سفر در زمان؛ محله الهیه؛ 70 سال پیش؛ چرا نام این محله الهیه است؟

سفر در زمان؛ محله الهیه؛ 70 سال پیش؛ چرا نام این محله الهیه است؟

حالا دیگر از کوچه‌باغ‌های سرسبز الهیه و سربالایی‌های تندی که از میان خانه‌های کاهگلی می‌گذشت خبری نیست. از آن روزها که الهیه روستایی بود خوش‌آب و هوا و در همسایگی دیگر آبادی‌های سرسبز شمیران، چند دهه می‌گذرد و اکنون تهرانی‌ها این محله را با برج‌های اعیانی‌اش می‌شناسند.

کد خبر : ۲۵۱۲۳۱
بازدید : ۳۷۳۶

اگرچه دیگر الهیه آن صفای قدیم را ندارد و کوچه‌باغ‌های سرسبزش به خاطره‌ای دور در ذهن موسفیدان محله تبدیل شده، اما هنوز هم می‌شود در کوچه‌های تنگ و ترش آن چناری بلندبالا پیدا کرد، دمی زیر سایه‌سار خنک آن نشست و با لمس برگ‌های این آخرین یادگاری روستا به گذشته سفر کرد. در الهیه امروز پیدا کردن چنارهای کهنسال از جستن برج‌های سربه آسمان ساییده سخت‌تر است. برج‌ها به سان غول‌های آهنی الهیه را تسخیر کرده‌اند و گویی سدی ساخته‌اند در برابر کشف راز و رمز تاریخ آبادی. با این همه، هویت الهیه هنوز خودش را در برخی کوچه‌های پردار و درخت فریاد می‌زند. مثل نام این محله که خود تلنگری است برای برداشتن اولین قدم در مسیر رمزگشایی از تاریخچه آن.

12 تصویری از محله الهیه که در سال 1336 ثبت شده است

شاید ساکنان برج‌های الهیه که روزگار گذشته آبادی را ندیده‌اند، نام میرزا جعفر حکیم الهی هم به گوش‌شان نخورده باشد. اما میرزا جعفر سنگ بنای الهیه را در تپه‌ها و زمین‌های بایر این حوالی نهاد. او که در حکمت اهلی به درجه اجتهاد رسیده بود در سال ۱۲۴۸ هجری شمسی چند قطعه زمین در محدوده کنونی محله الهیه خرید و با ساخته خانه و باغی باصفا آبادش کرد. در دوران مظفرالدین‌شاه قاجار بود که این اراضی به نام خاندان حکیم الهی به الهیه معروف شد و هنوز هم نام آن مجتهد پابرجاست.

منبع: همشهری

۷
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید