(تصاویر) بررسی تخصصی گک GAC GS3 وارداتی؛ مشخصات، مزایا و قیمت

GS3 کراساووری سابکامپکت است که اولین بار در سال ۲۰۱۷ معرفی شد و سپس حدود شش سال بعد جای خود را به نسل دوم داد که با زبان طراحی جدید گک راهی بازار شد. این خودرو که در اوایل سال ۲۰۲۳ در چین معرفی شد، در زادگاهش با برند ترامپچی عرضه میشود اما در بازارهای صادراتی مثل خاورمیانه، فیلیپین، آفریقای جنوبی و مالزی برند گک را بر پیشانی دارد.
شرکت گوانگژو اتومبیل گروپ که بهاختصار GAC خوانده میشود، یکی از خودروسازان قدیمی و بزرگ چین است. این شرکت که در سال ۱۹۵۴ تأسیس شد، پنجمین خودروساز بزرگ چین محسوب میشود و با تویوتا و هوندا جوینت ونچر دارد. بااینوجود، گک هیچگاه حضور پررنگ و موفقی در بازار کشورمان نداشته است. در اوایل دههٔ ۹۰ شمسی، شرکت مرتب خودرو مونتاژ یکی از شاسیبلندهای گک با نام گونو را آغاز کرد که نتوانست موفق عمل کند.
سپس در مدل ۲۰۱۵ هم مدلهای GS5 و GA3 این شرکت با برند ترامپچی و بهصورت وارداتی به ایران آمدند که بازهم به توفیقی دست نیافتند. حال شرکت راسا موتور سراغ گک رفته و سه محصول آن را به کشور وارد کرده تا یک بار دیگر شانس این شرکت چینی را در بازار ایران امتحان کند. کوچکترین و ارزانترین خودروی وارداتی گک راسا موتور کراساوور GS3 است.
معرفی اجمالی گک GS3
GS3 کراساووری سابکامپکت است که اولین بار در سال ۲۰۱۷ معرفی شد و سپس حدود شش سال بعد جای خود را به نسل دوم داد که با زبان طراحی جدید گک راهی بازار شد. این خودرو که در اوایل سال ۲۰۲۳ در چین معرفی شد، در زادگاهش با برند ترامپچی عرضه میشود اما در بازارهای صادراتی مثل خاورمیانه، فیلیپین، آفریقای جنوبی و مالزی برند گک را بر پیشانی دارد. این کراساوور گک علاوه بر گوانگژوی چین، در کوالالامپور مالزی هم تولید میشود.
طراحی بیرونی گک GS3
بدون شک برجستهترین ویژگی GS3 که آن را از تمام کراساوورهای همردهٔ خود متمایز میکند، طراحی چشمگیر و جذاب بیرونی با خطوط تیز فراوان است. در جایجای بدنهٔ این کراساوور چینی خطوط شکسته دیده میشوند و به لطف این طراحی، GS3 شبیه هیچ خودروی دیگری در سگمنت خود به نظر نمیرسد و درنتیجه در خیابانها قطعاً توجهات را به خود جلب خواهد کرد. جلوپنجرهٔ نسبتاً بزرگ با خطوط عمودی شکسته و چراغهای باریک از ویژگیهای نمای جلوی این ماشین هستند درحالیکه در قسمت جانبی تریم جالب روی ستون C، دستگیره مخفی درها و خطوط شکسته در پایین درها جلبتوجه میکنند. در عقب خودرو هم چراغ جذابی را میبینیم که به سبک دیگر قسمتها، گرافیکی با اشکال چندضلعی دارند.
GS3 در نسخهٔ اسپرتتری با نام R Style هم تولید میشود که به بالههای اضافی در زیر سپر جلو و دیفیوزر متفاوت و برجستهتر در عقب مجهز است. در این نسخه همچنین بجای سر اگزوزهای چندضلعی و تزئینی نسخهٔ معمولی، دو سر اگزوز دایرهای در وسط را میبینیم. تریم نارنجیرنگ روی ستونهای C، جلوپنجره، ریلهای روی سقف و دیفیوزر هم دیگر ویژگی GS3 R Style است. رینگها نیز در این مدل بزرگتر (۱۹ اینچی بجای ۱۸ اینچی) با تریم نارنجی هستند. این پکیج اما ظاهر خودرو را بیشازحد شلوغ و تهاجمی میکند که برای کراساووری با این اندازه کوچک چندان مناسب به نظر نمیرسد. راسا موتور هردو نسخهٔ معمولی و R Style را وارد کرده است.
داخل گک GS3
در داخل GS3 شاهد طراحی معمولیتری نسبت به بیرون هستیم و کراساوور گک دنبالهروی دیگر هموطنان خود به نظر میرسد زیرا ویژگی متداول در بسیاری از خودروهای چینی یعنی نمایشگرهای به هم پیوسته را در اینجا هم میبینیم که شامل صفحه آمپر دیجیتالی ۷ اینچی به همراه نمایشگر لمسی ۱۰.۲۵ اینچی اطلاعاتی-سرگرمی میشود. بااینحال، طراحان گک با غربیلک فرمان D شکل با پرهٔ پایینی نقرهای به سبک خودروهای مرسدس AMG، تریمهای رنگی روی دریچههای تهویه و طراحی جالب کنسول مرکزی، سعی در ایجاد فضایی اسپرت و جوانپسند داشتهاند. تودوزی دورنگ مشکی و آبی که روی داشبورد هم کار شده به این حال و هوا کمک کرده است.
کنترلهای فیزیکی سیستم تهویه در روزگاری که همهچیز به نمایشگرهای لمسی بزرگ منتقل شده ویژگی مثبتی است و کنسول مرکزی با شیفتر الکترونیکی جالب و شارژر بیسیم گوشی، طراحی خوبی دارد. GS3 از لحاظ جاداری داخلی هم شرایط خوبی دارد و در عقب فضای مناسبی را ارائه میکند. در این قسمت، سه بزرگسال میتوانند بهراحتی بنشینند یعنی چیزی که در برخی کراساوورهای سگمنت B امکان ندارد. همچنین ظرفیت ۳۴۰ لیتری صندوق بار که با خواباندن صندلیهای عقب میتواند به ۱۲۷۰ لیتر افزایش پیدا کند هم برای کراساووری در این سگمنت مناسب است.



امکانات گک GS3
لیست تجهیزات و آپشنهای گک GS3 وارداتی راسا موتور شامل موارد زیر میشود:
- کروز کنترل هوشمند
- دوربین ۳۶۰ درجه
- هشدار برخورد جلو
- سیستم تابلو خوان
- نوربالای هوشمند
- شارژر بیسیم
- سنسور نور
- دستیار حفظ حرکت بین خطوط
- هشدار خروج از خط
- سیستم پایش باد تایرها
- آینههای جانبی تاشو با گرمکن
- سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی
- سانروف پانورامیک با آفتابگیر برقی
- سیستم کنترل سرعت در سراشیبی
- ۶ ایربگ
- نورپردازی داخلی ۳۲ رنگ
- ترمز پارک برقی
- درب برقی هوشمند صندوق
- صفحه آمپر دیجیتالی ۷ اینچی
- سیستم تهویه اتوماتیک
- نمایشگر لمسی ۱۰.۲۵ اینچی
- سنسور پارک عقب
- سنسور پارک جلو (در نسخهٔ R Style)
- ۶ بلندگو
- تنظیم برقی صندلی راننده
و…
مشخصات فنی گک GS3
این کراساوور جذاب چینی به یک پیشرانهٔ ۱.۵ لیتری چهار سیلندر توربو GDI مجهز است که ۱۷۵ اسب بخار قدرت و ۲۷۰ نیوتن متر گشتاور تولید میکند. این اعداد برای کراساووری کوچک با وزن حدود ۱۴۰۰ کیلوگرم قابلتوجه هستند و شتاب صفرتاصد ۷.۵ ثانیه را فراهم میکنند تا GS3 به یکی از سریعترین کراساوورهای کوچک بازار کشورمان تبدیل شود. انتقال نیروی پیشرانه در این خودرو توسط یک گیربکس هفت سرعته دوکلاچه صورت میگیرد و مصرف سوخت خودرو بهصورت ترکیبی در هر صد کیلومتر ۶.۲ لیتر اعلام شده است. سیستم تعلیق GS3 در جلو مکفرسون و در عقب نیمهمستقل محور پیچشی است.
تجربه رانندگی با گک GS3
با وجود طراحی بیرونی اسپرت، انتظار میرود GS3 رانندگی اسپرتی هم داشته باشد و این چیزی است که گک تقریباً موفق به انجام آن شده است. علیرغم پیشرانهٔ قدرتمند و شتاب صفرتاصد اعلامی ۷.۵ ثانیه، خودرو در هنگام آغاز حرکت کمی کند احساس میشود و در سرعتهای بالاتر هم تأخیر توربو کاملاً محسوس است. همچنین گیربکس دوکلاچه هم در برخی مواقع تمایلی به تعویض دنده ندارد. این مشکل اما باعث میشود خودرو کمتر دچار هرزگردی چرخهای جلو و تورک استیر (تأثیر گشتاور روی فرمان) شود که در بسیاری از رقبای توربوشارژ دیده میشود.
