آیا ابتلای مجدد به کرونا پس از بهبودی ممکن است؟

آیا ابتلای مجدد به کرونا پس از بهبودی ممکن است؟

بیماران آلوده به این ویروس زمانی شفا یافته‌اند که به مدت سه‌روز تب نداشته باشند، مشکلات تنفسی آن‌ها به طور کامل بهبود یافته باشد، در عکس ریه آن‌ها هیچ‌گونه اثری از بیماری مشهود نباشد و نتیجه آزمایش‌های ویژه (PCR) در دو روز پیاپی منفی باشد.

کد خبر : ۷۷۷۶۲
بازدید : ۹۷۳۶
آیا ابتلای مجدد به کرونا پس از بهبودی ممکن است؟
نخستین موارد مشکوک ابتلای مجدد به ویروس کرونا در ژاپن و چین باعث بروز بحث‌ها و موضع‌گیری‌های گوناگون کارشناسان در این باره شده است که امکان دوباره مبتلا شدن تا چه حد وجود دارد.

نخستین بار آزمایش ویروس کرونای جدید (کووید ۱۹، SARS-CoV-۲) برای یک زن ژاپنی در تاریخ ۲۹ ژانویه مثبت اعلام شد. او پس از حدود یک هفته (روز ششم فوریه) با وجود اینکه هنوز سرفه می‌کرد، دوباره مورد آزمایش قرار گرفت. این بار نتیجه منفی بود و نشانه‌ای برای بهبودی نسبی بیمار.

آزمایش دیگری که یک هفته بعد از تست دوم صورت گرفت نشان داد که او به‌طور کامل بهبود یافته است.

این زن که حدود ۴۰ سال سن دارد و پیش از ابتلا به عنوان راهنمای گردشگران به ووهان چین رفته بود، در روز ۲۱ فوریه دچار درد شدید در گلو و ناحیه شکم شد و در روز ۲۶ فوریه مورد آزمایش قرار گرفت. نتیجه آزمایش نشان داد که او "بار دیگر" به ویروس کرونا مبتلا شده است.

پس از انتشار خبر بیماری مجدد زن ژاپنی، گزارش‌هایی مبنی بر ابتلای دوباره چند بیمار مبتلا به این ویروس در چین منتشر شد.


در گزارش مجله تخصصی JAMA به چهار مورد ابتلای مجدد در چین اشاره شده است. این افراد پس از بهبودی پنج روز بیشتر در قرنطینه به‌سر بردند و در این مدت مورد آزمایش قرار گرفتند. از آنجایی که در روز پنجم نتایج آزمایش‌های آنان مثبت اعلام شد، آن‌ها چند روز بیشتر در قرنطینه نگه‌داری شدند و در روز سیزدهم هم آزمایش آن‌ها مثبت بود.

بیماران آلوده به این ویروس زمانی شفا یافته‌اند که به مدت سه‌روز تب نداشته باشند، مشکلات تنفسی آن‌ها به طور کامل بهبود یافته باشد، در عکس ریه آن‌ها هیچ‌گونه اثری از بیماری مشهود نباشد و نتیجه آزمایش‌های ویژه (PCR) در دو روز پیاپی منفی باشد.

ابتلای مجدد برای همگان؟
در برخی بیماری‌های عفونی مانند سرخچه این امکان موجود است، که عوارض بیماری در دو یا چند دوره ظهور کنند. اما درباره اینکه آیا این در مورد کووید ۱۹ هم صدق می‌کند، نظرات گوناگونی وجود دارد.

پژوهشگران شبانه روز در حال تحقیق در باره این ویروس هستند، اما به نتایج واحدی نرسید‌ه‌اند. به همین دلیل هنوز به‌طور قطع نمی‌توان گفت که آیا برای برخی بیماران امکان ابتلای دوباره وجود دارد یا خیر.

پرفسور کریستیان دروستن، مدیر انستیتوی ویروس‌شناسی بیمارستان شاریته برلین پس از بررسی گزارش کارشناسان چینی به این نتیجه رسیده است که بر مبنای این گزارش نمی‌توان گفت که امکان بروز بیماری مجدد وجود دارد، زیرا تنها سندی که چینی‌ها ارائه کرده‌اند، آزمایش‌های PCR بوده که آن‌ها هم قابل اعتماد نیستند.

به اعتقاد دروستن، نتایج این گونه آزمایش‌ها می‌تواند در نخستین هفته پس از بروز علائم بیماری گاهی منفی و گاهی مثبت باشد، در حالی که ریه‌های بیمار مملو از ویروس هستند.

کارشناس دیگری که به گزارش همکاران چینی خود با دیده شک می‌نگرد، پروفسور ایزابلا اکرله، رئیس گروه تحقیقاتی ویروس‌های نوظهور در بیمارستان دانشگاه ژنو است. خانم اکرله تاکید می‌کند که امکان خطای انسانی در آزمایش‌ها زیاد است، به همین دلیل باید به نتایج آن‌ها محتاطانه نگریست.

او تصریح می‌کند که خطا در آزمایش برای سایر ویروس‌هایی که باعث بروز بیماری‌های تنفسی (مانند آنفلوانزا) می‌شوند، شناخته شده است. پرفسور اکرله تاکید می‌کند که پس‌مانده‌های ویروس می‌تواند به مثبت‌بودن آزمایش بیانجامد، در حالی که عفونت حاصل از ویروس بهبود یافته است.

او همچنین به این نکته اشاره می‌کند که آزمایش می‌تواند به دلیل حرفه‌ای نبودن کادر آزمایشگاه درست انجام نشود و به منفی بودن نتیجه آزمایش بیانجامد.

تشکیل پادتن
تا به امروز فرض بر این است که بیماران بهبود یافته به دلیل تشکیل پادتن (آنتی‌بادی) به طور موقت از ابتلا به SARS-CoV-۲ مصون می‌مانند. به گفته فلورین کرامر، استاد واکسیناسیون مدرسه پزشکی آیکان در نیویورک، این را می‌توان در گزارش‌های اولیه در باره ویروس کرونا نیز دریافت؛ اگر چه تاثیر پادتن‌ها می‌تواند طولانی‌مدت نباشد.

کرامر می‌گوید، برای آگاهی بیشتر در باره این ویروس خوب است که بیماران شفایافته در درازمدت مورد آزمایش قرار بگیرند، اما به اعتقاد او، در حالت کنونی تنها چیزی که می‌تواند به ما از بهبودی بیمار اطلاع دهد، همین آزمایش‌های PCR هستند.

بسیاری از کارشناسان معتقدند که تنها بر اساس چند مورد مشکوک در ژاپن و چین نباید یافته‌های تاکنونی را زیرسوال برد.
منبع: دویچه وله
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید