به این دلیلهای مهم مراقب جوشهای کمر و پشت شانههای خود باشید
جوش پشت کمر برای مراجعین میتواند بسیار خسته کننده باشد، چون پوست کمر مانند پوست صورت معمولا در معرض تولید بیش از حد سبوم قرار دارد و این جوشها به عنوان مشکلی خارج از کنترل دیده میشود.
امروزه بسیاری از مردم درگیر آکنه هستند. اما در حالی که بیشتر تمرکز روی پیشگیری و درمان جوشهای روی صورت است، جوشهای پشت کمر و شانهها به حاشیه رفته اند و زیاد توجهی به آنها نمیشود.
قسمت کمر و شانهها را میتوان به سادگی پوشاند، اما با این حال، باز هم جوشهای این نواحی برایمان ایجاد مشکل میکنند و مخصوصا در خانمها باعث آسیب رسیدن به اعتماد بنفس میشود. همچنین متاسفانه بیشتر کسانی که از آکنه صورت رنج میبرند این مشکل را با کمر و شانهها نیز دارند.
دکتر رز، پری متخصص پوست میگوید: جوش پشت کمر برای مراجعین میتواند بسیار خسته کننده باشد، چون پوست کمر مانند پوست صورت معمولا در معرض تولید بیش از حد سبوم قرار دارد و این جوشها به عنوان مشکلی خارج از کنترل دیده میشود. در ادامه آنچه باید درباره جوشهای کمر و پشت شانهها بدانید را به شما میگوییم:
۱- جوشهای کمر و شانهها تا حدود زیادی به علت استرس و هورمونها است
دکتر رز پری میگوید چرب بودن بیش از حد پوست کمر میتواند نشانهای از افزایش سطح تستوسترون باشد. از دیگر عوامل بالقوه میتواند استعداد ژنتیکی به آکنه باشد، یک فرد ممکن است متوجه شود پدرش، مادرش یا خواهر و بردارش از همین مشکل رنج میبرند. استرس یکی از شایعترین تحریک کنندههای داخلی آکنه است چه جوشهای صورت چه آنهایی که روی بدن، خود را نشان میدهند. افراد ممکن است پس از تجربه یک دوره طولانی مدت استرس، متوجه تولید بیش از حد سبوم توسط پوست شوند که باعث تحریک آکنه میشود.
۲- گرم شدن و عرق کردن در باشگاه و هنگام ورزش میتواند علت باشد
اگر معمولا به باشگاه میروید و در کل زیاد ورزش میکنید ممکن است در بعضی نقاط شانهها و کمر پیوسته دچار آکنه شوید. دکتر آنجالی ماهتو، متخصص پوست و سخنگوی بنیاد پوست انگلیس میگوید: " با اینکه علت جوش زدن پشت کمر میتواند درست مانند جوش صورت باشد، اما ورزش کردن نیز باعث افزایش دما و عرق کردن میشود، همچنین گاهی بافت لباسها میتواند باعث انسداد منافذ پوست شود. "
دکتر رز پری میگوید ورزشهای با شدت بالا مخصوصا، میتوانند یکی از شایعترین عوامل تحریک کننده باشند. این ورزشها باعث میشوند پوست برای مدت زمانی طولانی در معرض عرق قرار بگیرد که باعث به دام افتادن سبوم اضافی و به وجود آمدن فضایی ایده آل برای تولید مثل باکتریها میشود؛ بنابراین ورزشکاران معمولا ممکن است متوجه شوند که قسمتهای کمر و شانه آنها دچار آکنه میشود. استفاده از استروئیدها نیز ممکن است باعث شود بدن بیشتر متمایل به آکنه شود.
۳- جوش کمر و شانهها برخی را بیشتر از دیگران تحت تاثیر قرار میدهد
برخی افراد ممکن است این جوشها را به صورت خفیف و کوتاه مدت تجربه کنند، در حالی که بعضی دیگر ممکن است دچار آکنه شدید شوند. کیستهای ملتهبی که ممکن است فرد، ماهها یا حتی سالها درگیرشان شود. دکتر رز پری میگوید دلیل بعضی جوش ها، مشکلات ریشهای است: " جوشهای مربوط به استرس مدتی پس از اینکه عامل استرس از بین رفت محو میشوند، اما استعداد ژنتیکی به آکنه، یعنی این مشکل میتواند تا مدتها گریبانگیرتان باشد، مخصوصا اگر درمانش نکنید. "
حدود نیمی از کسانی که مبتلا به آکنه هستند متوجه میشوند کمر و پشت شانه هایشان هم تحت تاثیر قرار گرفته. به نظر میرسد آکنه کمر و شانهها در آقایان بیشتر از خانمها متداول باشد.
۴- تنها مشکل نوجوانان نیست
بسیاری از مردم آکنه زدن را با نوجوانی مرتبط میدانند، اما باید گفت، جوش یکی از مشکلات اصلی افراد بالغ نیز هست. حدود ۲۰ درصد از خانمها و ۸ درصد از آقایان از آکنه بزرگسالان رنج میبرند. دکتر ماهتو میگوید: ما در کلینیکها تعداد زیادی افراد بزرگسال را میبینیم که به دلیل مشکل آکنه مراجعه کرده اند. اما دلیل اصلی این مشکل همچنان ناواضح است.
