(تصاویر) کشف ذرات طلا روی ابزار‌های سنگی ۴ هزارساله

(تصاویر) کشف ذرات طلا روی ابزار‌های سنگی ۴ هزارساله

این جعبه‌ابزار سال ۱۸۰۱ نزدیک اِستون‌هِنج کشف شد، اما اکنون بعد از ۲۰۰ سال به تازگی محققان به کارایی اصلی آن پی‌برده‌اند.

کد خبر : ۱۲۴۲۳۶
بازدید : ۷۵۲

فرادید | سال ۱۸۰۱ باستان‌شناسان تپه‌ای خاکی نزدیک اِستون‌هِنج کشف کردند که حاوی بقایای دو نفر، همینطور اشیاء فراوانی بود که همراه آن‌ها دفن شده بودند. حالا، بیش از ۲۰۰ سال بعد، محققان برخی از معما‌های این گورنهاده‌ها و صاحبان‌شان را کشف کرده‌اند. به نقل از مقاله‌ی جدیدی که در مجله‌ی «آنتیکوئیتی» منتشر شده، از جعبه‌ابزار باستانی که درون گور پیدا شد احتمالاً برای ساختن اشیاء طلایی استفاده می‌شده است.

به گزارش فرادید ، محققان اخیراً دست‌سازه‌هایی ۴۰۰۰ ساله را بررسی کرده‌اند که در سایتی معروف به «آپتون لاوِل جی‌دوآ» کشف شده‌اند. آن‌ها تحلیل اولیه را روی این اقلام انجام دادند و دریافتند قدمت این دست‌سازه‌ها به ۱۷۰۰-۱۸۵۰ پیش از میلاد بازمی‌گردد. سپس، با استفاده از میکروسکوپ الکترونی نگاه دقیق‌تری به آن‌ها انداختند.

کشف جعبه‌ابزار ۴۰۰۰ ساله برای طلاکاری نزدیک اِستون‌هِنج

(رد باقی مانده از طلا بر روی ابزارهای سنگی باستانی که با میکروسکوپ‌های الکترونی مشاهده شده است)

تحقیقات آن‌ها منجر به کشف پس‌ماند طلا روی پنج دست‌سازه شد که در سطح عنصری با دیگر اشیاء طلای عصر برنز مطالبقت داشتند. آن‌ها همچنین متوجه علائمی شدند که نشان می‌داد کسی از این اشیاء برای اهداف مختلف مانند صاف کردن اجسام و چکش کاری استفاده کرده است.

این یافته‌ها حاکی از آنست که هنرمندان و صنعتگران از این ابزار برای ساختن اشیاء چندماده‌ای استفاده می‌کردند به این صورت که یک شئ مرکزی در جسمی مانند کهربای سیاه، سنگ نفت‌زا، چوب یا مس تعبیه میشد و با لایه‌ی نازکی از ورقه‌ی طلا تزیین می‌شد.

کشف جعبه‌ابزار ۴۰۰۰ ساله برای طلاکاری نزدیک اِستون‌هِنج

اَلیوِر هَریس، باستان‌شناس دانشگاه لستر و نویسنده‌ی مشترک این مطالعه می‌گوید: «ما نشان دادیم سنگ مرکزی چه نقشی در فرایند ساخت طلا دارد و چگونه سنگ‌هایی با ویژگی‌ها و گذشته‌ی خاص بطور گزینشی انتخاب شدند تا بخشی از این فرایند باشند.» رازگشایی‌های این جعبه‌ابزار اطلاعات ما را نسبت به هویت یکی از افراد مدفون در گور بیشتر کرده است؛ مردی موسوم به «شمن» که لباس پرنقش و نگاری به تن داشته است!

لیسا براون، متصدی موزه ویلتشایر در بیانیه‌ای گفته است: «مردی که در آپتون لاوِل نزدیک اِستون‌هِنج دفن شده، یک هنرمند بسیار ماهر بوده که در ساخت اشیاء طلایی تخصص داشته است. شنل تشریفاتی او که با استخوان‌های سوراخ‌شده حیوانات تزئین شده هم نشان می‌دهد که او یک رهبر معنوی و یکی از معدود افراد در اوایل عصر برنز بوده که جادوی فلزکاری را درک می‌کرده!»

مترجم: زهرا ذوالقدر

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید