تصاویر؛ معماری خلاقانه یک «غار ساحلی» در چین

استودیو چینی 3andwich Design پروژهای به نام «غار بینش آبی» را به پایان رسانده که یک سکوی تماشای ساحلی و فضای برگزاری رویداد در استان فوجیان است و فضاهای داخلی غارمانند و پنهانشده زیر یک سقف سبز بزرگ دارد.
فرادید| این سازه که بر فراز سواحل سنگی شهر نینگده ساخته شده، توسط گروه توسعه گردشگری نینگده سفارش داده شده تا امکانات بیشتری برای بازدیدکنندگان در امتداد نوار ساحلی مشرف به جزیره بیجیا در شرق چین فراهم شود.
به گزارش فرادید، فضای این سازه که توسط دفتر 3andwich Design مستقر در پکن و به سرپرستی معمار اصلی، هِه وِی طراحی شده، از غارهای سنگی موجود در خط ساحلی الهام گرفته است. این سازه با بتن قهوهای رنگ، چندضلعی و زاویهدار ساخته شده که در تضاد با فضاهای داخلی ارگانیک و طبیعیتر آن است.
سقف سبز این فضا طوری طراحی شده که گویی امتدادی از چشمانداز طبیعی اطرافش است. وجود فضاهای زیرزمینی به کمک ورودی تونلمانند و نورگیرهای قیفی که از زمین بیرون زدهاند، به شکل ضمنی القا میشود.
هِه وِی به دزین گفته: «هدف طراحی اینست که ساختمان به شکل یکپارچه با محیط طبیعی ترکیب شود و سه مفهوم را در خود بگنجاند: ساختار پرتگاهی، پنهانبودن و یکپارچگی.»
«ساختار پرتگاهی یعنی رو به دریا بودن بدون آنکه از آن فراتر رود، در حالیکه حس خطر و معلق بودن را به بازدیدکننده منتقل کند. پنهانبودن یعنی پنهان شدن در زمین، فروتنانه بهنظر رسیدن، بر هم نزدن آرامش محیط و پرهیز از جلب توجه. یکپارچگی یعنی ادغام شدن با مناظر ساحلی و فرهنگ محلی.»
سقف سبز این سازه که با یک جانپناه بتنی احاطه شده، فضای مناسبی را برای بازدیدکنندگان فراهم کرده تا از مسیر دو سکوی پیشآمده، چشماندازی به سمت دریا داشته باشند.
بازدیدکنندگان پس از گذر از ورودی طاقدار و راهپلهها وارد بخش داخلی این سازه غارمانند میشوند؛ جایی که دیوارها و سقفها با بتن بافتدار پوشیده شدهاند تا حس فضای داخلی یک غار را تداعی کنند.
کنار بخشهایی چون انبار، فضاهای اداری و سرویسهای بهداشتی، یک فضای چندمنظوره برای رویدادها و گالری نیز در این بنا تعبیه شده که با یک دیوار شیشهای تمامقد، چشماندازی مستقیم به سمت شرق و دریا دارد.
«فضای داخلی ساختمان متشکل از چندین فضای غارمانند بههمپیوسته است که با الهام از فرمهای فرسایشیافته توسط دریا، فضایی ارگانیک و دراماتیک را شبیهسازی کرده است. نمای شرقی که رو به دریاست، از شیشههای سرتاسری ساخته شده و آسمان، دریا و جزایر دوردست را به درون فضای داخلی میکشد.»
در آنسوی این دیوار شیشهای، یک تراس بیرونی قرار دارد که بخشی از آن زیر سقف قرار گرفته و با نردههای شیشهای پوشانده شده تا کمترین مانع دید میان ساختمان و دریا ایجاد شود.
در بخش شمالی، مسیری هست که تراس بیرونی را به سکوی تماشای دیگری که در امتداد ساحل قرار دارد، متصل میکند. در آینده نیز قرارست یک پیادهروی چوبی جدید بازدیدکنندگان را به سوی غارهای ساحلی پاییندست هدایت کند.
مترجم: زهرا ذوالقدر