مشخصات ورق سیاه موجود در بازار آهن

مشخصات ورق سیاه موجود در بازار آهن

ورقی که با استفاده از فرایند نورد گرم ساخته می‌شود با نام ورق سیاه (Hot Rolled Steel) معروف بوده که در سطح بیرونی آن اثراتی از اکسیداسون و زنگ‌زدگی قابل مشاهده است.

کد خبر : ۱۶۵۸۷۵
بازدید : ۴۴

با توجه به اینکه در فرایند تولید ورق سیاه سطح آن به‌دلیل وجود لایه اکسید رنگی تیره و مات است با این نام شناخته می‌شود و به‌عنوان یک ماده پایه برای ساخت بسیاری از محصولات فولادی کاربرد دارد.

مشخصات زیادی را می‌توان در رابطه با ابعاد، ضخامت و عناصر تشکیل‌دهنده این محصول در نظر گرفت که متناسب با نوع فرایند تولید متفاوت خواهد بود و کاربردهای متنوعی را در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌دهد.

اطلاعاتی درباره ورق سیاه

ورقی که با استفاده از فرایند نورد گرم ساخته می‌شود با نام ورق سیاه (Hot Rolled Steel) معروف بوده که در سطح بیرونی آن اثراتی از اکسیداسون و زنگ‌زدگی قابل مشاهده است.

با توجه به اینکه انواع مختلف ورق سیاه به‌طور معمول کیفیت پایین‌تری در مقایسه با نمونه‌های ساخته‌شده به روش نورد سرد دارند می‌توان انتظار داشت که قیمت آن نیز در سطح پایین‌تری قرار گیرد.

ورق سیاه چه مشخصاتی دارد؟

در زمان تولید ورق‌های سیاه ازنظر ساختاری، نحوه تولید و آنالیز شیمیایی، مشخصات متنوعی را در نظر می‌گیرند که باعث می‌شود تا این محصولات در صنایع مختلف به‌کار روند. برخی از این مشخصات شامل موارد زیر می‌شود.

استانداردهای تولید ورق‌های سیاه

در سطح جهانی استانداردهایی برای ساخت ورق‌های فولادی در نظر گرفته می‌شود که یکی از مهم‌ترین موارد مربوط به تعیین گرید بوده که با عنوان DIN EN 10027-1 معروف است.

به‌منظور ساخت بدنه کشتی و ماشین‌آلات سنگین لازم است تا از ورق‌های فولادی با قابلیت کشش استفاده کرد که به‌صورت DD11، DD12 و DD13 ساخته می‌شوند. ورق‌های نرم‌تر نیز مطابق با استاندارد STW22 و STW24 هستند.

چندین استاندارد مهم دیگر نیز برای تولید این محصولات در نظر گرفته می‌شود که شامل SPHT و A285 است که از این نوع ورق‌ها برای ساخت لوله‌ها و مخازن تحت فشار استفاده می‌کنند.

مشخصات ابعادی ورق‌های سیاه

از دیگر ویژگی‌های مهم ورق‌های سیاه باید به ابعاد آن‌ها اشاره کرد که به‌صورت سایزهای استاندارد و سفارشی در کارخانه‌ها تولید می‌شوند و کارایی خاصی را در اختیار متقاضیان قرار می‌دهند.

به‌طور کلی ورق‌های سیاه را با ضخامت 1.5 تا 100 میلی‌متر تولید می‌کنند اما در برخی از صنایعی که نیاز به نمونه‌های نازک‌تر باشد مانند ساخت پروفیل و لوله می‌توان این محصولات را در اندازه 1.2 میلی‌متر نیز تولید و به بازار عرضه کرد.

ازنظر عرض نیز اندازه‌هایی برابر با 100، 125، 150 و 200 سانتی‌متر در نظر گرفته می‌شود، ازطرف‌دیگر طول ورق‌ها نیز با توجه به اینکه به‌صورت رول یا شیت باشد متفاوت خواهد بود و متناسب با نیاز مصرف‌کنندگان است.

در رابطه با ضخامت، باید به این نکته توجه داشته باشید که ورق‌های سیاه را تا ضخامت 15 میلی‌متر به‌صورت رول و فابریک می‌سازند اما نمونه‌هایی با اندازه بیشتر از 15 میلی‌متر تنها به شکل شیت به بازار عرضه می‌شوند.

51

وزن ورق‌های سیاه

یکی از مهم‌ترین مشخصاتی که روی قیمت ورق نیز تاثیر زیادی دارد وزن است که معمولا از یک فرمول برای اندازه‌گیری این معیار استفاده می‌کنند که برای این منظور باید اطلاعاتی نظیر طول، عرض و ضخامت را در اختیار داشته باشید.

در این فرمول باید حاصل‌ضرب طول، عرض و ضخامت را به‌دست آورید و در عدد 7.8 که نشان‌دهنده چگالی استادارد آهن است ضرب کنید تا در نهایت وزن ورق مشخص شود.

البته باید این را در نظر داشته باشید که برای ابعاد استاندارد ورق‌های سیاه یک جدول وزنی ارائه می‌شود که افراد می‌توانند در زمان خرید از این اطلاعات برای بررسی وزن و قیمت ورق سیاه استفاده کنند.

مشخصات ظاهری و ساختاری ورق‌های سیاه

فرایند تولید ورق‌های سیاه مهم‌ترین مسئله‌ای است که در تعیین خصوصیات ظاهری و ساختاری این محصول نقش پررنگی را ایفا می‌کند که به‌طور کلی باید به ویژگی‌های زیر اشاره کرد:

⦁    قابلیت شکل‌پذیری و چکش‌خواری بالا

⦁    استحکام و دوام مناسب

⦁    امکان جوشکاری

⦁    میزان مقاومت پایین در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی

⦁    سطح ناصاف و زبر

ترکیبات شیمیایی ورق‌های سیاه

آنالیز شیمیایی ورق سیاه براساس گرید آن تعیین می‌شود که به‌طور معمول عناصر سازنده شامل کربن، فسفر، گوگرد، منگنز و سیلیسیم است و ازآنجایی‌که کربن میزان سختی را مشخص می‌کند در گریدهای مختلف متناسب با ضخامت آن‌ها با درصدهای گوناگونی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

جمع‌بندی

ورق سیاه یکی از محصولاتی به‌شمار می‌رود که با توجه به روش تولید ساده‌تری که دارد معمولا ازنظر قیمت بسیار مقرون‌به‌صرفه بوده و از مشخصات فنی بسیار خوبی برخوردار است که باعث تنوع در کاربرد می‌شود.

ازجمله ویژگی‌هایی که می‌توان برای این نوع از ورق‌های فولادی در نظر گرفت شامل ترکیبات شیمیایی، ابعاد، وزن، خصوصیات ظاهری و استانداردهای مورد استفاده برای تولید است.

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید