کشف یک «تیشه سنگی» با قدمت 1.5 میلیون سال در عراق

کشف یک «تیشه سنگی» با قدمت 1.5 میلیون سال در عراق

اگبرتس بیش از ۸۵۰ دست‌سازه را جمع‌آوری کرده، از تیشه‌های بسیار قدیمی دوره پارینه‌سنگی قدیم یا اولیه گرفته تا تراشه‌های دوران پارینه‌سنگی میانه.

کد خبر : ۲۲۶۴۳۶
بازدید : ۳۱

فرادید| اِلا اِگبِرتس از دانشگاه وریج بروکسل (VUB) به عراق سفر کرد تا در قالب یک پروژه آزمایشی به جستجوی مواد باستان‌شناسی سطحی بپردازد. هدف از جمع‌آوری این مواد، به‌دست آوردن اطلاعاتی از تاریخ زمین‌شناسی منطقه‌ی صحرای غربی عراق و کشف پتانسیل حفظ محوطه‌های باستان‌شناسی با مواد دوران پارینه‌سنگی قدیم و میانه بود. 

به گزارش فرادید، این کمپین موفقیت‌آمیز بود و حالا اگبرتس قصد دارد تحقیقات خود را در این منطقه ادامه دهد. اگبرتس می‌گوید: «کار میدانی بسیار موفقیت‌آمیز بود. کار میدانی هدفمند ما منجر به کشف هفت محوطه پارینه‌سنگی در ناحیه‌ای به مساحت ۱۰ در ۲۰ کیلومتر شد. یک مکان برای مطالعه سیستماتیک انتخاب شد تا توزیع فضایی مواد پارینه‌سنگی تعیین و تحلیل‌های اولیه فناوری و رده‌شناسی انجام شود.» 

تمرکز کمپینِ جستجو منطقه‌ای بود که در دوران پلیستوسین دریاچه‌ای بزرگ را در خود جای داده بود که حالا به طور کامل خشک شده و وادی‌های باستانی یا بسترهای خشک رودخانه‌ای از میان منظر عبور می‌کنند. اگبرتس بیش از ۸۵۰ دست‌سازه را جمع‌آوری کرده، از تیشه‌های بسیار قدیمی دوره پارینه‌سنگی قدیم یا اولیه گرفته تا تراشه‌های دوران پارینه‌سنگی میانه که همه مواد سطحی بودند. 

«محوطه‌های دیگر نیز ارزش بررسی سیستماتیک و دقیق به همان اندازه را دارند و بدون‌شک مواد سنگی مشابهی به دست خواهند آمد. بر مبنای توزیع محوطه‌ها و درک پیشرفته‌تر تاریخ زمین‌شناسی منطقه، شواهدی از استفاده اولیه انسان‌ها از منظر در حال شکل‌گیری است. امیدوارم در آینده، تحقیق را به یک ناحیه وسیع‌تر گسترش دهم، تمام محوطه‌ها را به شکلی سیستماتیک نمونه‌برداری کنم و تحلیل‌های عمیق فناوری و رده‌شناختی ابزارها را انجام دهم. اطلاعات جدیدی که از عراق به‌دست می‌آوریم به درک گسترده‌تر تکامل و رفتار انسان در شبه‌جزیره عربی اضافه خواهد کرد.» 

کار ایگبرتس در عراق جنبه آموزشی هم دارد. او توضیح می‌دهد: «بخشی اساسی از کار میدانی، آموزش دانشجویان باستان‌شناسی عراقی در حوزه زمین‌باستان‌شناسی و پارینه‌سنگی بود. سه دانشجو ما را همراهی کردند و با کارگاه‌هایی که بعدتر از کار میدانی در دانشگاه القادسیه برگزار شد، الهام‌بخش بسیاری از دانشجویان و دانشگاهیان دیگر در زمینه پارینه‌سنگی عراق شدیم. ما در کنفرانسی در کربلا، یافته‌هایمان را با مخاطبانی از رشته‌های مختلف علمی که به تاریخ صحرای غربی علاقه‌مند بودند، به اشتراک گذاشتیم. در اتحادیه نویسندگان در نجف، نتایج را با عموم مردم و مطبوعات به اشتراک گذاشتیم و این بسیار دلپذیر بود که به کودکان مدرسه ابتدایی محلی درباره کشفیات ماقبل تاریخی آموزش دهیم.»

مترجم: زهرا ذوالقدر

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید