از خواص بی نظیر گرده نخل برای سلامتی چه می دانید؟
گرده نخل (PALM POLLEN) دارای خواص زیادی برای سلامتی است. این داوری گیاهی ارزشمند از درخت خرما بدست می آید.
اعراب در طب سنتی خود از زمان های قدیم از این گرده برای درمان بیماری های مختلف، به ویژه برای رفع مشکلات باروری استفاده می کردند. در فصل بهار با گرفتن گل آذین درختان نر خرما، این گرده جمع آوری می شود.
گرده نخل دانه های سفید رنگی هستند که می توانند رنگ زرد نیز داشته باشند.همچنین می توان گفت این گرده یک نوع پودر است که وقتی در معرض هوا قرار می گیرند به سرعت در هوا پخش می شود. گرده نخل از دیرباز به دلیل فواید بسیار زیادی که برای باروری دارد، در طب سنتی بسیار شناخته شده است.
دانشمندان درباره این گرده تحقیقات زیادی را انجام داده اند و به خواص بی نظیر آن پی برده اند. علیرغم توسعه تولید دارویی، این گرده نمی تواند همه بیماری ها را درمان کند اما برای درمان تومورهای بدخیم و ناباروری در مردان و زنان بسیار کاربرد دارد و موثر است.
ترکیب شیمیایی گرده نخل
گرده نخل در واقع دانه های گرده درخت خرما است که توسط زنبورها برای تغذیه لاروها و ملکه جمع آوری می شود. گرده این درخت ماده اولیه تهیه موم توسط زنبورها است. لازم به ذکر است که زنبورها به صورت غریزه ای فقط دانه های گرده گیاهان مفید را جمع آوری کرده و گرده هایی را که باعث ایجاد حساسیت در برخی افراد می شود، رها می کنند.
این گرده از ترکیباتی مانند حدود ۱۷٪ شکر، ۲۲٪ پروتئین، ۵۴٪ کلسیم و مقادیری ویتامین B و مواد معدنی مفید مانند فسفر و آهن تشکیل شده است. این گرده حاوی هورمون ایزوترون است که تخمک گذاری و چرخه قاعدگی در زنان را فعال می کند. همچنین این گرده حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی قوی مانند ویتامین C و E، بتاکاروتن و فلاونوئیدها است.
خواص گرده نخل برای سلامتی
این گرده دارای دانه های است که به دلیل داشتن ترکیبات منحصر به فرد خواص مختلفی برای سلامتی دارند که در ادامه ذکر شده است:
- ترمیم بافت های بدن
- کاهش فشار خون
- بهبود عملکرد مغز و حافظه
- میزان کلسترول بد را کاهش می دهد
- توان جنسی را افزایش می دهد
- تاثیرات مثبتی بر سیستم عصبی دارد
- علائم پیری را به تاخیر می اندازد
- سیستم گوارشی را تحریک می کند
- مسمومیت ها را درمان می کند
- از بروز تومورهای خوش خیم و بدخیم جلوگیری می کند
- ناباروری را درمان می کند
- این گرده برای کودکان و زنان باردار بسیار مفید است
ناباروری زنان و مردان را درمان می کند
بسیاری از متخصصان برای درمان ناباروری مردان و زنان از گرده درخت خرما استفاده می کنند. این گرده حاوی هورمون ها، چربی ها، ویتامین ها و مواد معدنی مفید برای سلامتی است که می تواند از داخل بدن را تحت تاثیر قرار دهد. این گرده همچنین عملکرد سیستم تولید مثل را در مردان و زنان بهبود می بخشد.
گرده درخت خرما به دلیل داشتن هورمون های مفید، باعث تحریک تخمک گذاری در زنان می شود. این گرده همچنین دوره قاعدگی در زنان را تنظیم می کند. برای مردان نیز، این گرده کیفیت اسپرم را بهبود می بخشد و باعث افزایش قدرت باروری در مردان می شود. این گرده همچنین نیروی جنسی مردان را افزایش داده و شانس باروری را در مردان افزایش می دهد.
برای زنان شیرده مفید است
گرده درخت خرما به دلیل داشتن مواد مفید همچون کلسیم و آهن، باعث افزایش میزان شیر در دوران شیردهی در مادران شیرده می شود. این گرده همچنین به تسریع تشکیل و تقویت سلول های خونی و مغز استخوان نوزادان بسیار کمک می کند و باعث رشد سریع، سالم و افزایش هوش در نوزادان می شود.
بارداری و زایمان را تسهیل می کند
تحقیقات انجام شده نشان داده است که مصرف گرده درخت خرما باعث ایجاد نتایج مثبت در زنانی با تخمک گذاری ضعیف می شود. فقط کافی است این گرده را بعد از چرخه قاعدگی به مدت ده روز صبح و عصر به رژیم غذایی خود اضافه کنید. گرده درخت خرما با تقویت اندومتر، انرژی و استقامت، زایمان راحتی را برای زنان فراهم می کند. علاوه بر این، کمبود خون ناشی از تولد نوزاد را نیز جبران می کند.
عملکردهای بدن را تحریک می کند
گرده درخت خرما مشکلات زنان را در دوران یائسگی تسکین می دهد. دوران یائسگی دوره ای است که در آن تغییرات خاصی در بدن زنان آغاز می شود تا کمبود هورمون ها را جبران کند. علاوه بر این، گرده درخت خرما به جلوگیری از احساس ناراحتی در شروع یائسگی به زنان بسیار کمک می کند. همچنین مشاهده شده است که خون پس از مصرف گرده درخت خرما غنی از آهن و ویتامین شده است. این گرده به افزایش میزان اکسیژن در بافت های بدن نیز کمک می کند.
سلامت زنان را در دوران بارداری تقویت می کند
گرده درخت خرما به دلیل داشتن مواد مفید و ضروری برای بدن، تأثیرات مفیدی بر سلامت زنان باردار دارد. در دوران بارداری، بدن زنان معمولا دچار کمبود موادی همچون ویتامین ها و آهن می شود. این کمبود ها باعث می شود درصد اکسیژن خون برای سلامت مادر و رشد جنین کاهش یابد. به این دلیل است که متخصصان توصیه می کنند که زنان باردار باید از گرده درخت خرما استفاده کنند تا از مزایای آن برای بهبود وضعیت عمومی بدن خود بهرمند شوند.
پوست را تغذیه می کند
یک سری مطالعات نشان داده است که گرده درخت خرما می تواند پوست بدن را شاداب و جوان کند. این گرده سموم بدن را دفع کرده و باعث بهبود تغذیه و شادابی پوست می شود. گرده درخت خرما با افزایش تولید الاستین در بدن باعث انعطاف پذیری و استحکام بهتر پوست می شود. همچنین از گرده درخت خرما می توانید برای درمان آکنه و اگزما نیز استفاده کنید.
برای ساخت برخی از کرم های مرطوب کننده پوست، از گرده درخت خرما استفاده می شود. این گرده ها سرشار از مواد مغذی و مفید شامل ویتامین ها، اسیدهای آمینه، آنزیم ها، قندها و پروتئین ها برای سلامت پوست است. آنزیم های موجود در گرده نخل، لایه های چربی موجود بر روی پوست را تجزیه می کند. این گرده جوش ها را از بین می برد و از تشکیل مجدد آنها جلوگیری می کند و به پوست طراوت و نرمی می بخشد.
موها را تغذیه می کند
گرده نخل بر سلامت موها نیز تأثیرات مثبت بسیار زیادی می گذارد. گرده درخت نخل موها را ضخیم تر و روشن تر می کند.
ناخن ها را تغذیه می کند
گرده نخل سرشار از روی و کلسیم است که به تقویت ناخن ها و جلوگیری از شکستگی آنها بسیار کمک می کند.
بی خوابی را درمان می کند
گرده درخت خرما اختلالات مربوط به بی خوابی را درمان می کند و در طب سنتی برای افراد مبتلا به افسردگی و استرس شدید تجویز می شود. گرده نخل به دلیل داشتن ترکیباتی همچون آنتی اکسیدانی مانند ویتامین C، ویتامین E، کاروتن و فلاونوئیدها از بدن در برابر آسیب های سلولی ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کند.
کم خونی را درمان می کند
در طب سنتی مصرف گرده درخت خرما به افرادی که دارای مشکلاتی همچون کم خونی و عملکرد ضعیف سیستم ایمنی بدن هستند، بسیار توصیه می شود. گرده درخت خرما به تقویت و بهبود عملکرده معده کمک می کند. اسهال را درمان کرده و زخم های مربوط به معده را التیام می بخشد.
