کشف ترسناک دربارۀ نئاندرتال‌ها؛ آیا آن‌ها «هم‌نوع‌خوار» بودند؟

کشف ترسناک دربارۀ نئاندرتال‌ها؛ آیا آن‌ها «هم‌نوع‌خوار» بودند؟

باستان‌شناسانی که در غارهای TOLL DE MOIÀ مشغول حفاری بودند، شواهدی از هم‌نوع‌خواری نئاندرتال‌ها را کشف کرده‌اند که قدمت آن‌ها به بیش از ۵۲۰۰۰ سال پیش بازمی‌گردد.

کد خبر : ۱۳۸۶۹۲
بازدید : ۹۸۸۵

فرادید| غار Toll de Moià یک سیستم غار بین شهرهای Moià و Tona در استان بارسلون اسپانیا است. این غار که در دره‌ی تاِرنت مال واقع شده، با حل کردن سنگ آهک نئوژن شکل گرفته که یک سیستم ۲ کیلومتری ایجاد کرده است. 

به گزارش فرادید، در مطالعات پیشین، چندین بقایای جانوری از دوره‌های پلیستوسین پسین و میانی پیدا شده است، از جمله خرس‌های غار (Ursus spelaeus)، کفتارها (Crocuta crocuta spelaea)، اسب (Equus ferus)، گوزن قرمز (Cervus elaphus) و نیاگاو (Bos primigenius). 

در دوران پارینه سنگی میانه، گروه‌هایی از نئاندرتال‌ها در این غار سکونت داشتند که در اکتشافات قبلی شواهد آن شامل سه کودک نئاندرتال و ابزار سنگی پیدا شد. 

اما در مطالعه‌ای که اخیرا توسط باستان‌شناسان مؤسسه‌ی دیرینه‌اکولوژی انسانی و تکامل اجتماعی کاتالونیا (IPHES) و مؤسسه CERCA انجام شد، محققان تکه‌هایی از جمجمه‌ی یک نوجوان نئاندرتال و یک استخوان ترقوه را پیدا کردند. 

1189_medium

چندین علامت برش روی این بقایا وجود داشت که نشان می‌داد توسط نئاندرتال‌های دیگر ایجاد شده‌اند و احتمالاً توسط بستگانشان در فعالیت‌های مرتبط با هم‌نوع‌خواری خورده شده‌اند. بقایای شناسایی‌شده‌ی دیگر احتمالاً برای دسترسی به مغز استخوان و سایر مواد مغذی موجود در استخوان‌ها، تکه‌تکه شده‌اند. 

قدمت این یافته‌ها مربوط به ۵۲۰۰۰ سال پیش است که در ورودی غار روی سطح پراکنده شده و با استخوان‌ها و دندان‌های حیوانات دیگر شکارشده توسط ساکنان نئاندرتال ترکیب شده‌اند. 

به گفته محققان: «این نخستین مورد ثبت‌شده‌ی هم‌نوع‌خواری میان نئاندرتال‌ها نیست، اما نخستین مورد شناسایی‌شده در جنوب کاتالونیا است. اگرچه به نظر نمی‌رسد هم‌نوع‌خواری میان این انسان‌های اولیه اتفاق رایجی بوده باشد، اما مکان‌هایی در اروپا وجود دارد که وجود چنین سنت‌هایی در آن‌ها تایید شده است.

مترجم: زهرا ذوالقدر

۳۲
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید