رتبه بندی ۱۸ فیلم برتر در مورد شیوع بیماری ها؛ از Death in Venice تا World War Z
اگر می خواهید نسخه خشن تر یک پاندمی را تماشا کنید تا احساس بهتری داشته باشید که حداقل در حال فرار از دست زامبی ها نیستید، یا اگر فقط تعلیق و هیجان فیلم های پاندمیک را دوست دارید، شانس با شما یار است. در اینجا برخی از بهترین فیلم ها در مورد ویروس ها و بیماری های همه گیر را رتبه بندی کرده ایم.
ما معمولاً برای فرار از واقعیت به سینما می رویم. وقتی می توانیم در سرزمین های خیالی قرون وسطایی پرسه بزنیم یا به کهکشان ها سفر کنیم، چرا به شغل های بی نتیجه، مشکلات در روابط و بیماری های همه گیر جهانی مان فکر کنیم؟
با این حال، گاهی اوقات دوست داریم فیلم هایی را تماشا کنیم که واقعیت (گاهی اوقات غم انگیز) زندگی زمینی ما را به یادمان می آورند.در حالی که جامعه جهانی تا حدود زیادی از همه گیری کووید ۱۹ عبور کرده است، شاید عجیب به نظر برسد که بخواهیم زمان بیشتری را صرف تماشای داستان هایی مربوط به پاندمی ها و بیماری ها کنیم، اما گاهی اوقات تماشای تصویرسازی های هالیوودی از زندگی واقعی انسان ها، بسیار سرگرم کننده یا آرامش بخش است.
بیماری همه گیر کووید -۱۹ جهان را برای همیشه تغییر داد و اهمیت، توجه و محبوبیت بی سابقه ای به فیلم های متمرکز بر بیماری های همه گیر جهانی بخشید. چیزی که به نظر می رسید داستان های علمی تخیلی باشند اکنون به یک واقعیت روزمره تبدیل شده است.
اگر می خواهید نسخه خشن تر یک پاندمی را تماشا کنید تا احساس بهتری داشته باشید که حداقل در حال فرار از دست زامبی ها نیستید، یا اگر فقط تعلیق و هیجان فیلم های پاندمیک را دوست دارید، شانس با شما یار است. در اینجا برخی از بهترین فیلم ها در مورد ویروس ها و بیماری های همه گیر را رتبه بندی کرده ایم.
۱۸- REC (2008)
برخی از بهترین آثار ترسناک اتمسفریک در خارج از آمریکا خلق شده اند. REC در اسپانیا فیلمبرداری شده و بعدها با عنوان Quarantine برای بازار آمریکا بازسازی شد که اصلاً بد نیست، اما فاقد تمام نکات ریز و جزیی است که نسخه اصلی را به چنین داستان بی نقصی تبدیل می کند.
این فیلم ترسناک توسط خوامه بالاگورو و پاکو پلازا کارگردانی شده و فیلمنامه آن توسط خوامه بالاگورو و لوئیزو بردخو نوشته شده است. این فیلم روایتگر یک گزارشگر تلویزیونی و فیلمبردارش است که شیفت شب را در یک ایستگاه آتش نشانی مشغول تهیه یک گزارش مستند هستند.
از بازیگران سرشناس این فیلم می توان به مانوئلا ولاسکو، فران ترزا و خورخه – یمام سرانو اشاره کرد.بعد از اینکه ماموران آتش نشانی به تماسی از یک آپارتمان پاسخ می دهند، تیم فیلم برداری و اولین پاسخ دهندگان خود را در کنار ساکنانی می بینند که به ویروس مرموزی آلوده شده اند که آن ها را به زامبی هایی خونخوار تبدیل می کند. REC یک فیلم پرتنش و تاثیرگذار است که پیچ و خم های زیادی دارد، به خصوص با آن پایان تکان دهنده اش!
۱۷- Death in Venice (1971)
برخی از فیلم ها داستانی منحصر به فرد را روایت می کنند در حالی که از یک سناریوی ناامید کننده به عنوان پس زمینه استفاده می کنند. Death in Venice فیلمی بسیار ترسناک درباره مردی است که عاشق پسری می شود که ویژگی های زنانه اش به طرز غیرقابل توضیحی فریبنده هستند.
داستان در زمان شیوع وبا در ونیز اتفاق می افتد. این فیلم به نویسندگی و کارگردانی لوچیانو ویسکونتی و با کمک نیکولا بادالوکو و بر اساس رمانی به همین نام نوشته توماس مان ساخته شده است.
بازیگران این فیلم ایتالیایی شامل چهره های شناخته شده برای طرفداران هالیوود نمی شوند مگر اینکه شما یک علاقمند به سینمای اروپا و به خصوص ایتالیا باشید، اما بازی های قوی درک بوگارد، رومولو والی، و مارک برنز به خوبی دستان را باورپذیر می سازد.
این فیلم داستان گوستاو فون اشنباخ، آهنگساز مشهوری را روایت می کند که برای تعطیلات به ونیز سفر می کند. گوستاو در حالی که شهر تحت تاثیر همه گیری وبا قرار گرفته است، با علاقه وسواسی که به پسری جوان پیدا می کند، گرفتار شده است. این مرد که تمایلی به پذیرش احساسات خود ندارد، با خاطراتی از انسجام هنری و انحطاط تدریجی جسمی و روحی دست و پنجه نرم می کند.
۱۶- Black Death (2010)
فیلم های زیادی به شیوع «مرگ سیاه» نپرداخته اند، اما این فیلم داستان غم انگیز شیوع طاعون خیارکی را روایت می کند، بیماری مهلکی که اروپا را ویران کرد و در عرض پنج سال نزدیک به ۲۵ میلیون نفر را به کام مرگ فرستاد.
این فیلم تاریخی یک درام فانتزی به کارگردانی کریستوفر اسمیت و نویسندگی داریو پولونی است.این فیلم پر از ستارگان پرکار هالییود است؛ از جمله بازیگرانی چون شان بین، ادی ردمین و کاریس ون هوتن.
داستان در اوج قرن چهاردهم اتفاق می افتد، جایی که یک راهب جوان مجبور می شود به گروهی از شوالیه ها بپیوندد که در ماموریتی برای بررسی شایعات در مورد یک روستای دورافتاده که به نظر می رسد تحت تاثیر طاعون قرار نگرفته، هستند.
در طول سفرهایشان، این گروه باید با وحشت این همه گیری مواجه شوند در حالی که یک جادوگر مرموز با قدرت زنده کردن مردگان، قرار است زندگی آن ها را به جهنمی زنده تبدیل کند.فیلم Black Death که یک اثر تاریخی است، علم را برای بررسی ایمان و پیچیدگی های اخلاقی در مورد بقای شخصیت ها نادیده می گیرد.
۱۵- Flu (2013)
قبل از اینکه کووید -۱۹ باعث وحشت جهانی شود، ما قبلاً با پاندمی مشابهی مواجه شده بودیم. شیوع آنفلوانزای مرغی در سال ۱۹۹۷ در هنگ کنگ آغاز شد و در اوایل دهه ۲۰۰۰ به اوج خود رسید.
Flu یک سناریوی خیالی را به تصویر می کشد که در آن، این بیماری بسیار بدتر از آن چیزی است که در واقعیت بوده است. این فیلم توسط کیم سونگ سو با کمک لی یانگ جونگ نوشته و کارگردانی شده است و استعدادهایی مانند جانگ هیوک، سو آی و ما دونگ سئوک در آن ایفای نقش کرده اند.
این فیلم شیوع سویه کشنده H۵N۱ را در شهر بوندانگ به تصویر می کشد. با گسترش ویروس مانند آتش سوزی های از کنترل خارج شده، یک پزشک و یک متخصص اپیدمی باید برای یافتن درمان و جلوگیری از فاجعه ای بزرگ تر تلاش کرده و با زمان مسابقه بدهند.
فیلم هرگز هدف رسیدن به درمان را از دست نمی دهد و فیلمنامه عالی که با یک تدوین عالی ترکیب شده، در عین به نمایش گذاشتن پیامدهای مخرب این ویروس بسیار مسری و تلاش برای مهار آن، به فیلم آسرعت روایت بی نقصی می بخشد.
۱۴- Blindness (2008)
فیلم های بسیار کمی در موضوع همه گیری، شیوع بیماری را از یک نقطه نظر واحد بررسی می کنند. اکثر فیلم های این فهرست نگاهی کلی به یک بیماری همه گیر دارند که زندگی مردم را تحت تاثیر قرار می دهد؛ حتی اگر یک جانشین مشخص به جای جامعه روایتگر این فاجعه باشد نیز ما شاهد مشکلات و رنج های مردم عادی خواهیم بود. با این حال، فیلم Blindness مسیر بسیار متفاوتی را در پیش می گیرد. این فیلم به کارگردانی فرناندو میرلس و براساس رمان خوزه ساراماگو ساخته شده است.
در این فیلم، ما خود را در شهری بی نام و نشان می بینیم که نابینایی ناگهانی ساکنان، آن را فرا می گیرد. داستان اصلی در یک بیمارستان اتفاق می افتد، در شرایطی که بیماران بیشتری در این مکان جمع می شوند و آن را به یک اردوگاه کار اجباری تبدیل می کنند.
یک مرد نابینا با اسلحه همه را مجبور می کند تا خواسته او را انجام دهند در حالی که افراد تحت تاثیر قرار نگرفته تمام تلاش خود را می کنند تا زنده بمانند. این فیلم ناامید کننده به آرامی از کشمکش اصلی فرار می کند تا نشان دهد که جامعه سقوط کرده و تنها مردان نابینا با عصای بزرگ تر می توانند خود را پادشاه بنامند. این فیلم به این دلیل قابل توجه است که به هیچ یک از شخصیت های داستان نامی نمی دهد.
۱۳- Bird Box (2018)
Bird Box یک فیلم تریلر پساآخرالزمانی از سوزان بیر است که بر اساس فیلمی ساخته جاش مالرمن در سال ۲۰۱۴ به همین نام ساخته شده است. در این فیلم ساندرا بولاک در نقش اصلی داستان پاهر می شود، جایی که او و دو فرزند خردسالش سفری خطرناک را برای یافتن پناهگاهی امن آغاز می کنند، پس از اینکه پدیده ای ناشناخته جامعه را نابود کرده و تقریباً همه را وادار به خودکشی می کند.
تنها را نجات چیست؟ آن ها باید چشم بسته باقی بمانند؛ در غیر این صورت در معرض خطر ابتلا به این بیماری مرموز قرار می گیرند. این فیلم شامل فلاش بک هایی است که پنج سال قبل و شروع ظهور این بیماری یا موجود و تاثیرات فاجعه بار و چگونگی زنده ماندن شخصیت بولاک را نشان می دهد.
این فیلم که به اندازه کافی خونریزی دارد که در ژانر وحشت جای گیرد، یک پاندمی وحشتناک فراطبیعی را به تصویر می کشد و ترس از گرفتار شدن در آن موج می زند. اگرچه Bird Box نقدهای متفاوتی از سوی منتقدان دریافت کرد که معتقد بودند فیلم به اوج پتانسیل روایی خود نمی رسد، اما خیلی زود در ۲۸ روز پس از انتشار در نتفلیکس، به پربیننده ترین فیلم این پلتفرم تبدیل شد. در سال ۲۰۲۰، جاش مالرمن دنباله رمان جعبه پرنده با نام Malorie را نوشت که گفته می شود اقتباس سینمایی آن در نتفلیکس در حال ساخت است.
۱۲- The Crazies (1973)
در فیلم ترسناک علمی تخیلی The Craziesساخته جرج ای رومرو محصول سال ۱۹۷۳، یک شهر کوچک در پنسیلوانیا توسط ارتش قرنطینه و راه های منتهی به آن مسدود می شود، پس از آنکه شهروندان این شهر به طور تصادفی در معرض یک ویروس دست ساز قرار می گیرند که باعث می شود آن ها دیوانه و به طرز وحشتناکی خشن شوند.
آتش نشانان محلی و کهنه سربازان جنگ ویتنام، دیوید و کلنک و همسر باردار دوید، جودی، تلاش دارند قبل از اینکه به این ویروس مبتلا شوند، از این شهر آشوب زده فرار کنند و این موضوع منجر به درگیری شدیدی بین این گروه از نجات یافتگان و سربازان می شود.
این کارگردان افسانه ای ژانر وحشت، فیلمنامه The Mad People را برای این فیلم هیجان انگیز اقتباس کرده و داستان را به گونه ای تغییر داده که سلاح بیولوژیکی ارتش در کانون داستان قرار گیرد.
The Crazies روی عواقب نشت محصولات زیستی تمرکز می کند که منجر به همه گیری هولناکی می شود که در آن، مبتلایان به جنون و دیوانگی می رسند و نتیجه آن تماشای داستانی است که ترس را تا ستون فقراتتان پیش می برد و دائم از خود می پرسید که چه کسی قربانی بعدی ویروس خواهد بود. این فیلم در ادامه به جایگاه یک کالت کلاسیک دست یافت و الهام بخش بازسازی سال ۲۰۱۰ با بازی تیموتی اولیفانت شد.
۱۱- I Am Legend (2007)
من افسانه هستم (I Am Legend) یک فیلم اکشن پساآخرالزمانی محصول سال ۲۰۰۷ با بازی ویل اسمیت است. در این روایت، ویروسی که در اصل برای درمان سرطان ایجاد شده، جهش یافته و اکثر جمعیت زمین را از بین می برد؛ در حالی که زنده ماندگان را به جهش یافته هایی آدمخوار تبدیل می کند.
اسمیت در این فیلم نقش رابرت نویل، ویروس شناس ارتش آمریکا را بازی می کند که به عنوان یکی از آخرین انسان های آلوده نشده باقی مانده در شهر متروک نیویورک زندگی می کند و این فیلم تلاش های او برای یافتن درمانی برای این ویروس و در عین حال جلوگیری از دستگیری توسط “جستجوگربان تاریکی” را دنبال می کند.
I Am Legend از جلوه های ویژه کامپیوتری برای ثبت دیدگاه کارگردان فرانسیس لارنس از شهری که پس از چند سال متروکه شده، استفاده می کند، هر چند که همه منتقدان از جلوه های ویژه این فیلم خوششان نیامد.
با این حال، بازی اسمیت همانند کاوش فیلم در فروپاشی یک تمدن، مورد ستایش قرار گرفت. نسخه دی وی دی این فیلم دارای یک پایان جایگزین و متفاوت نسبت به نسخه سینمایی است که بسیاری از بینندگان ناراضی را آرام کرد.در اوایل سال ۲۰۲۲، اعلام شد که دنباله ای برای I Am Legend در دست توسعه است و ویل اسمیت نقش خود را تکرار خواهد کرد.
۱۰- The Andromeda Strain (1971)
The Andromeda Strain یک فیلم علمی تخیلی محصول سال ۱۹۷۱ به کارگردانی رابرت وایز است که بر اساس رمانی به همین نام اثر مایکل کریشتون نوشته سال ۱۹۶۹ ساخته شده است. این فیلم داستان گروهی از دانشمندان را دنبال می کند که وظیفه آن ها بررسی یک عامل بیماری زای دگرجهانی است که از طریق یک ماهواره منتشر شده، خون افراد در معرض خود را به پودر تبدیل می کند و آن ها را فوراً از پا در می آورد. با بازی آرتور هیل، جیمز اولسون، کیت رید و دیوید وین، این فیلم به خاطر وفادار بودن به رمان اورجینال مورد تحسین قرار گرفت.
این فیلم همچنین یکی از اولین فیلم هایی بود که از جلوه های بصری کامپیوتری پیشرفته استفاده می کرد، که توسط داگلاس ترومبول طراحی شده بود، کسی که قبلاً در فیلم 2001: A Space Odyssey با استنلی کوبریک همکاری کرده بود.
علاوه بر این، این فیام در سال ۲۰۰۳ و توسط انجمن بیماری های عفونی آمریکا به خاطر دقت علمی اش مورد تحسین قرار گرفت. آن ها گفتند که فیلم “به طور دقیقی ظهور یک عامل مرگبار، تاثیر آن و تلاش ها برای مهار آن را شرح می دهد و در نهایت، کار بر روی شناسایی آن و شفاف سازی در مورد اینکه چرا برخی افراد در برابر آن مصون هستند را به شکلی معتبر به تصویر می کشد”. این فیلم نامزد دو جایزه اسکار از جمله بهترین کارگردانی هنری و بهترین تدوین شد.
۹- Train to Busan (2016)
فیلم ترسناک Train to Busan محصول سال ۲۰۱۶، یک ماجراجویی وحشتناک را دنبال می کند که طی آن، یک پدر معتاد به کار و دختر خردسالش پس از گرفتار شدن در میانه یک آخرالزمان زامبی ها در حالی که در قطار گیر افتاده اند، تلاش دارند به بوسان رسیده و زنده بمانند.
پس از همه گیری ویرانگری که اکثر مردم کره جنوبی را مبتلا کرده است، مردم کم کم به زامبی های درمانده ای تبدیل می شوند و مسافران قطار باید راهی پیدا کنند تا از هجوم بی امان زامبی ها جان سالم به در ببرند. اما این موضوع زمانی سخت تر می شود که بازماندگان تلاش می کنند قطار را برای پناه گرفتن، به کنترل دربیاورند.
فیلم یون سانگ هو در ادامه به یک موفقیت هنری و تجاری بزرگ دست یافت و به اولین فیلم کره ای سال ۲۰۱۶ تبدیل شد که بیش از ۱۰ میلیون نفر مخاطب جذب می کند.
دیلی تلگراف در نقد خود بر فیلم قطار بوسان نوشته است: ” شخصیت هایی که چاره ای جز اهمیت دادن به آن ها ندارید؟ بیشتر بررسی کنید. جایی برای یک نقد اجتماعی تند؟ دوباره چک کنید.زخم های ضرب و شتم خونین و گاز گرفتگی؟ بررسی برای بار سوم.”
۸- Outbreak (1995)
یکی از شناخته شده ترین فیلم ها در مورد ویروس ها در تاریخ سینما، فیلم Outbreak محصول ۱۹۹۵ است، فیلمی در مورد یک بیماری کشنده خونی که در سراسر کالیفرنیا و ایالات متحده پخش می شود. در این فیلم، پزشکان و دانشمندان تلاش می کنند تا درمانی برای این بیماری پیدا کنند، اما برخی از همکاران نظامی شان به اندازه آن ها از خودگذشته نیستند و یک ژنرال جنگ طلب سعی می کند از این بیماری به عنوان یک سلاح زیستی برای جنگ استفاده کند.
با به تصویر کشیدن منافع متضاد مقامات اداری و نظامی، Outbreak ممکن است فیلم عجیبی به نظر برسد، اما یک نقد سیاسی گزنده در مورد انگیزه سود بردن از همه گیری است. علاوه بر این، این فیلم پر است از بازی های عالی از ستارگانی که شامل کوبا گودینگ جونیور، داستین هافمن، مورگان فریمن و رنه روسو است.
راجر ایبرت، منتقد مشهور سینما، پس از انتشار این فیلم، آن را “یکی از بهترین داستان های ترسناک زمان ما” خواند و وقتی در دوران پاندمی کووید -۱۹ دوباره به محبوبیت رسید و در مارس ۲۰۲۰ به چهارمین فیلم پرفروش نتفلیکس تبدیل شد، مشخص شد نظر ایبرت در مورد آن درست بوده است.
۷- The Last Man on Earth (1964)
فیلم های پاندمیک و ویروسی چیز جدیدی نیستند. فیلم The Last Man on Earth (که نباید آن را با سریالی تلویزیونی به همین نام اشتباه گرفت) در سال ۱۹۶۴ و با بازی وینسنت پرایس ساخته شد و داستان دکتر رابرت مورگان را روایت می کند که در دنیایی که یک بیماری باعث مرگ نیمی از مردم و زامبی شدن نیم دیگر شده، تلاش دارد زنده بماند اگر چه نسبت به این بیماری ایمن است.
این فیلم اقتباسی از رمان I Am Legend اثر ریچارد ماتیسون است که فیلم ویل اسمیت در همین فهرست و فیلم The Omega Man در سال ۱۹۷۲ نیز بر ایای آن ساخته شده است. با این حال، The Last Man on Earth نه تنها به این خاطر که داستان اورجینال را به وفادارانه ترین شکل حفظ می کند، بلکه به این خاطر که بازی وینسنت پرایس فراموش نشدنی است مورد توجه قرار گرفته است.
متاسفانه ماتییسون از دیدگاه کارگردانان فیلم، سیدنی سالکو و اوبالدو بی.راگونا، خوشش نیامد و احساس می کرد که بازیگران به درستی انتخاب نشده اند، هر چند از بازی پرایس تمجید کرد. او حتی تا جایی از نتیجه ناراضی بود که از نام مستعار برای نام خود در تیتراژ به جای نویسنده فیلمنامه استفاده کرد.
۶- World War Z (2013)
اگر می خواهید از این فیلم ترسناک با روایت سریع و پرتنش جان سالم به در ببرید، بهتر است یاد بگیرید که چگونه سریع بدوید. جنگ جهانی زد که یکی از ترسناک ترین و سریع ترین زامبی های تاریخ سینما را به تصویر می کشد، در مورد یک کارمند سازمان ملل با بازی برد پیت است که در تلاش برای یافتن ریشه و درمان یک بیماری واگیر زامبی کننده است.
این فیلم براساس رمانی به همین نام از مکس بروکس در سال ۲۰۰۶ ساخته شد و نقدهای مثبتی را برای بازی برد پیت و به نمایش هیجان انگیز زامبی ها دریافت کرد که بینندگان را در تمام مدت روی صندلی شان نیم خیز نگه می دارد؛ سکانس های حماسی ساخته شده با جلوه های ویژه کامپیوتری از دسته زامبی ها به تصاویر نمادین در این ژانر تبدیل شده اند.
در سال ۲۰۱۳ ساخت دنباله ای بر World War Z تایید شد، اما چندین مشکل در توسعه و تولید، باعث به تعویق افتادن این پروژه شد و در سال ۲۰۱۹، پارامونت رسماَ این فیلم را لغو کرد. این تصمیم به ممنوعیت فیلم هایی در مورد زامبی و روح توسط دولت چین نسبت داده شد، موضوعی که تاثیر قابل توجهی بر سود این دنباله می گذاشت.
۵- ۱۲ Monkeys (1995)
ظاهراً برد پیت عاشق فیلم های همه گیری است و شاید به همین خاطر است که دوستش داریم. در فیلم کلاسیک علمی تخیلی ۱۲ Monkeys، جیمز کول (با بازی بروس ویلیس) برای جمع آوری اطلاعات در مورد یک ویروس ساخت بشر که میلیاردها انسان را می کشد، از سال ۲۰۳۰ به دهه ۱۹۹۰ بازگردانده می شود.
این فیلم نگاهی تلخ به یک آینده پساآخرالزمانی دارد، در حالی که کول دیوانه تلقی می شود و در یک مرکز نگهداری از بیماران روانی محبوس می شود. این فیلم به کارگردانی تری گیلیام و با الهام از فیلم کوتاه La Jetée ساخته کریس مارکر در سال ۱۹۶۲ ساخته شده و حاوی بازی های بی نقصی از ویلیس و پیت است که با یک حس کمیک بسیار بجا، جدیت محض داستان را تلطیف می بخشند.
۱۲ میمون شاید ساده ترین و سرراست ترین داستان را نداشته و شاید تدوین خاصش به سود آن تمام شده باشد، اما با وجود کاستی هایی که دارد، یک شاهکار منحصر به فرد است که ابتکار بصری، مفاهیم قوی و احساسات هیجان انگیز را به شکلی متفاوت با هم ترکیب می کند.
این فیلم، بازیگرانش، نویسندگانش و کارگردانش همگی چندین نامزدی دریافت جایزه برای این فیلم (از جمله نامزدی اسکار برای پیت) دریافت کردند. در سال ۲۰۱۵، یک مجموعه تلویزیونی ۱۲ قسمتی با همین نام با بازی آرون استنفورد در نقش اصلی از شبکه Syfy به نمایش درآمد و به مدت چهار فصل ادامه داشت.
۴- Dawn of the Dead (1978)
بسیاری از فیلم ها با موضوع همه گیری بیماری ها، پس از پرده اول به فیلم های زامبی محور تبدیل می شوند، اما تعداد کمی از آن ها به اندازه Dawn of the Dead مورد تحسین قرار می گیرند. این اثر کلاسیک ژانر وحشت که توسط دانشمند دیوانه ای به نام جورج رومرو (با کمک داریو آرجنتو) کارگردانی شده، آخرالزمان جهانی زامبی ها را به تصویر می کشد و در عین حال روی گروهی از بازماندگان تمرکز دارد که در یک مرکز خرید مخفی شده اند.
این فیلم نه تنها به طرز دلپذیری خشن و خنده دار است، بلکه هجویه ای فوق العاده بر مصرف گرایی در جامعه آمریکا نیز است و مصرف بی فکرانه اواخر قرن بیستم را با حمله زامبی ها مقایسه می کند؛ به یک معنا، ماتریالیسم و سرمایه داری می توانند به خودی خود به یک بیماری همه گیر ویروسی تبدیل شوند.
در سال ۲۰۰۸، طلوع مردگان توسط مجله امپایر به عنوان یکی از ۵۰۰ فیلم برتر تمام دوران، البته همراه با Night of the Living Dead انتخاب شد که به نوعی دنباله آن است. همچنین این فیلم دهه ها بعد توسط زک اسنایدر در قالب یک فیلم ترسناک مملو از اکشن بازسازی شد و ادگار رایت نیز یک نسخه هجوآمیز بر این فیلم ساخت.
۳- Contagion (2011)
Contagion که شاید واقع گرایانه ترین فیلم درباره همه گیری ها در تاریخ سینما باشد، به لطف تصویر خشن و سرد خود از شیوع جهانی یک بیماری مسری، شایسته جایگاه سوم این فهرست است. این فیلم به کارگردانی استیون سودربرگ و نویسندگی اسکات زد. برنز، روی مقامات دولتی و دانشمندانی تمرکز دارد که تلاش دارند یک بیماری مسری را شناسایی و از شیوع آن جلوگیری کنند.
Contagion یک بررسی جامعه شناختی از این فرضیه است که اگر یک ویروس کشنده توسط گوینث پالترو رها شود چه اتفاقی خواهد افتاد، به همین دلیل است که مجموعه ای از ستارگان مانند مت دیمون، لارنس فیشبرن، کیت وینسلت، جود لا و بسیاری دیگر در این فیلم بازی می کنند.
تعداد بسیار کمی از فیلم ها به اندازه Contagion از لحاظ وسعت روایت و داستان جاه طلبانه عمل می کنند، چرا که فیلم از چندین خط روایی تعاملی و بین المللی در سبک “سینمای هایپرلینک” پیروی می کند. شاید به همین دلیل است که Contagion در سال ۲۰۲۰ با ظهور کووید -۱۹، بیش از هر فیلم همه گیری دیگری مورد توجه قرار گرفت.
۲- The Seventh Seal (1957)
شاید وقتی کسی سینمای پاندمی را به خودی خود در نظر می گیرد، این فیلم چیزی نیست که نامش به ذهن خطور می کند، اما با در نظر گرفتن اینکه داستان آن حول مشهورترین طاعون تاریخ می چرخد، منصفانه است که بگوییم The Seventh Seal فیلمی درباره پاندمی ها است.
این فیلم به کارگردانی اینگمار برگمن، استاد سینمای سوئد، در جریان طاعون مرگ سیاه دهه ۱۳۰۰ روایت شده و داستان آن درباره شوالیه ای است که با فرشته مرگ مواجه می شود و برای نجات روح خود باید در طول فیلم یک بازی شطرنج را با او انجام دهد.
فیلم The Seventh Seal یکی از آثار کلاسیک سینما و همچنین یکی از بهترین فیلم های تمام دوران سینما محسوب می شود. این فیلم، جایگاه برگمان را به عنوان یک کارگردان مشهور جهانی تثبیت کرد و فیلم صحنه های متعددی دارد که به لطف ادای احترام ها و بازسازی های هجوآمیز، ماندگار شده اند. اگر برای فیلمی آماده هستید که جنبه های فلسفی و وجودی طاعون و بیماری را بررسی می کند، به دنبال چیزی غیر از The Seventh Seal نباشید.
۱-۲۸ Days Later (2002)
۲۸ روز بعد که یکی از بهترین فیلم های زامبی محور و یکی از ترسناک ترین فیلم های دهه ۲۰۰۰ محسوب می شود، بهترین فیلم ساخته شده تا به حال در مورد همه گیری است. این فیلم که توسط دنی بویل کارگردانی شده، به لطف نمایش نوآورانه خود از زامبی ها، به همراه فیلمبرداری جسورانه و پویایی که مخاطبان را به شدت تکان می دهد، باعث تجدید حیات ژانر زامبی شد.
این فیلم روایتگر گروهی از بازماندگان در دنیای پسا پاندمی است که تلاش می کنند از دست افراد آلوده به ویروس ناشی از یک آزمایش علمی فرار کنند. فیلم ۲۸ Days Later با استقبال منتقدان مواجه شد که فیلمنامه، بازی ها، فضای ترسناک و موسیقی متن جذاب آن را مورد تحسین قرار دادند و شاید به همین دلیل بود که فیلم با یک دنباله و شاید یک دنباله دیگر در آینده ای نزدیک همراه شد.
در سال ۲۰۱۷، در نظرسنجی از ۱۵۰ بازیگر، کارگردان، نویسنده، تهیه کننده و منتقد توسط مجله تایم اوت، این فیلم به عنوان یکی از بهترین فیلم های انگلیسی ساخته شده تا به حال انتخاب شد.
همچنین این فیلم بهترین فیلم با موضوع پاندمی است، زیرا وحشت ژانر زامبی را با طنین احساسی فیلم های ویروسی کاملاَ متعادل می کند و آن را به تصویری تماشایی و سرگرم کننده از تلاش برای زندگی علیرغم تمام مشکلات و در جهانی در حال فروپاشی تبدیل می کند.
منبع: روزیاتو