دکتر رز پری میگوید: یکی از دلایل شایعی که آکنه در دوران بزرگسالی فرد را درگیر خود میکند استرس است. او میگوید: " دوران بزرگسالی با گذراندن مقدار زیادی موقعیتهای استرس زا همراه است، چون مسئولیتها نیز بزرگتر شده است. شغل، روابط، موقعیتهای خانوادگی و غیره، تمام اینها میتوانند برای یک فرد دوران سختی را به وجود بیاورند.
برنامه غذایی ضعیف و سبک زندگی نیز از دیگر عوامل هستند و اینها را نیز میتوان به استرس ربط داد، چون بسیاری از افرادی که دچار استرس میشوند سعی میکنند با خوردن غذاهایی که اغلب نا سالم هستند خود را آرام کنند و همچنین میل افراد به ورزش هنگام استرس کاهش مییابد. "
۵- در سکوت رنج نبرید
اگر از جوش کمر و پشت شانهها رنج میبرید سعی کنید مشکل را از ریشه درمان کنید، دکتر رز پری میگوید: " درمان آکنه بدن میتواند دشوار باشد. اولین گام این است که علت ریشهای مشکل مشخص شود. اگر علت اصلی مشخص باشد میتوان مستقیم به سراغ مشکل رفت و امید داشت آکنه بهبود بیابد. در غیر اینصورت توصیه میکنم به یک متخصص پوست مراجعه کنید تا او علت را تشخیص دهد. استفاده از دارو به طور کلی یکی از بهترین انتخابها برای درمان آکنه است. "
دکتر ماهتو توصیه میکند از شستشو دهندههای موضعی حاوی گلیکولیک و اسید سالیسیلیک، بنزوئیل پراکسید، زینک و نیاسینامید استفاده کنید. اگر جوشهای کمر و پشت شانهها همچنان به قوت خود باقی ماند، تجویز داروهای موضعی یا خوراکی از طرف متخصص پوست میتواند کمکتان کند.
۶- به پیشگیری مانند درمان فکر کنید
اگر به باشگاه میروید کارهای زیادی هست که میتوانید برای به حداقل رساندن احتمال جوش زدنتان انجام دهید. بعد از ورزش بلافاصله دوش بگیرید و با همان لباسی که ورزش کرده اید ننشینید. اگر میدانید نمیتوانید دوش بگیرید با خود دستمال مرطوبهایی ببرید که حاوی اسید سالیسیلیک باشند تا عرق را از روی صورت، کمر و قفسه سینه پاک کنید.
یک سبک زندگی سالم نیز کمک میکند. مقدار زیادی میوه و سبزیجات وارد برنامه خود کنید، آب بدن را تامین کنید و به جای نوشیدنیهای گازدار، آب بنوشید، بعلاوه ورزش مرتب نیز میتواند کمکتان کند. این کارها برای بهبود سلامت پوست توصیه میشود، اما افرادی که از آکنه رنج میبرند نیز میتوانند آنها را مورد استفاده قرار دهند.
۷- مقدار دریافت لبنیات خود را در نظر بگیرید
برای گروه کوچکی از افراد ممکن است لبنیات نیز در گسترش مشکل آکنه شان نقش ایفا کند. اگر مکملهای پروتئینی مصرف میکنید که حاوی پروتئین وی (پروتئین شیر گاو) میباشند، شاید بهتر باشد به سراغ برنامهای بروید که در آن سبزیجات بیشتری به کار رفته باشد.
۸- از وسوسه فشار دادن جوشها بپرهیزید
مهم نیست چقدر وسوسه انگیز باشد فشار دادن و خالی کردن یک جوش، ولی به هیچ وجه به بهتر شدن شرایط کمکی نمیکند. متخصصان تغذیه توصیه میکنند، جوش در هر نقطهای از بدن که باشد، بهتر است آن را فشار ندهید، چون باعث ایجاد زخم و التهاب روی بدن میشود.
همینطور که جلوی وسوسه ترکاندن جوش را میگیرید، در برابر داروهایی که در اینترنت معرفی میشوند نیز استقامت کنید. پزشکان هر روز بیمارانی را ویزیت میکنند که سعی کرده اند از درمانهای معجزه آسا استفاده کنند، اما نتیجه، بدتر شدن اوضاع بوده.
۹- اگر جوشها همچنان سر جای خود باقی هستند، کمک بگیرید
اگر جوشها دردآور بودند از داروهایی که پزشکتان تجویز میکند کمک بگیرید. دکتر رز پری میگوید این درد میتواند نشانهای از آن باشد که مشکل آکنه شما شدید است. در صورتی که جوش زدن کمر روی کیفیت زندگی یک فرد تاثیر بگذارد نیز، او باید به دنبال کمک باشد. برای مثال تاثیر منفی روی اعتماد به نفس فرد و یا حتی انتخاب لباسش.
دکتر ماهتو میگوید: " اگر داروهای بدون نیاز به نسخه، پس از چند هفته استفاده تاثیر نگذاشتند، ارزشش را دارد تا سری به پزشک بزنید و او برایتان داروهای موضعی و خوراکی تجویز کند. اگر همچنان مشکل ادامه داشت، دیگر باید به یک متخصص پوست و مو مراجعه کنید و کاملا معاینه شوید. "
منبع: بهداشت نیوز