شمشیرهای 3 هزارساله و کوزههای حاوی جواهرات؛ کشف باورنکردنی باستانشناسان در آلمان
در جریان یک کاوش باستانشناسی که توسط باستانشناسان داوطلب در شمال غربی آلمان انجام شد، یافتههایی کمنظیر به دست آمد که برخی از آنها در 70 سال گذشته بیسابقه بودهاند.
فرادید| باستانشناسان داوطلب هفت شمشیر عصر برنز و حدود 6 هزار سکۀ نقرۀ مربوط به قرن یازدهم را در در شمال شرقی آلمان پیدا کردهاند. این باستانشناسان داوطلب در حال جستجوی منطقهای در مکلنبورگ-فورپومران غربی بودند که قطعات فلزی را پیدا کردند.
به گزارش فرادید؛ هفت شمشیر به صورت قطعه قطعه در ناحیهای نزدیک دریاچۀ مکلنبورگ پیدا شدند. تاریخگذاری علمی نشان داده است که قدمت این شمشیرها به عصر برنز یعنی حدود 3 هزار سال قبل میرسد.
باستانشناسان این قطعات را دوباره سر هم کرده و به هفت شمشیر تبدیل کردند. عکسی که توسط وزارت فرهنگ آلمان در فیسبوک به اشتراک گذاشته شده است، این سلاحهای باستانی را نشان میدهد.
مقامات گفتند که این شمشیرها احتمالاً در قالب نوعی مراسم آیینی یا قربانی در یک گودال افکنده شده بودند. اگرچه چنین ذخایری از اقلام ارزشمند غیرعادی نیست، اما این تعداد از شمشیرهای عصر برنز هرگز در یک مکان واحد در مکلنبورگ-فورپومران غربی کشف نشده بودند.
میتوان حدس زد که این شمشیرها مدتی قبل و در هنگام شخم زدن به سطح زمین آمدهاند و در سطح وسیعتری پخش شدهاند. یابندهها به دقت تکهها را ردیابی کردند و این امکان را فراهم کردند که شمشیرها تقریباً به طور کامل کنار هم قرار گیرند.
بر اساس اطلاعیههای رسمی، داوطلبان دو مجموعه دیگر از یافتهها، هر دو مربوط به قرن یازدهم را نیز در مناطق مختلف مکلنبورگ-فورپومران کشف کردند.
تعدادی از جواهرات کوچک یافت شده در این کاوش
به گفته مقامات، مجموعه ای از 6000 سکه نقره در روگن کشف شد. این کشف بزرگترین گنجینۀ سکه اسلاوی است که بعد از جنگ جهانی دوم تا به امروز کشف شده است.
سکهها بیشتر در یک دیگ سفالی یافت شدند، اما برخی از آنها نیز در اطراف محل کشف پراکنده شده بودند. این سکهها از مکانهای مختلفی از جمله غرب آلمان، انگلستان، دانمارک، مجارستان و چک امروزی آمدهاند. باستانشناسان گفتند که این تنوع نشان دهنده روابط تجاری از قرن یازدهم است.
داوطلبان در منطقه دریاچه مکلنبورگ همچنین ظروف 900 ساله ای پیدا کردند که برای نگهداری اقلام مذهبی استفاده میشدند. در یکی از این ظروف دو قطعه جواهر بزرگ یافت شد.