کپیسازی ویروسها برای مسری شدن

هر ویروسی که سلول را آلوده میکند برای انتقال به سلولهای دیگر نیازمند آن است که کد ژنتیکی خود را به آنها منتقل کند. ویروس، این فرآیند پیچیده را با تولید یک کپی سرایتکننده از خود که اصطلاحا ویریون یا ویشه نامیده میشود آغاز میکند.

کشف جزئیات سازوکار کپیسازی ویروس
هر ویروسی که سلول را آلوده میکند برای انتقال به سلولهای دیگر نیازمند آن است که کد ژنتیکی خود را به آنها منتقل کند. ویروس، این فرآیند پیچیده را با تولید یک کپی سرایتکننده از خود که اصطلاحا ویریون یا ویشه نامیده میشود آغاز میکند. ویریون نوعی پوسته پروتئینی است که کلیه مشخصات ژنتیکی ویروس را در خود دارد. ویریونها خود به سلولهای دیگر نفوذ میکنند و سبب بیماری میشوند. اما جزئیات کامل شیوه ساخته شدن این ویریونها تا پیش از این پژوهش بر دانشمندان روشن نبود.
پیتر استاکلی، استاد بیولوژی مولکولی که یکی از دو سرپرست این پروژه بوده، پژوهش اخیر را بسیار مهم ارزیابی میکند و میگوید: «این پژوهش نشان میدهد که چطور میتوان برخی بیماریهای ویروسی را مهار کرد. اگر بتوانیم فرآیند شکلگیری ویریون را مختل کنیم، امکان متوقف کردن عفونت مسری وجود دارد.»
تلفیقی از زیستشناسی مولکولی و ریاضیاتی
ریدان تاراک، استاد دانشگاه یورک و دیگر سرپرست این پروژه میگوید: «درک جزئیات این فرآیند و این واقعیت که این شیوه (انتقال ویژگیهای ژنتیکی) در خانوادهٔ وسیعی از ویروسهای بیماریزا مشترک است، به صنعت داروسازی امکان میدهد تا بتواند عوامل ضدویروسی بسازد که مانع این فرآیندهای کلیدی بشوند و از بیماری پیشگیری کنند.»
پولیوویروس، ویروس مسری خطرناکی است که سبب فلج اطفال میشود و سازمان جهانی بهداشت پیشگام ریشهکنی آن شده است.