کشف شگفت‌انگیز دربارۀ فیل‌ها؛ آن‌ها «اسم» دارند

کشف شگفت‌انگیز دربارۀ فیل‌ها؛ آن‌ها «اسم» دارند

گونه‌های دیگر جانوران مثل دلفین‌ها ممکن است صداهای یکدیگر را تقلید کنند، اما این فیل‌های آفریقایی برای هر فیل «صدای» منحصربه‌فردی تولید می‌کنند. این به این معناست که آن‌ها در واقع نوعی «نام» برای خودشان دارند.

کد خبر : ۱۹۲۷۳۴
بازدید : ۲۳۳

فرادید| نام‌ها در تمام فرهنگ‌های بشری و در زبان‌های مختلف جهانی وجود دارند. آن‌ها بخش بزرگی از هویت ما را شکل می‌دهند و به ما کمک می‌کنند با یکدیگر ارتباط برقرار کنیم. نام شخصی چیزیست که منحصر به انسان در نظر گرفته می‌شود، اما اکنون، تحقیقات جدید نشان داده که فیل‌های آفریقایی وحشی می‌توانند یکدیگر را با صداهای خاصی خطاب کنند که معادل یک نام است. 

به گزارش فرادید، این تحقیق جدید صداهای فیل‌های وحشی را در دو منطقه کنیا تحلیل کرده: اکوسیستم بزرگ سامبورو در شمال و پارک ملی آمبوسِلی در جنوب. مجموعه داده نهایی شامل حدود ۴۷۰ صدای جداگانه فیل می‌شود. ۱۰۱ صدای فراخوان منحصر به فرد و ۱۱۷ گیرنده صدای منحصر به فرد وجود داشته است. محققان تنها صداهایی را به حساب آوردند که به یک فیل تک ارسال می‌شدند و امکان شناسایی گیرنده آن‌ها وجود داشت. 

این تیم ویژگی‌های آکوستیک صداهای فیل را اندازه‌گیری کردند و یک سری آزمایش‌های آماری را روی داده‌ها انجام دادند تا ببینند آیا امکان پیش‌بینی هویت گیرنده از روی صداها وجود دارد یا خیر. 

به گفته تیم: «دریافت‌کننده‌های صدا را می‌توان به درستی از ساختار صدا به طور قابل توجهی شناسایی کرد.» 

یکی از جنبه‌هایی که تیم به طور خاص به آن علاقه‌مند شد این بود که آیا صداها تقلید صداهای خود گیرنده بودند یا خیر. این مورد در گونه‌های دیگر مانند دلفین‌ها مشاهده شده که می‌توانند برچسب‌های صوتی یکدیگر را یاد بگیرند و با شنیدن برچسب خودشان، به آن پاسخ دهند. 

با این حال، چیزی که در مورد داده‌های فیل جالب بود، این بود که نویسندگان شواهد محدودی یافتند مبنی بر اینکه فراخوان‌ها صدای هر گیرنده را تقلید می‌کردند. 

کِرت فریستاپ، نویسنده این مطالعه، می‌گوید: «یافته‌های ما مبنی بر اینکه فیل‌ها صرفاً صدای فیلی را که با او تماس برقرار می‌کنند تقلید نمی‌کنند، جالب‌ترین چیز بود. ظرفیت استفاده از برچسب‌های صوتی دلخواه برای فیل‌های دیگر نشان می‌دهد که ممکن است انواع دیگری از برچسب‌ها یا توصیفگرها در صداهای فیل وجود داشته باشد.» 

1

فیل‌ها شبکه‌های اجتماعی پیچیده‌ای دارند، از گروه‌های خانوادگی گرفته تا طایفه گسترده

نویسندگان ۱۷ فیل را هم گرفتند و صدای ضبط شده‌ای که در ابتدا خطاب به آن‌ها ارسال شده بود برای آن‌ها پخش کردند تا واکنش آن‌ها را ببینند: «این فیل‌ها سریع‌تر به منبع صدا نزدیک شدند و در پاسخ به پخش آزمایشی نسبت به پخش کنترلی، سریع‌تر صدا زدند». 

خوشبختانه، بعید است فیل‌ها از این صداهای جعلی ناراحت شده باشند: «آن‌ها احتمالاً به طور موقت از پخش آزمایشی گیج شده بودند اما در نهایت به عنوان یک رویداد عجیب به آن بی‌اعتنا شدند و به زندگی خود ادامه دادند.» 

به طور کلی، نویسندگان به این نتیجه رسیدند که این نخستین مدرک از یک گونه غیرانسانی است که از یک سیستم نام‌گذاری شبیه انسان برای ارجاع به هم‌نوعان دیگر استفاده می‌کند. در مورد اینکه چرا این موضوع به طور خاص در فیل‌ها مشاده شده، سرنخ‌هایی وجود دارد که می‌توانیم از ساختارهای اجتماعی آن‌ها به دست آوریم. 

نویسندگان با اشاره به تمایل فیل‌ها به تقسیم خودشان به گروه‌های کوچک‌تر که می‌توانند با هم جمع شوند و گروه بزرگ‌تری را شکل دهند، توضیح می‌دهند: «فیل‌ها به دلیل پویایی‌های اجتماعی همجوشی-هسته‌ای، معمولاً از شرکای اجتماعی نزدیک خود جدا می‌شوند.» 

«برچسب‌های صوتی احتمالاً به فیل‌ها امکان می‌دهد توجه گیرنده‌ی خاصی را از راه دور به خود جلب کنند.» 

همه اینها جنبه دوست‌داشتنی‌تری هم دارد: صدا زدن یکدیگر با نام می‌تواند راهی برای تقویت پیوند اجتماعی باشد، درست مانند ما انسان‌ها. یافته‌های بدست‌آمده منجر به ایجاد پرسش‌های جالب در مورد پیچیدگی شناخت اجتماعی فیل‌ها شده و مسیر جدیدی را برای پژوهشگران باز می‌کند.

مترجم: زهرا ذوالقدر

۱
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید