(تصاویر) 10 ساختمان رکوردشکن؛ از «باریک‌ترین» تا «سنگین‌ترین» ساختمان‌های جهان

(تصاویر) 10 ساختمان رکوردشکن؛ از «باریک‌ترین» تا «سنگین‌ترین» ساختمان‌های جهان

پس از انتشار اخباری مبنی بر آغاز ساخت بزرگترین ساختمان جهان در عربستان سعودی، در این مطلب ۱۰ سازه رکوردشکن از جمله بلندترین، باریک‌ترین و سنگین‌ترین سازه‌ها را معرفی می‌کنیم.

کد خبر : ۲۱۲۰۳۹
بازدید : ۶۲۸

فرادید| پس از انتشار اخباری مبنی بر آغاز ساخت بزرگترین ساختمان جهان در عربستان سعودی، در این مطلب ۱۰ سازه رکوردشکن از جمله بلندترین، باریک‌ترین و سنگین‌ترین سازه‌ها را معرفی می‌کنیم.

به گزارش فرادید؛ در این فهرست از کارخانه ساخت بزرگترین هواپیماهای جهان آغاز می‌کنیم، سپس به خانۀ ثروتمندترین مرد هندوستان سری می‌زنیم و همینطور با ساختمانی آشنا می‌شویم که از شدت سنگینی در حال فرورفتن در زمین است.

بزرگترین ساختمان: کارخانه بوئینگ اِوِرِت (۱۹۶۷) 

10

اگرچه «مکعب» در عربستان سعودی قرار است به بزرگترین ساختمان جهان تبدیل شود، اما رکورددار فعلی کارخانه بوئینگ اورت در ایالات متحده است که سال ۱۹۶۷ ساخته شد. 

این ساختمان با حجم ۱۳ میلیون و ۴۰۰ هزار متر مکعب برای ساخت هواپیماهای بوئینگ ۷۴۷ ساخته شده و از آن زمان تاکنون چندین بار توسعه یافته است. حدود ۵۰۰۰ هواپیما در این تأسیسات ساخته شده است. 

بلندترین ساختمان: برج خلیفه (۲۰۰۹) 

9

آسمان‌خراش برج خلیفه با ارتفاع ۸۲۸ متری از دبی، سال ۲۰۰۹ به بلندترین ساختمان جهان تبدیل شد. 

این سازه برجسته که آدریان اسمیت معمار در SOM آن را طراحی کرده، اکنون هسته‌ی یک مرکز خرید بزرگ در مرکز شهر است. پانزده سال پس از اتمام ساختمان، هنوز نزدیک به ۲۰۰ متر از هر ساختمان دیگری در جهان بلندتر است. 

باریک‌ترین خانه: خانه کِرِت (۲۰۱۲) 

8

باریک‌ترین خانه جهان در شکاف بین دو ساختمان در مرکز ورشو ساخته شده است. این ساختمان منحصربه‌فرد که نامش کِرِت است توسط معمار لهستانی جِیکوب اِسچِزنی به عنوان خانه موقت نویسندگان مسافر طراحی شده است. 

این خانه دو طبقه با اسکلت فولادی روی پایه بلند شده و در عریض‌ترین نقطه خود فقط ۱۲۲ سانتیمتر عرض دارد. (در تصویر بالا خانه کرت را با نمایی نقره‌ای رنگ در سمت چپ تصویر و در شکاف بین دو ساختمان ملاحظه می‌کنید).

بلندترین خانه: آنتیلیا (۲۰۱۰) 

7

ساختمان ۲۷ طبقه آنتیلیا با ۱۷۳ متر ارتفاع، بلندترین اقامتگاه خصوصی جهان است. این خانه ۶۰۷۰ متر مربعی را استودیوی معماری پِرکینز و ویل برای میلیاردر هندی موکش آمبانی طراحی کرده، اگرچه مدت کوتاهی پس از اتمام ساختمان، خبر رسید که او تصمیم گرفته تمام وقت در آن زندگی نکند. 

این ساختمان شامل ۹ آسانسور پرسرعت، یک سالن تئاتر ۵۰ نفره، چندین باغ‌تراس، استخر، یک مرکز آبگرم و سلامت، معبد، سه سکوی هلیکوپتر و یک گاراژ برای ۱۶۸ اتومبیل است. 

سنگین‌ترین ساختمان: کاخ مجلس (۱۹۹۷) 

6

کاخ بزرگ پارلمان در بخارست، رومانی را آنکاِپترسکو معمار برای نیکولای چائوشِسکو، رئیس جمهور رومانی، طراحی کرده که گمان می‌رود سنگین‌ترین ساختمان جهان باشد. 

این ساختمان با وزن کمی بیش از چهار میلیون تن سال ۱۹۹۷ افتتاح شد و اکنون پارلمان رومانی را در خود جای داده است. وزن زیاد این ساختمان سبب شده که هر سال حدود شش میلیمتر فرو رود. 

بزرگترین تیرسرآزاد: یک زعبیل (۲۰۲۴) 

5

اوایل سال جاری، آسمان‌خراش‌های چندمنظوره‌ی One Zaabeel (یک زعبیل) را استودیوی ژاپنی نیکِن سِکی در دبی به پایان رساند. این پروژه شامل دو آسمان‌خراش می‌شود که توسط یک ساختار افقی به هم متصل شده‌اند. 

این سازه که به شکل چشمگیری ۱۰۰ متر بالای یک بزرگراه معلق است و بالای آن یک استخر است، جلوآمدگی ۶۷.۵ متری‌اش آن را به درازترین تیرسرآزاد جهان تبدیل کرده است. 

بزرگترین ساختمان اداری: بورس الماس سورات (۲۰۲۳) 

4

بورس الماس سورات که به تازگی از پنتاگون نزدیک واشنگتن دی‌سی، که از زمان تکمیلش در سال ۱۹۴۳ رکورددار بود، پیشی گرفته و اکنون رسماً بزرگترین دفتر جهان است. 

این ساختمان اداری ۶۶۰۰۰۰ متر مربعی در حومه سورات در هند را استودیوی معماری مورفوجِنِسیس طراحی کرده تا شهری درون یک شهر باشد. این ساختمان اداری بزرگترین جامعه تاجران الماس جهان را در خود دارد. 

باریک‌ترین آسمان‌خراش: برج اِستاین‌وِی (۲۰۲۲) 

3

در دهه گذشته، مجموعه‌ای از آسمان‌خراش‌های بسیار باریک در نیویورک ظاهر شده‌اند که باریک‌ترین آن‌ها برج اِستاین‌وِی است. 

این برج مسکونی با ارتفاع ۴۳۵ متر با نسبت ارتفاع به عرض ۲۴:۱ باریک‌ترین آسمان‌خراش جهان است. این ساختمان ۶۰ آپارتمان دارد که هر کدام یک طبقه کامل را اشغال کردند. 

بزرگترین ورزشگاه: ورزشگاه نارِندرا مودی (۲۰۲۰) 

2

ورزشگاه نارندرا مودی در احمدآباد هند با گنجایش ۱۳۲۰۰۰ نفر، بزرگترین ورزشگاه جهان است. 

این استادیوم غول‌پیکر را که سال ۲۰۲۰ افتتاح شد استودیوی معماری پاپیولِس برای میزبانی مسابقات داخلی و بین‌المللی کریکت طراحی کرد. این ورزشگاه دو طبقه مجزا دارد که کل زمین را احاطه کرده است. 

بلندترین ساختمان با ساختار چوبی: صعود (۲۰۲۲) 

1

برج ۲۵ طبقه‌ی آسِنت (صعود) در میلواکی، ایالات متحده در سال ۲۰۲۲ رسماً به بلندترین ساختمان جهان با ساختار چوبی تبدیل شد. 

این برج با ارتفاع ۸۶.۶ متر را شرکت معماری Korb + Associates طراحی کرده است. این برج دارای پایه بتنی و هسته بالابر است و ساختار اصلی آن از گلولام و الوار متقاطع چوبی ساخته شده است.

مترجم: زهرا ذوالقدر 

۱
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فرادید هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    سایر رسانه ها
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فرادید هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید