انتقاد شدید علی جنتی از برخی نهادهای فرهنگی
کد خبر :
۲۲۵۱۴
بازدید :
۱۰۶۱
وزیر ارشاد با انتقاد شدید از عملکرد برخی نهاد فرهنگی گفت: «ما ٥٠ هزار نفر عالم در قم داریم و هزارن عالم دیگر در سراسر کشور هستند که در حوزههای علمیه مشغول تحصیل هستند، پس چرا وضعیت اینگونه است؟ ما که حدود ٨٠٠ امام جمعه در کشور داریم که هر هفته مردم را به تقوا دعوت میکنند، یا در همهی مساجد کسانی هستند که امام جماعت دارند و وظیفه هدایت مردم را برعهده دارند. پس اینها چه کار میکنند؟»
براساس اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی جنتی در سومین اجلاس مدیران کل ارشاد استانهای سراسر کشور در هتل انقلاب، گفت: هر کدام از ما در جایگاهی که داریم مجموعهای از فعالیتهای فرهنگی را انجام میدهیم. آنچه در این فعالیتها مهم است روح این حرکتهاست.
گزیده سخنان جنتی را در ادامه می خوانید:
براساس اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی جنتی در سومین اجلاس مدیران کل ارشاد استانهای سراسر کشور در هتل انقلاب، گفت: هر کدام از ما در جایگاهی که داریم مجموعهای از فعالیتهای فرهنگی را انجام میدهیم. آنچه در این فعالیتها مهم است روح این حرکتهاست.
گزیده سخنان جنتی را در ادامه می خوانید:
- کسانی که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کار میکنند، نه منافع مالی چندانی دارند و نه حقوقهای نجومی میگیرند؛ در عین حال شبانهروز هم باید وقت صرف کنند. حال اگر این فعالیتهای فرسایشی بدون جلب رضایت خدا باشد، قطعا همه ما زیان کار هستیم.
- در وزارتخانه مجموعه فعالیتهای فرهنگی مثبتی را انجام میدهیم. سعی میکنیم تمام تلاشمان را برای رسیدن به اهدافمان به کار گیریم. یکی از ویژگیهای کار ما این است که هر کاری انجام میدهیم شفاف و عیان است و همه مردم آن را میبینند. واکنشهای مثبت و منفی بسیاری نسبت به هر کدام از فعالیتهایمان داریم.
- همه خبرگان، علما و بزرگان در برابر جامعه مسوولاند. اگر نارسایی هست همه در برابر این امر مسوول هستند. زمانی که انقلاب کردیم آرمانمان این بود که حکومتی اسلامی ایجاد کنیم تا به جامعهای امن و با آرامش برسیم و از نظر اقتصادی هم پیشرفت کرده باشیم و فاصله طبقاتی کمتر شود. اینها آرمانهای ما بوده است.
- اما آنچه امروز در جامعه میبینیم چندان نزدیک به آرمانها نیست و این نتیجه کار همهی ماست. مثلا مسئلهی بدحجابی در جامعه عدهای بدون اینکه به ریشههای این مسئله بپردازند و به این فکر کنند که ریشههای آن چیست، فقط ظاهر کوچه و خیابان را میبینند و بعد میگویند که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چه میکند؟ ما هم میپرسیم این همه نهاد فرهنگی در جامعه چه میکنند؟
- ما ٥٠ هزار نفر عالم در قم داریم و هزارن عالم دیگر در سراسر کشور هستند که در حوزههای علمیه مشغول تحصیل هستند، پس چرا وضعیت اینگونه است؟ ما که حدود ٨٠٠ امام جمعه در کشور داریم که هر هفته مردم را به تقوا دعوت میکنند، یا در همهی مساجد کسانی هستند که امام جماعت دارند و وظیفه هدایت مردم را برعهده دارند. پس اینها چه کار میکنند؟
- امسال هفتهزار و ١٠٠ میلیارد تومان بودجه فرهنگی کشور بوده که به نهادهای فرهنگی مختلف اختصاص داده شده است، از صداوسیما تا دهها موسسه فرهنگی دیگر. از این میان، یکهزار میلیارد تومان به بودجه وزارت ارشاد اختصاص داده شده است. حال باید پرسید آن ششهزار هزار میلیارد تومان بقیه چه میشود؟
- بهطور حتم اقداماتی در حوزه فرهنگ و هنر انجام میشود و من هم قبول دارم؛ اما برای از بین بردن معضلات باید ریشهاش را یافت و خشکاند و هماهنگ عمل کرد.
- آقای صالحی از شخصیتهای نوگرای حوزه علمیه قم بوده است. از زمانی که به معاونت فرهنگی آمده شاهدیم که چه تحولاتی صورت گرفته است. در سالهای گذشته ما هیئت ناظر بر کتاب نداشتیم. ٩٠ هزار عنوان کتاب چاپ جدید در همین دو سال گذشته چاپ شده است. البته در میان این کتابهایی که چاپ شده، مشکلاتی هم وجود دارد که اجتنابناپذیر است.
- همین تعداد محدود مشکلاتی که هست را برخی دست میگیرند و میگویند که عنوان «اسلامی» وزارت ارشاد را باید برداشت. پس بقیه کتابهایی که چاپ شده و مشکلی ندارد چه میشود؟
- کسی مسوولیت معاونت مطبوعاتی را دارد که خودش اهل رسانه است. کسی که با مطبوعات آشناست. البته ما تصمیمگیرنده نهایی درباره مطبوعات نیستیم و این تصمیمگیری در شورایی مجزا انجام می شود. در همین مدت ٣١ ماهه ببینید چه تعداد نشریه مجوز گرفتهاند و چقدر این فرآیند مجوز گرفتن راحتتر شده است.
- سامان دادن به مطبوعات، ارزیابی و رتبهبندی مطبوعات، کاری است که با دقت بسیاری در جامعه انجام میشود. رسانهای که مطالبش به درد کشور میخورد با رسانهای که زرد است باید تفاوت داشته باشد.
- میزان یارانهای که هر رسانه دریافت میکند، روی سایت معاونت مطبوعاتی هست و این نشان از شفافیت فعالیتهای معاونت مطبوعاتی دارد.
- در معاونت قرآن و عترت، حجت الاسلام حشمتی مسؤولت دارد که سابقه درخشانی در این حوزه دارد. در همین مدتی که این معاونت تشکل شده موسسات قرآنی بسیاری مجوز گرفتهاند، انجمن خادمان قرآن شکل گرفته و کار میکند.
- کسی مانند مرادخانی که از سال ٥٩ در وزارت ارشاد بوده و ١٤ سال در دفتر موسیقی کار کرده، مسوولیت معاونت هنری را برعهده دارد. جایی که اکنون خیلی سامان پیدا کرده است.
- بهتازگی شیوهنامه برگزاری کنسرتهای موسیقی ابلاغ شد. در تمام طول سالهای بعد از انقلاب چنین شیوهنامهای تدوین نشده بود. با این شیوهنامه همه تکلیف خودشان را میدانند. حتی تماشاگران هم تکلیفشان مشخص است.
- در بخش موسیقی هم سعی کردیم که این مصوبه را که دستاویزی برای برخورد با کنسرتهای موسیقی بود، اصلاح کنیم.
- یکی از نمایندگان مجلس گفته، این کار خلاف قانون است؛ ولی مصوبهای که سال ٣٦ تصویب شده و تمام اماکن را از هتل و تالارهای عروسی را با عنوان اماکن برشمرده تا برای برگزاری مراسم از شهربانی مجوز بگیرند، آیا این تخلف است یا اینکه الان مصوبه را اصلاح کردیم که برای این کار باید از وزارت ارشاد مجوز بگیرند.
- در عین حال همکاری خیلی خوبی هم با نیروی انتظامی داریم. من بارها تأکید کردهام که لغو این کنسرتها کمترینش به نیروی انتظامی برمیگردد و بیشترش به دستگاه قضایی برمیگردد که حکمی صادر کردهاند تا از برخی مسائل پیشگیری کنند.
- متأسفانه برخیها بیجهت سروصدا میکنند و صحبتهایشان دور از انتظار است. اگر مصوبهای که ما اصلاحاش کردهایم خلاف قانون باشد هیئت نظارت بر مصوبات دولت میتواند ردش کند که این کار را نکرده است. این مصوبه اصلاح و تصویب شد تا مشکلی در این زمینه نداشته باشیم.
- برخی میگویند موسیقی حرام است و برخی میگویند موسیقی مطربی است. مگر ما قرار است با نگاه آنها عمل کنیم. ما حکومت اسلامی هستیم و در رأس این حکومت، یک ولی فقیه آشنا به شعر و موسیقی و سینما و تئاتر داریم و ما باید براساس نظرات ایشان عمل کنیم.
- نظر مقام معظم رهبری درباره هنرهای مختلف هم مشخص است. البته ممکن است تمام خواستههای ایشان محقق نشده باشد، اما ما در این راه تمام تلاش خودمان را میکنیم. برای مثال در حوزه تئاتر مشکلات بسیاری داشتیم. اما الان هر شب در تهران حدود ١٠٥ اجرا روی صحنه میرود. تخلفها هم به حداقل رسیده است.
- در حوزه سینمایی هم با آمدن آقای ایوبی تحولی ایجاد شد. در تمام سال ٩٣ کمتر از هشت میلیون نفر به سینما رفتند و امسال فقط در سه ماههی اول هشت میلیون نفر به سینما رفتهاند.
- همین انجمنهای سینمای جوان با وجود محدودیتها، فعالیتهای بسیاری برای آموزش جوانان دارند. مدرسه ملی سینما هم برای آموزش نیروهای جدید با استفاده از پیشکسوتان سینما و هم برای بازآموزی کسانی که دارند کار میکنند. این یک کار ماندگار و ماندنی است.
- از ائمه جمعه و دلسوزان جامعه (که میدانم اگر گاهی نکتهای اعلام میکنند تنها از سر دلسوزی است و اگر گاهی نظرهایی اعلام میکنند علتش باور کردن خبرهایی است که در برخی سایتها هست) میخواهم کمی تحقیق کنند که آیا خبر درست هست یا نه و بعد اظهار نظر کنند. گاهی امام جمعهای در شهری که اصلا در نقشه با ذرهبین باید پیدایش کرد، در خطبههایش گفته که عنوان «اسلامی» وزارت ارشاد را باید برداشت.
- انتظار میرود که در این هفته و قبل از این هفته، فعالیتهای دولت به مطبوعات و رسانهها و عامه مردم منعکس شود، درست آنگونه که هست؛ نه کمتر و نه بیشتر.
- این فعالیتها را منعکس کنید تا برخی آقایان که فکر میکنند، ما فقط کنسرت برگزار میکنیم، متوجه شوند که کارهای دیگری هم انجام میدهیم.
۰