(عکس) انفجار خورشیدی هم‌زمان در زمین، ماه و مریخ!

(عکس) انفجار خورشیدی هم‌زمان در زمین، ماه و مریخ!

در مریخ، مدارگرد ردیاب گاز اگزومارس (TGO) آژانس فضایی اروپا و مریخ‌نورد کنجکاوی ناسا هجوم این ذرات پرانرژی را ثبت کرده‌اند.

کد خبر : ۱۴۵۷۳۶
بازدید : ۲۸۹

ذرات پرانرژی که از طریق این رویدادها به‌سمت زمین پرتاب می‌شوند، می‌توانند برای انسان‌ها و وسایل الکترونیکی خطرناک باشند.

در مریخ، مدارگرد ردیاب گاز اگزومارس (TGO) آژانس فضایی اروپا و مریخ‌نورد کنجکاوی ناسا هجوم این ذرات پرانرژی را ثبت کرده‌اند. در ماه، این ذرات توسط مدارگرد Chang'e-4 اداره ملی فضایی چین و مدارگرد شناسایی ماه ناسا (LRO) برداشت شده و روی زمین نیز ماهواره Eu:CROPIS مرکز هوافضای آلمان آن را در مدار پایین زمین شناسایی کرده است.

خروج جرم از تاج خورشیدی از دید رصدخانه سوهو

ذرات پرانرژی که از طریق این رویدادها به‌سمت زمین پرتاب می‌شوند، می‌توانند برای انسان‌ها و وسایل الکترونیکی خطرناک باشند. بااین‌حال، میدان مغناطیسی زمین در مقابل این فوران‌های خطرناک خورشید به‌عنوان یک سپر عمل می‌کند. اما ماه و مریخ فاقد این محافظ هستند؛ یعنی تشعشعات بیشتری به سطح آن‌ها می‌رسد.

شناسایی و درک این رویدادها که از آن‌ها به‌عنوان خروج جرم از تاج خورشیدی (CME) یاد می‌شود، برای اکتشافات فضایی آینده، ازجمله مأموریت‌های برنامه‌ریزی‌شده برای ارسال فضانوردان به مریخ و ساخت یک پایگاه علمی در ماه بسیار مهم است.

این تشعشعات می‌تواند برای فضانوردان خطراتی را به‌همراه داشته باشد. قرارگیری در معرض دوزهای بالای اشعه می‌تواند منجر به تحریک پوست، حالت تهوع، اختلالات خواب، ضعف سیستم ایمنی و حتی سرطان شود. حتی در موارد حاد می‌تواند باعث سوختگی و زوال عصبی شود.

«کالین ویلسون»، دانشمند پروژه ExoMars TGO، در بیانیه‌ای گفت: «تشعشعات فضایی می‌تواند خطری مهم برای اکتشافات ما در سراسر منظومه شمسی ایجاد کند. به‌لطف داده‌هایی که در مأموریت‌هایی مانند ExoMars به‌دست آمده است، می‌توانیم برای بهترین روش محافظت از کاوشگران فضایی خود آمادگی داشته باشیم.»

منبع: دیجیاتو

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید