بهبود سریع تر شکستگی با این خوراکی ها
به گفته دکتر گوروانی کوچار، متخصص تغذیه بیمارستان فورتیس، هند، «رژیم غذایی غنی از پروتئین و کلسیم برای بیماری که دچار شکستگی شده است به شدت حیاتی است.
اسکلت استخوانی چهارچوبی است که در سراسر بدن انسان گسترش یافته و وظیفه حمایت از اندام ها و تسهیل تحرک را بر عهده دارد.
با وجود استحکام فراوان، در صورتی که نیرویی بیش از حد تحمل استخوان ها بر آنها وارد شود، احتمال شکستگی وجود خواهد داشت. شکستگی ها می توانند درست به اندازه یک تار مو جزئی و یا به قدری شدید باشند که بهبودی آنها با مشکلات متعددی همراه شود.
در حالی که کمک های اولیه سریع به بیمار دچار شکستگی بسیار حائز اهمیت است، رژیم غذایی وی نیز می تواند به همان اندازه ارزشمند و ضروری باشد.
به گفته دکتر گوروانی کوچار، متخصص تغذیه بیمارستان فورتیس، هند، «رژیم غذایی غنی از پروتئین و کلسیم برای بیماری که دچار شکستگی شده است به شدت حیاتی است. در این مجموعه پروتئین بافت های آسیب دیده را التیام بخشیده و ترمیم می کند.
کلسیم نیز به نوبه خود در روند بازسازی استخوان ترکیبی مفید محسوب می شود. لازم به ذکر است که چنین موادی به عنوان کاتالیزور در فرآیند طبیعی بدن برای درمان شکستگی عمل می کنند.
دکتر کوچار اضافه می کند: ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات مغذی دیگری مانند ویتامین دی، منیزیم و آهن نیز وجود دارند که به همین اندازه برای التیام ضربات و جراحات جسمی مهم هستند.
در ادامه نگاهی خواهیم داشت به برخی از سودمندترین مواد غذایی برای تسریع روند درمان شکستگی های استخوانی:
ماهی تن
اگر قصد ترمیم شکستگی استخوانی خود را در سریعترین زمان ممکن دارید، ماهی تن که منبعی عالی از ویتامین دی است را فراموش نکنید. ویتامین دی به جذب کلسیم کمک می کند و نقش مهمی در تشکیل ساختار استخوان همراه با نظارت بر رشد آن به دوش دارد.
لبنیات
چرا مصرف محصولات لبنی مانند شیر، پنیر و ماست یکی از بهترین روش های ممکن به منظور تقویت و ترمیم استخوان ها محسوب می شود؟ پاسخ به این پرسش بسیار ساده است.
بیشتر محصولات لبنی سرشار از کلسیم هستند. کلسیم یکی از مواد مغذی ارزشمندی است که توسط بدن ما ساخته نمی شود و از این رو باید از طریق منابع خارجی تامین شود که یکی از آنها لبنیات هستند.
فلفل دلمه ای
ویتامین ث در بدن به ساخت کلاژن کمک می کند؛ ترکیبی که در راستای بازسازی استخوان ها نقش موثری دارد. گفتنی است که فلفل دلمه ای قرمز مملو از ویتامین ث است.
این ماده مغذی همچنین مسئول تحریک سلول هایی است که خود تحریک کننده سلول های سازنده استخوان هستند. ویتامین ث همچنین تاثیر ویتامین دی بر متابولیسم استخوان را افزایش می دهد.
تخم مرغ
تخم مرغ به عنوان نیروگاه مواد مغذی شناخته می شود. این خوراکی سرشار از پروتئین، آهن، ویتامین های گروه ب، منیزیم، کلسیم و ویتامین دی به مقدار کم است. در صورتی که تخم مرغ به صورت منظم مصرف شود، ترکیبات مذکور برای بهبود سریعتر شکستگی های استخوانی کافی هستند.
تخم کدو
به غیر از ویتامین ث، مواد معدنی دیگری مانند منیزیم نیز به جذب بهتر ویتامین دی توسط بدن کمک می کنند. به همین دلیل تخم کدو می تواند به حفظ ساختار کلی و استحکام استخوان ها یاری برساند. افزودن چند تخم کدو به سالاد یا سوپ روشی عالی و خوشمزه برای بهره مندی از مزایای متنوع آن است.
ماهی آزاد یا سالمون
یکی دیگر از مواد غذایی غنی از ویتامین دی و اسیدهای چرب امگا 3، ماهی سالمون است که نقش کلیدی در تشکیل کلاژن در بدن ما دارد. این ماهی همچنین کالری کمی دارد که آن را تبدیل به امتیازی ویژه در رژیم های غذایی لاغری یا مخصوص می کند.
انواع مغزها
در حالی که بدن در تلاش برای بهبود به دنبال آسیب فیزیکی است، دسترسی به منبعی غنی از چربی های سالم بسیار مهم است. آجیل هایی مانند بادام، گردو و بادام هندی سرشار از ویتامین E هستند که برای حفظ ساختار و رشد استخوان ها مفید است.
این ترکیب نه تنها خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد، بلکه باعث افزایش HDL نیز خواهد شد که تحت عنوان "کلسترول خوب" شناخته می شود.
شیر سویا
اگر دچار عدم تحمل لاکتوز یا گیاهخوار هستید، می توانید سهم خود از کلسیم را از گزینه های گیاهی مانند شیر سویا دریافت کنید. این ترکیب 1/3 از محتوای کلسیم موجود در شیر حیوانی را تامین می کند. علاقه مندان می توانند آن را بنوشند یا از آن برای تهیه یک کاسه فرنی استفاده کنند.
منبع: عصر ایران