از لحاظ هندلینگ، تعلیق و شاسی GS3 به سمت نرمی تنظیم شده که با نمای اسپرت آن همخوانی ندارد. البته خودرو هنوز هم در پیچها بسیار چابک احساس میشود ولی انتظار هندلینگ درجهیک خودروهایی مثل مزدا CX-50 را از آن نداشته باشید. تنظیم نرم تعلیق راحتی سواری مناسبی را برای GS3 فراهم میکند و چسبندگی لاستیکها هم قابلقبول است. ویژگی مهمی که این خودرو را از دیگر کراساوورهای سگمنت B متمایز میکند، سیستم اگزوز فعال در نسخهٔ R Style است که در این سگمنت و این بازهٔ قیمتی بینظیر است. از طریق یک دکمهٔ اختصاصی روی فرمان، راننده میتواند صدای کامل این اگزوز را آزاد کند که ویژگی جذابی است. بهطورکلی، هرچند پیشرانهٔ توربوشارژ GS3 در قیاس با رقبا کمی بیحال احساس میشود ولی گک تعادل خوبی بین پرفورمنس و راحتی برقرار کرده است.
مزایا و معایب گک GS3
مزایا: طراحی جذاب، امکانات مناسب، کابین جادار
معایب: خدمات پس از فروش ضعیف، تأخیر پیشرانه، حساسیت به کیفیت بنزین
قیمت و شرایط فروش گک GS3
آخرین شرایط فروش گک GS3 در مرداد ۱۴۰۳ ویژه منتخبین سامانه یکپارچه خودروهای واردات اعلام شد و از آن زمان به بعد راسا موتور این خودرو را عرضه نکرده است. آخرین قیمت نمایندگی برای این کراساوور چینی وارداتی یک میلیارد و ۹۹۲ میلیون تومان است درحالیکه این رقم در بازار به دو میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان رسیده است.
رقبای گک GS3
گک GS3 با قیمت ۲.۵ میلیارد تومانی در بازار، رقبای زیادی را از کراساوورهای مونتاژی در برابر خود میبیند. از فونیکس FX میتوان بهعنوان یکی از نزدیکترین رقبای این خودرو یاد کرد که هم از لحاظ ابعاد به GS3 نزدیک است، هم طراحی اسپرتی دارد و هم از پیشرانهٔ قدرتمند ۱.۶ لیتری ۱۹۷ اسب بخاری بهره میبرد. یکی دیگر از کراساوورهای اسپرت در این بازهٔ قیمتی، دیگنیتی پرستیژ با فرم کوپه و پیشرانهٔ قویتر ۲ لیتری ۲۲۸ اسب بخاری است.
لاماری ایما هم یکی دیگر از خودروهایی است که قیمت و مشخصات نزدیکی به گک GS3 دارد. بااینوجود، کراساوور وارداتی راسا موتور به لطف طراحی متمایز و کیفیت ساخت بالاتر، میتواند ارزش خرید داشته باشد اما از لحاظ خدمات پس از فروش و تأمین قطعات یدکی قافیه را به رقبای مونتاژی که سالها است در بازار حضور دارند خواهد باخت.
جدول مشخصات فنی گک GS3
پیشرانه | ۱.۵ لیتری ۴ سیلندر توربو GDI |
قدرت | ۱۷۵ اسب بخار |
گشتاور | ۲۷۰ نیوتن متر |
گیربکس | ۷ سرعته دوکلاچه |
محور محرک | جلو |
شتاب صفرتاصد | ۷.۵ ثانیه |
حداکثر سرعت | ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت |
مصرف سوخت | ۶.۲ لیتر ترکیبی |
ظرفیت باک | ۴۷ لیتر |
حجم صندوق بار | ۳۴۰ لیتر |
طول | ۴,۴۱۰ میلیمتر |
عرض | ۱,۸۵۰ میلیمتر |
ارتفاع | ۱,۶۰۰ میلیمتر |
فاصلهٔ محوری | ۲,۶۵۰ میلیمتر |
وزن | ۱۴۰۰ کیلوگرم |
منبع: خبرآنلاین