علت سیاه شدن ریشه گیاه پتوس در آب
دمای نامناسب محیط و آب، تابش نور مستقیم خورشید و آب با املاح زیاد از جمله دلایل سیاه شدن ریشه پتوس در آب هستند.
سخت است و حتی گاهی وحشتناک؛ لحظهای که سیاه شدن برگ پتوس را میبینید. سیاه یا قهوه ای شدن برگ پتوس اتفاق تلخی است نه فقط به خاطر اینکه زحمتهای شما برای پرورش این گیاه هدر رفته، بلکه به این دلیل که جان یک موجود زنده در خطر است!
اما نگران نباشید چون قسمت امیدوارکننده ماجرای سیاهشدن پتوس آن جایی است که اگر علت این مشکل را بفهمید، میتوانید برای درمانش اقدام موثری را انجام دهید.
سیاه شدن برگ پتوس این طور نیست که همیشه یک علت مشخص داشته باشد. گاهی علت آن آبیاری غلط است و بعضی از اوقات نور کم باعث بروز این مشکل میشود.
۱. آبیاری غلط و سیاه شدن برگ پتوس
رایجترین علت سیاه شدن برگ های پتوس این است که شما بیش از حد گیاه را آبیاری میکنید. زمانی که آبیاری پتوس بیشتر از میزان نیازش باشد، خاک گیاه غرقابی و به شدت خیس میشود بنابراین اکسیژن کافی به ریشهها نمیرسد و متاسفانه گیاه دچار بیماری پوسیدگی ریشه میشود.
اگر حواستان به ظاهر و رنگ برگهای پتوس باشد میتوانید جلوی پیشرفت بیماری پوسیدگی ریشه ودرواقع سیاهی برگها را بگیرید چون نشانههای اولیه این بیماری به صورت زرد و قهوهایشدن برگهاست.
علائم زیر شما را مطمئن میکنند که آبیاری زیاد و پوسیدگی ریشه، علت سیاه شدن برگ پتوس شده است:
خاک گیاه بیش از حد خیس و غرقابی میشود؛
برگها ناسالم، پژمرده، بیرنگ ورو و زرد یا تیرهرنگ به نظر میرسند؛
ریشهها بوی نامطبوعی دارند و نرم و قهوهای میشوند.
برای درمان سیاه شدن برگ پتوس ناشی از بیماری پوسیدگی ریشه و آبیاری زیاد بایستی کارهای زیر را انجام دهید:
از قارچکش موثر در درمان بیماری پوسیدگی ریشه (با مشورت کارشناس) استفاده کنید؛
آبیاری در حد نیاز گیاه و بعد از خشکشدن ۲ تا ۳ سانتیمتر از خاک آن باشد؛
ریشهها و بخشهای پوسیده، تیرهرنگ و بدبوی گیاه را با ابزار تمیز و تیز حذف کنید؛
اگر خاک و گلدان گیاه زهکش نامناسبی دارند، آنها را عوض کنید.علت سیاه شدن ریشه گیاه پتوس در آب
پوسیدگی ریشه و آبیاری زیاد باعث سیاه شدن برگهای پتوس میشود.
یک علت سیاه شدن برگهای پتوس، پوسیدگی ریشه است.
فقط آبیاری زیاد علت سیاه شدن برگهای پتوس نیست و آبیاری کم هم میتواند باعث ایجاد این مشکل شود. وقتی آبیاری گیاه پتوس کم باشد معمولا سیاه شدن نوک برگ پتوس را خواهید دید.
برای بهبود سیاه شدن برگ پتوس در اثر آبیاری کم برای مدتی کوتاه گلدان گیاه را درون سینک یا سطل آب قرار دهید تا رطوبت از دسترفته گیاه برگردد.
۲. زهکشی نامناسب گلدان
حتی اگر شما آبیاری پتوس را درست و به اندازه انجام دهید اما شرایط زهکش گلدان گیاه زهکشی نامناسب باشد یعنی به اندازه کافی سوراخ زهکش نداشته باشد، رطوبت اضافی در خاک پتوس باقی میماند و برگهای گیاه را سیاه میکند. اگر دلیل سیاه شدن برگ پتوس قرارگرفتن در گلدانی با زهکشی نامناسب است باید فورا گلدان گیاه را با یک گلدان با زهکشی مناسب عوض کنید.
سیاه شدن برگ پتوس عارضهای است که ممکن است به دلیل آبیاری، نور، کوددهی و گلدان نامناسب گریبان گیاه شما را بگیرد. اگر میخواهید گیاهتان دوباره به زندگیش ادامه دهد و رشد کند سریعا بررسی کنید چه علتی باعث سیاهی و تیرگی برگهای گیاهتان شده است.
۳. نور مستقیم خورشید
پتوس در زادگاه خود تحت شرایط نور زیاد اما غیرمستقیم رشد کرده؛ بنابراین با تابش نور مستقیم آفتاب آسیب میبیند و برگهایش تیره و سیاهرنگ میشوند. چنانچه به گیاه شما نور مستقیم تابیده شده و برگهایش سیاه شدهاند، برای درمان این حالت، برگهای آسیبدیده و سیاه را حذف کنید تا انرژی گیاه برای رشد برگهای جدید آزاد شود. به علاوه گیاه پتوس را در برابر پنجرهای قرار دهید که پرده داشته باشد تا دیگر نور مستقیم به گیاه نتابد.
۴. قرار گرفتن در معرض بادهای سرد و سرما
یک دلیل احتمالی سیاه شدن برگ پتوس میتواند دمای پایین محیط (زیر ۱۰ درجه سانتیگراد) یا قرارگرفتن گیاه در معرض بادهای سرد باشد. با شروع فصل زمستان شما باید گیاه پتوس را در محیطی با محدوده دمایی ۲۰ تا ۳۰ درجه سانتیگراد نگهداری کنید. اگر علت سیاه شدن برگهای پتوس سردی هواست، گیاه را به محیطی با هوای گرمتر منتقل کنید تا سیاهشدن برگهایش گسترش پیدا نکنند.
۵. کوددهی بیش از حد
بعضی از پرورشدهندگان گلوگیاه فکر میکنند که کود زیاد باعث رشد بیشتر پتوس میشود و به نفع گیاه است؛ در حالی که این فکر به هیچ وجه اعتبار علمی ندارد و کوددهی زیاد فقط باعث آسیبرساندن به گیاه میشود.
زمانی که شما کوددهی پتوس را چیزی بیشتر از میزان توصیهشده روی بستهبندی کود انجام میدهید، این عمل باعث تجمع نمک در خاک میشود و برگهای گیاه تیره میشوند و میسوزند.
برای درمان سیاه شدن برگ پتوس در اثر کوددهی بیش از حد، کوددهی را فقط در فصل رشد آن هم با کودهای مایع و متعادل انجام دهید. همچنین خاک را بشویید یا در صورت نیاز آن را عوض کنید.
منبع: دلگرم