گنج «سکّههای علاءالدین» در زیر خانۀ یک معلم کشف شد

این سکهها که به اعتقاد باستانشناسان قدمتشان به دوران حکومت پادشاهی به نام «علاءالدین» از سلسلۀ «خلجیان دهلی» بازمیگردد، از سه کارگر ضبط شدند که قصد داشتند آنها را به صورت غیرقانونی به فروش برسانند.
فرادید| کارگرانی که در محل ساخت و ساز متعلق به یک معلم مدرسه ابتدایی در منطقه شهدُل ایالت مادیا پرادش مشغول حفاری بودند، بر حسب تصادف به گنجینهای از سکههای نایاب طلا و نقره قرون وسطایی برخوردند. آنها پس از تخریب خانه قبلی، در حال ساخت خانهای جدید بودند.
به گزارش فرادید، سه کارگر به نامهای رام نات، بودسِن سینگ و راوی سینگ که سه سکه را برای کسب سود فوری فروخته بودند، توسط پلیس بازداشت شدند. در مجموع ۵۳ سکه شامل ۵۱ سکه نقره و ۲ سکه طلا از این سه نفر کشف و بنا بر قانون «گنجینههای کشفشده هند» مصوب ۱۸۷۸ تحت پیگرد قانونی قرار گرفتند.
بازجویی از رام نات که ۴۶ سکه از او کشف شده بود، پلیس را به یک طلافروش رساند. این طلافروش اعتراف کرد یکی از سکههای طلا به وزن ۱۰.۸ گرم را به قیمت ۷۰ هزار روپیه از او خریده است. به گفته این طلافروش، خلوص سکه طلا ۹۹.۸ درصد بوده است.
رامجی سریواستاوا، رئیس پلیس منطقه شهدول گفته: «ما تصاویر و دادههای این سکهها را در اختیار کارشناسان سازمان باستانشناسی هند (ASI) در بوپال قرار دادهایم. این کارشناسان معتقدند سکههایی که نوشتههای عربی و فارسی دارند، متعلق به دوره قرون وسطای هند هستند؛ یعنی زمان حکومت علاءالدین خلجی و سلطنت اسلام شاه سوری.»
علاءالدین خلجی که از سال ۱۲۹۶ تا ۱۳۱۶ میلادی حکومت میکرد، یکی از فرمانروایان سلسله خلجی در سلطنت دهلی بود که بر بخشهایی از شبهقاره هند حکومت میکرد. او اصلاحات مهمی در امور اداری، مالیاتگیری، کنترل قیمتها و ساختار اجتماعی سلطنت دهلی انجام داد. همچنین علاءالدین توانست چندین یورش مغولان به هند را با موفقیت دفع کند.
ماجرای کشف گنج روز سهشنبه فاش شد؛ وقتی که دهیار روستا، پلیس محلی را از این موضوع باخبر کرد که کارگران سکههای نقره و طلای نایابی دارند که هنگام کار روی زمین متعلق به معلم مدرسه ابتدایی پیدا کردهاند. دهیار وقتی از ماجرا باخبر شد که یکی از سه کارگر که از کمبودن سهم سکههایش ناراضی بود، ماجرا را فاش کرد.
در ادامه، پلیس محلی وارد عمل شد و این سه کارگر را برای بازجویی بازداشت کرد. آنها اعتراف کردند حین خاکبرداری در محل خانه قدیمی به گنجینهای از سکههای نادر برخورد کردهاند.
رام نات اعتراف کرده که یکی از سکههای طلا را به قیمت ۷۰ هزار روپیه به یک طلافروش فروخته، در حالی که دو کارگر دیگر، دو سکه نقره را در بازارهای محلی فروخته بودند.
مترجم: زهرا ذوالقدر