طرز تهیه ترشه تره گیلانی
غذاهای شمالی مخصوصا غذاهای گیلانی جای خودشون رو تقریبا توی سفره همه ایرانیها باز کردن، از بین این غذاها هم بعضیاشون شناخته شدهتر هستن مثل همین خورشتی که امروز میخوام طرز تهیه اش رو براتون بگم یعنی خورشت لذیذ ترشه تره.
کد خبر :
۵۴۳۹۳
بازدید :
۲۷۱۰
غذاهای شمالی مخصوصا غذاهای گیلانی جای خودشون رو تقریبا توی سفره همه ایرانیها باز کردن، از بین این غذاها هم بعضیاشون شناخته شدهتر هستن مثل همین خورشتی که امروز میخوام طرز تهیه اش رو براتون بگم یعنی خورشت لذیذ ترشه تره. این خورشت با سبزیهای مختلف درست میشه و معمولا با ماهی سرخ شده یا ماهی دودی و یا به تنهایی سرو میشه و مزه اش واقعا محشره. امیدوارم درستش کنین و از طعمش لذت ببرین.
مواد اولیه:
برای ۵ نفر
تخم مرغ ۳ عدد
سیر ۱ بوته
خالواش نصف پیمانه (سبزی سنتی گیلانی)
آب نارنج ۱ تا ۱ و نیم لیوان
فلفل به میزان لازم
سبزی ۱ کیلو (اسفناج، برگ چغندر، گشنیز، تره، جعفری و شوید (اسفناج بیشتر از بقیه))
نعنا نصف پیمانه
دارچین به میزان لازم
روغن نصف پیمانه
نمک به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه:
۱. ابتدا سبزیها را پاک کنید و بشویید. پس از اینکه کمی آب آنها رفت، همه را خرد کنید، ولی لازم نیست خیلی ریز شود. برنج را بشویید و با نمک کمی خیس کنید. برنج و سبزیهای خرد شده را در قابلمهای با ظرفیت مناسب یا در ظرف سنتی گیلان به نام گمج بریزید و با یک پیمانه آب و نمک بپزید.
۲. بعد از پختن سبزی چاشنی این غذا یعنی آب نارنج را اضافه کنید و صبر کنید تا کمی با هم بجوشند. اگر ترشی غذا کم بود، باز هم به آن چاشنی اضافه کنید تا به اندازه کافی و دلخواه ترش شود.
۳. نعنا، خالواش و سیر پوست کنده را خرد کنید و در تابهای همراه نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه در روغن فراوان، کمی سرخ کنید. این مخلوط را به سبزی و برنج پخته اضافه کنید تا با هم بپزند.
۴. تخم مرغها را در ظرفی بشکنید و با چنگال بزنی و در صورت تمایل کمی زعفران به آن بیفزایید.
۵. سپس روی مخلوط سبزیها و برنج بریزید. زمانی که تخم مرغها پخت، خورش را هم بزنید و به آن فلفل و دارچین بیفزایید. وقتی همه مواد خوب پخت و خورش به روغن افتاد، غذا آماده است.
طرز تهیه ترشه تره گیلانی
نکات:
۱) به جای آب نارنج میتوانید از آبغوره استفاده کنید و یا آب انار ترش بریزید. البته توجه داشته باشید که آب انار رنگ خورش را تیره میکند.
۲) این غذا را با برنج کته یا نان سرو کنید.
۳) اگر خالواش در دسترس نبود آن را حذف کرده و مقدار بیشتری نعنا بریزید.
۴) برای پوست کندن سیر کمی آن را در آب سرد بگذارید تا پوست آن به راحتی جدا شود و بعد با چاقو یا هر وسیله دیگری آن را خرد و له کنید.
۵) اگر از نعنا و خالواش خشک استفاده میکنید، کمی آنها را خیس کنید و بعد با سیر سرخ کنید.
منبع: وب سایت سواران
۰