری شده‌اند. در کتاب «عجایب نامرئی؛ عکس‌های دنیای پنهان» تصاویری نفس‌گیر از حوزه‌ی عکاسی علمی مطابق با آخرین تکنولوژی‌های پیشرفته گردآوری شده که نمادین‌ترین و پیشرفته‌ترین تصاویر سال‌های اخیر در نظر گرفته می‌شوند. 

به گزارش فرادید؛ از دنیای میکروسکوپی گرفته تا کیهانی، از عناصر کوچک گرفته تا رشته‌کوه‌ها، این کتاب دنیای ما را از دریچه‌ی کاملاً جدیدی به نمایش می‌گذارد. «عجایب نامرئی» حاوی ۲۰۰ تصویر با جزئیات بسیار عالی است که از تماشای آن‌ها سیر نمی‌شوید. در این مطلب، گلچینی از تصاویر این کتاب را انتخاب کرده و با شما به اشتراک گذاشته‌ایم.

حباب برف

Image-2-Don-Komarechka

روی سطح حباب صابونی که در حال یخ زدن روی بستری از برف است، کریستال‌های یخ در حال پخش شدن هستند. عکس از Don Komarechka 

رنگ حیرت‌آور سوسک

Image-6-Yousef-Al-Habshi

سوسک پا قورباغه‌ای (Sagra buqueti). عکس از یوسف الحبشی

سوسک پا قورباغه‌ای پوستی رنگین کمانی دارد و طولش به ۵۰ میلی متر می‌رسد. نرها بسیار بزرگتر از ماده‌ها هستند، اما همگی پاهای عقبی فوق‌العاده قدرتمندی دارند که از آن‌ها برای چسبیدن به ساقه‌ی گیاهان هنگام تغذیه استفاده می‌کنند. 

حرکت به سوی کهکشان راه شیری 

Image-7-Paul-Zizka

جسی میلنِر یخ‌نورد، در حال صعود به سمت بالای یک غار یخی داخل یخچال طبیعی Breiðamerkurjökull ایسلند است. کهکشان راه شیری در آسمان بالای سرش دیده می‌شود. عکس از پل زیزکا

یخچال Breiðamerkurjökull راه خروج از بزرگترین یخچال طبیعی ایسلند Vatnajökull است. این یخچال به دلیل مناظر خیره‌کننده‌ای که دارد، یکی از مقاصد اصلی گردشگری در ایسلند است و گردشگران زیادی برای دیدن غارهای یخی به آنجا سفر می‌کنند. 

نام «Breiðamerkurjökull» در زبان ایسلندی به معنای «یخچال‌های جنگلی وسیع» است، گرچه در ۵۰ سال گذشته اندازه‌ی آن به تدریج کاسته شده است. 

ما همه از ستاره‌ها ساخته شدیم

Image-9-Alexander-Semenov

تصویر بزرگنمایی‌شده از یک ستاره دریایی. عکس از الکساندر سمنوف

خرس آبی

Image-4-Nicole-Ottawa-and-Oliver-Meckes

تاردی‌گراد (کندرو، تنبل) که به آن خرس آبی هم می‌گویند. عکس از نیکول اُتاوا و اُلیوِر مِکس

اگر بدانید این موجود روی تکه‌ی کوچکی از خزه نشسته است، به ابعاد بسیار کوچک آن پی می‌برید. طول بدن این موجودات کمتر از ۱ میلی‌متر است و برای جلوگیری از کم آب شدن بدنشان همیشه به لایه نازکی از آب در اطراف بدنشان نیاز دارند. 

دانۀ نمک

Image-5-Saulius-Gugis-

تک کریستالی از نمک خوراکی که با استفاده از نور پلاریزه‌شده عکاسی شده است. عکس از Saulius Gugis

ظرف غذای بچه سالمون

Image-1-Amy-Gulick

شاه سالمون اَلِوین (Oncorhynchus tshawytscha) واشنگتن، ایالات متحده. عکس از اِمی گالیک 

ماهی سالمون (قزل‌آلا) تازه از تخم درآمده را اَلِوین می‌نامند. ماهی‌های جوان در این مرحله از زندگی‌شان، کیسه‌ی زرده تخم مرغ را به عنوان ظرف غذایی غنی از مواد مغذی نگه می‌دارند که در نهایت جذب می‌شود. اندازه الوین‌ها حدود ۲۵ میلی متر است و تا زمانی که در نهرها به صورت دسته‌ای ظاهر شوند و شبیه ماهی‌های کوچک به نظر برسند، پنهان می‌مانند. 

این بچه ماهی‌ها به شاه‌ماهی تبدیل می‌شوند، جریان‌های آب شیرین زادگاهشان را ترک می‌کنند و وارد اقیانوس می‌شوند، جایی که منابع غذایی غنی دریایی به آن‌ها اجازه‌ی رشد سریع می‌دهد. بزرگسالان بالغ همیشه به نهرهای آب شیرین زادگاهشان باز می‌گردند تا برای تولید نسل بعدی تخم ریزی کنند. 

مرغ پرکنده

Image-10-Tim-Flach

کسی پرهای این مرغ را نکنده است بلکه یک جهش ژنتیکی در این جانور سبب شده که پرهای بدنش را از دست بدهد. عکس از تیم فلاچ

اشکال لنگرسان  زیر میکروسکوپ

Image-3-Christian-Gautier

پوست سیناپتید (Oestergrenia Digitata) با بزرگنمایی ۲۰۰ برابر. عکس از کریستین گوتیه

خیارهای دریایی که به نام سیناپتیدها نیز شناخته می‌شوند، چیزی شبیه لنگرهای کوچک روی پوستشان دارند. این پوسته‌ها به نام استخوانچه هم شناخته می‌شوند که در برابر شکارچیان به عنوان محافظ عمل می‌کند و به نقب زدن این موجودات نیز کمک می‌کند. 

استراحت فوک‌ها 

Image-8-Cristobal-Serrano

نمایی هوایی از فوک‌های خرچنگ‌خوار که روی کوه یخ در کانال اِرِرا، قطب جنوب استراحت می‌کنند. عکس از کریستوبال سِرانو

مترجم: زهرا ذوالقدر

۱۵
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید