انسانهای منقرضشده «2 میلیون سال قبل» در اروپا «قصابی» میکردند
دانشمندان اخیرا با بررسی تعدادی فسیل استخوان حیوانات که مربوط به حدود 2 میلیون سال قبل هستند، بر روی آنها آثاری از خراشهای منظم را یافتهاند که به احتمال زیاد نشانۀ قصابی شدن آنها به دست گونهای از انسانهای منقرضشده هستند.
فرادید| این کشف مهم در «دره گروئونچانو» در شهرستان ولچا انجام شده، محلی که اکنون قدیمیترین شواهد فعالیت انسانتباران در اروپا را دارد. تحقیقات باستانشناسی این منطقه که از ۶۰ سال پیش آغاز شده بود، به تازگی توسط تیمی بینالمللی از پژوهشگران با استفاده از میکروسکوپهای دقیق و روش تاریخگذاری اورانیوم-سرب دوباره بررسی شد.
به گزارش فرادید، تحلیلها نشان داد ۲۰ نمونه از فسیلها نشانههایی از اصلاحات مصنوعی و حداقل هشت مورد آنها نشانههای فعالیت انسانتباران را دارند. برشهای موجود روی استخوانها شواهدی از برداشت عمدی بافتهای نرم توسط گونهای از انسانتباران را داشت که توانایی استفاده از ابزار را داشتهاند.
این یافتهها از شواهد پیشین در اسپانیا و ترکیه (بارانکو لئون ۱.۵ میلیون سال، کوجاباش ۱.۳ تا ۱.۱ میلیون سال پیش و سیما دِل اِلِفانتِه ۱.۲ تا ۱.۱ میلیون سال پیش) قدیمیتر هستند.
تصاویر منتخب از نمونههای مجموعه درهرود اولت با نشانههای برش ناشی از فعالیتهای انسان
عناصر جانوری با روش تاریخگذاری اورانیوم-سرب تاریخگذاری شدند؛ یکی از موثرترین روشهای تاریخگذاری برای اشیای قدیمیتر از یک میلیون سال. آدریان دوبوش، باستانشناس و از نویسندگان این مطالعه میگوید: «یافتن ردپاهای باقیمانده از ابزارها و نه خود ابزارها ناامیدکننده است، اما چنین چیزی در باستانشناسی ماقبلتاریخ عادی است. ما با اطمینان میدانیم گونهای پیشرفته توانایی ساخت ابزارهای سنگی ۲ میلیون سال پیش در رومانی را داشته و از آنها برای قصابی حیوانات استفاده میکرده است.»
«این برشها تا به حال دیده نشده بودند، با اینکه عناصر جانوری تقریباً ۶۰ سال پیش کشف شده بودند. شاید دلیلش عدمتوجه باستانشناسان ماقبل تاریخ رومانی آن زمان به این جنبه باشد. آن زمان، تمرکز بیشتر روی وجود احتمالی ابزارهای استخوانی بوده، فرضیهای که بعدها به کمک تحلیلهای دقیقتر عناصر رد شد.»
پژوهشگران حدس میزنند این آثار ممکن است به افرادی تعلق داشته باشند که ابزارهای سنگی میساختند. این موضوع از نظریه «مهاجرت از آفریقا» پشتیبانی میکند. بر اساس این نظریه، احتمالا مهاجرت انسانها از آفریقا پیش از خروج هومو ارکتوس (یکی از گونههای انسانهای اولیه) از قاره آفریقا، حدود ۱.۸ تا ۱.۹ میلیون سال پیش اتفاق افتاده است. در حالی که نوع دقیق گونه انسانی مسئول این فعالیتها هنوز مشخص نشده، متخصصان معتقدند این ردپاها ممکن است مربوط به هومو ارکتوس باشد.
هنوز بهطور دقیق نمیدانیم انسانها چه زمانی و چگونه به اروپا مهاجرت کردند، اما کشف جدید در رومانی نشان میدهد انسانها ممکن است خیلی زودتر از تصورات قبلی ما به این منطقه رسیده باشند. از میان ۴۹ محوطه تاریخی احتمالی در اوراسیا، ۱۶ محوطه از کشف دمانیسی (قدیمیترین محوطه شناختهشده قبلی در گرجستان) قدیمیتر هستند. از این میان، فقط در محوطه لانگگودونگ در چین شواهد مستقیمی از انسانها کشف شده که شامل شش دندان میشود.
این کشفیات درک ما از مهاجرتهای اولیه انسانی را به چالش میکشد و پیچیدگی حضور گونههای انسانی در اروپا و مناطق دیگر را برجسته میکند.
مترجم: زهرا ذوالقدر