بوستان سعدی؛ درسی از شیخ اجل: «بدی را با بدی پاسخ ندهیم»

اگر چه سکوت در برابر ظلم همیشه کار ناپسندی بوده و خود سعدی هم حکایتهای زیادی در این باب دارد، اما گاهی هم نیاز است در مقابل کارهای نادرست دیگران سکوت کنیم و بد را بدتر پاسخ ندهیم.
فرادید| سعدی بوستان و گلستان را در اردیبهشتماه سال 655 و 656 هجری سرود و دو تا از حکمتآموزترین و در عین حال شیرینترین آثار ادبیات فارسی را به وجود آورد. شاید همین شیرینی و پندآموزی این دو اثر سعدی است که باعث شده است که استاد اصغر دادبه معتقد باشند که مدخل آشنایی با ادبیات فارسی باید بوستان و گلستان سعدی باشد.
به گزارش فرادید، تنوع داستان در آثار سعدی بسیار زیاد است. او هر بار داستان جدیدی برای گفتن دارد و الحق که هر بار به زیباترین شکل ممکن این کار را انجام میدهد. لطف سخن او باعث میشود که مخاطب علاوه بر یادگیری لذت هم ببرد. بوستان نخستین اثر سعدی است و سعدی این منظومه عظیم را در سفر نوشت و یکی از ماندگارترین آثار ادبیات فارسی را به آحاد مرد جهان هدیه کرد.
باب هفتم: در عالم تربیت
اگر چه سکوت در برابر ظلم همیشه کار ناپسندی بوده و خود سعدی هم حکایتهای زیادی در این باب دارد، اما گاهی هم نیاز است در مقابل کارهای نادرست دیگران سکوت کنیم و بد را بدتر پاسخ ندهیم. حکایتی در این باب از بوستان سعدی بخوانید.
مرا در نظامیه ادرار بود
شب و روز تلقین و تکرار بود
مر استاد را گفتم ای پر خرد
فلان یار بر من حسد میبرد
چو من داد معنی دهم در حدیث
بر آید به هم اندرون خبیث
شنید این سخن پیشوای ادب
به تندی برآشفت و گفت ای عجب!
حسودی پسندت نیامد ز دوست
که معلوم کردت که غیبت نکوست؟
گر او راه دوزخ گرفت از خسی
از این راه دیگر تو در وی رسی