ممکن است به عنوان یک مکمل غذایی استفاده شود
گرده درخت خرما یک مکمل غذایی طبیعی است که به بازگرداندن اشتها و تحریک متابولیسم بدن بسیار کمک می کند و بر وضعیت سلامتی بدن تأثیرات مثبت می گذارد. گرده درخت خرما سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی مفید، عناصر کمیاب، آنزیم ها و اسیدهای آمینه و فلاونوئیدها است. این ترکیبات برای سلامتی بسیار مفید هستند.
ممکن است روند پیری را کاهش دهد
گرده نخل به عنوان یک تقویت کننده عمومی برای سلامتی برای بدن استفاده می شود. مطالعات انجام شده نشان داده است که گرده درخت خرما روند پیری را کند کرده و سطح کلسترول خون را کاهش می دهد.
برخی از بیماری ها را درمان می کند
این دارو گیاهی یک درمان موثر برای درمان سردردهای مزمن است و اغلب برای پیشگیری از سرطان در طب سنتی استفاده می شود. همچنین از این گرده می توانید برای درمان و بهبود مشکلاتی همچون اعتیاد به الکل، آسم، آلرژی و سرفه های بلغمی استفاده کنید. از گرده نخل می توان برای درمان مسمومیت و خونریزی داخلی نیز استفاده کرد. توصیه می شود قبل از استفاده برای چنین مشکلاتی با استفاده از گرده درخت خرما با پزشک خود مشورت کنید.
استخوان ها را تقویت می کند
گرده نخل برای درمان بیماری های همچون راشیتیسم و پوکی استخوان در طب سنتی بسیار استفاده می شود. این گرده استخوان ها را تقویت می کند، یکپارچگی آنها را حفظ کرده و آنها را در سلامت کامل نگه می دارد.
موارد مصرف گرده نخل در طب قدیم
متخصصان طب سنتی عرب از مزایای گرده نخل بسیار یاد کرده اند. به طور خاص، این گرده عملکرد معده را تحریک می کند و سرفه بلغمی را درمان می کند. اگر گرده درخت خرما با عسل مصرف شود، بدن را به طور کلی و عملکرد جنسی را بطور خاص تقویت می کند.
موارد مصرف گرده نخل در طب مدرن
تحقیقات علمی نشان داده است که گرده درخت خرما برای بدن خاصیت تقویت کنندگی و ترمیم دهندگی دارد. این گرده حاوی هورمون استروژن است که تخمدان ها را فعال می کند، چرخه قاعدگی را تنظیم کرده و به تشکیل تخمک ها در زنان بسیار کمک می کند. همچنین حاوی روتین نیز است، موادی که مویرگ های بدن انسان را تقویت می کند. این ترکیبات از بیماران مبتلا به فشار خون بالا و دیابت در برابر خونریزی داخلی محافظت می کنند.
روش مصرف گرده نخل و دوز توصیه شده
گرده درخت خرما دارای طعم اسیدی است و توصیه می شود آن را با عسل مصرف کنید. همچنین می توانید این گرده را صبح یا قبل از خواب به شیر اضافه کرده و میل کنید.
همچنین می توانید خمیر گرده درخت خرما را با ورز دادن یک قاشق غذاخوری از این گرده با مقداری آب مقطر یا عسل تهیه کنید. سپس خمیر بدست آمده را حدود نیم ساعت قبل از مقاربت در واژن خود قرار دهید. این عمل باعث فعال شدن تخمدان ها و اسپرم در رحم می شود و باعث بارداری خواهد شد.
هنگامی که کودکان با گرده درخت خرما تغذیه می شوند، مقدار دوز مصرف باید نصف شود. گرده نخل باید به طور مرتب و در زمان مشخص همراه با عسل مصرف شود. این گرده را معمولا سه بار در روز به مدت حداقل سه ماه تا حداکثر پنج ماه برای درمان مشکلات باید مصرف کرد.
عوارض جانبی مصرف گرده نخل
گرده درخت خرما دارای فواید بسیار زیادی برای سلامتی است. اما اگر بیش از حد مصرف شود، می تواند باعث بیماری های چشمی و بثورات پوستی شود. همچنین این گرده می تواند واکنش های آلرژیک را برای فرد مصرف کننده ایجاد کند که می تواند با تورم و مشکل در تنفس همراه باشد. مصرف زیاد این گرده برای زنان باردار و شیرده توصیه نمی شود و بهتر است قبل از مصرف آن در دوران بارداری و شیردهی با پزشک متخصص مشورت کنید.
منبع: عصر ایران