کشف مقبرۀ گمشدۀ ندیمه‌ای که ملکه شد

کشف مقبرۀ گمشدۀ ندیمه‌ای که ملکه شد

باستان‌شناسان در برلین آرامگاه گمشده ژولی فون فوس، همسر دوم پادشاه پروس، فریدریش ویلهلم دوم را کشف کردند.

کد خبر : ۲۵۲۹۲۳
بازدید : ۱۳۹

فرادید| این کشف در تاریخ ۸ ژوئیه، در جریان عملیات بازسازی کلیسای تاریخی شلوس‌کرشه بوخ (Schlosskirche Buch) انجام شد؛ جایی که فون فوس سال ۱۷۶۶ متولد شده بود و از قرار معلوم آرزو داشت همان‌جا به خاک سپرده شود. 

به گزارش فرادید،  او در قلعه بوخ و در خانواده‌ای اشرافی به دنیا آمد و در سال ۱۷۸۳ به‌عنوان ندیمه وارد دربار سلطنتی شد که برخی منابع او را ندیمه ملکه الیزابت کریستین دانسته‌اند، در حالی‌که دیگران او را خدمت‌گزار ملکه فردریکا لوئیزا از هسن-دارمشتات می‌دانند. در همان دربار بود که او با فریدریش ویلهلم دوم، پادشاه آینده، آشنا شد. 

آن زمان، پیوندی که میان آن‌ها شکل گرفت بسیار عجیب به شمار می‌رفت: ازدواجی ناهم‌تراز به این معنا که همسر پادشاه از عنوان سلطنتی یا حقوق جانشینی برخوردار نمی‌شود. این ازدواج با رضایت ملکه و در مراسم کوچکی در ۷ آوریل ۱۷۸۷ در کلیسای کوچک کاخ شارلوتنبورگ برگزار شد. اندکی بعد، ژولی فون فوس عنوان «کنتس اینگنهایم» را دریافت کرد. 

ژولی در سال ۱۷۸۹ پسری به نام گوستاو آدولف به دنیا آورد، اما زندگی ژولی به شکل غم‌انگیزی کوتاه بود. او در ۲۵ مارس ۱۷۸۹ بر اثر بیماری سل ریوی درگذشت. گفته می‌شود او روز اول آوریل همان سال در آرامگاهی خصوصی در کلیسای محل تولدش، شلوس‌کرشه بوخ به خاک سپرده شد. اما با گذر زمان، مکان دقیق گور او به فراموشی سپرده شد، چون هیچ نشانه یا سنگ‌قبر مشخصی برای آن در نظر گرفته نشده بود. 

2

جزئیاتی از یک  مدال بزرگ زراندود

در جریان بازسازی اخیر کلیسا، کارگران اداره ایالتی حفاظت از آثار تاریخی برلین، آرامگاهی آجرچین‌شده و پر از خاک را کشف کردند. درون این آرامگاه، تابوت چوبی حفظ‌شده‌ای یافت شد که با تزئینات طلایی و مدال‌های بزرگ نئوکلاسیک تزئین شده بود؛ نشانه‌هایی که حاکی از تعلق تابوت به فردی با جایگاه اجتماعی بالا بودند. 

دکتر سباستین هِبِر، سرپرست بخش حفظ میراث باستان‌شناسی در توصیف این کشف گفته:  «این یافته شگفت‌انگیز است: این مکان تدفین داده‌های ارزشمندی درباره مراسم خاکسپاری یک زن برجسته از اواخر قرن هجدهم به ما می‌دهد.» او افزود سبک تدفین و محل آن کاملاً با منابع تاریخی وابسته به وصیت‌های ژولی فون فوس مطابقت دارد. 

1

پرتره‌ای از ژولی فون فوس (۱۷۶۶–۱۷۸۹)، همسر فریدریش ویلهلم دومِ پروس (۱۷۴۴–۱۷۹۷) 

سخنگوی اداره ایالتی حفظ آثار تاریخی اعلام کرده که گرچه تجزیه و تحلیل DNA می‌تواند هویت فرد مدفون را تأیید کند، اما تابوت دست‌نخورده باقی مانده تا حرمت آرامگاه و بقایای ظریف آن حفظ شود. 

یافته‌های باستان‌شناسی با اسناد تاریخی هماهنگی دارد: مکان آرامگاه، حضور تنها یک نفر در آن و ظرافت تزئینات تابوت همگی گویای آنست که این محل، مقبره ژولی فون فوس است. او خواسته بود به‌تنهایی در کلیسای زادگاهش به خاک سپرده شود و این گور کشف‌شده درست با آن خواسته همخوانی دارد. اگرچه هیچ سنگ‌قبر یا کتیبه‌ای یافت نشده، اما کارشناسان با اطمینان این آرامگاه را به او نسبت می‌دهند. 

این کشف یادآور لحظه‌ای منحصربه‌فرد در تاریخ سلطنت پروس است. سرپرستان اداره آثار تاریخی برلین اعلام کردند این سردابه کلیسا ثبت، ایمن‌سازی و در محل محافظت خواهد شد.

مترجم: زهرا ذوالقدر

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید