کشف گنجینۀ بزرگ باستانی که در زمان امپراتور بدنام دفن شده بود

کشف گنجینۀ بزرگ باستانی که در زمان امپراتور بدنام دفن شده بود

گنجینه‌ای حاوی ۱۳۶۸ سکه که بیشترشان نقره هستند در انگلستان کشف شده است. علت دفن این سکه‌ها هنوز روشن نشده است اما مشخص است که آن‌ها در دوران یکی از بدنام‌ترین امپراتوران روم یعنی «نرون» دفن شده‌اند.

کد خبر : ۲۲۵۴۳۳
بازدید : ۱۳۸

فرادید| گنجینه‌ای شامل ۱۳۶۸ سکه که بیشتر آن‌ها نقره هستند توسط یک کاوشگر فلز در شهرستان ورچسترشایر انگلستان کشف شده است. این سکه‌ها حدود سال ۵۵ میلادی دفن شده‌اند، زمانی که امپراتوری روم تحت سلطنت «نرون» در تلاش بود کنترل انگلستان را به دست آورد. پیش از نرون، امپراتور «کلادیوس» به بریتانیا حمله کرده و بخش‌های بزرگی از انگلستان را به تصرف درآورده بود، اما مقاومت همچنان در دوران نرون ادامه داشت.

به گزارش فرادید، سال ۶۰ میلادی، شورشی به رهبری «بودیکا»، ملکه قبیله ایچنی که در بریتانیا می‌زیستند، کم و بیش توانست رومی‌ها را از جزیره بیرون کند، اما امپراتوری روم این شورش را سرکوب کرد. 

نیروهای نرون توانستند شورش ایچنی‌ها را سرکوب کنند، اما دوران حکومت او معمولاً دوره‌ای پرآشوب در تاریخ روم انگاشته می‌شود. او مادر و همسرش را در دوران حکومت خود کشت و سال ۶۴ میلادی، آتش‌سوزی بزرگی در روم رخ داد که بنا بر یک داستان مشهور، نرون هنگام آتش‌سوزی ویولن می‌زد. سال ۶۸ میلادی، گارد پریتوریان که مسئول حفاظت از امپراتور بودند، او را از قدرت برکنار کردند و چندی نگذشت که او با خودکشی به عمر خود پایان داد. 

این سکه‌ها در دوران نرون دفن شده‌اند، اما برخی از آن‌ها پیش‌تر ضرب شده بودند. تمام سکه‌ها به جز یکی از آن‌ها، سکه‌های نقره‌ای دِناریوس (سکه‌های رایج رومی) هستند که بین سال‌های ۱۵۷ تا ۵۵ میلادی ضرب شده‌اند. تنها سکه طلای این گنجینه، بین سال‌های ۲۰ تا ۴۵ میلادی ضرب شده و به قبیله دابونی‌ها تعلق دارد که در ورچسترشایر و مناطق اطراف سکونت داشتند. 

به گزارش موزه: «این سکه‌ها به طور حتم از طریق ارتش روم به منطقه وارد شده‌اند و تعداد زیاد آن‌ها نشان می‌دهد این گنجینه در زمان دفن مبلغ قابل‌توجهی بوده است». 

علت دفن این گنجینه هنوز روشن نیست، اما یک نظریه این است که این گنجینه احتمالاً پس‌انداز یک کشاورز ثروتمند محلی بوده که درآمدش را از تأمین غلات و دام برای ارتش روم کسب می‌کرده است. 

زمان دفن گنجینه، ورچسترشایر در مرز امپراتوری روم قرار داشت. این موضوع این گمان را ایجاد میکند که احتمالا نبردها یا درگیری‌های منطقه ممکن است سبب شده باشد صاحب گنجینه آن را پنهان کند. 

این گنجینه اواخر سال ۲۰۲۳ کشف شد و سال ۲۰۲۴ دقیق‌تر تجزیه و تحلیل شد تااینکه رسما به عنوان «گنجینه» اعلام شد. عنوان «گنجینه دولتی» در انگلستان به اشیاء دست‌ساز از جنس فلزات گرانبها و با قدمت حداقل ۳۰۰ سال تعلق می‌گیرد. ارزش این گنجینه ۱۰۰.۰۰۰ پوند (معادل ۱۲۳.۱۰۰ دلار آمریکا) برآورد شده است. موزه قصد دارد برای به‌دست آوردن این گنجینه پول جمع‌آوری کند. 

کمپین جمع‌آوری کمک‌های مالی بسیار موفق بوده و مردم بسیار سخاوتمندانه عمل کرده‌اند و روشن است که علاقه واقعی به ماندن این گنجینه در ورچسترشایر وجود دارد.

مترجم: زهرا ذوالقدر

۱
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید