«پنیر خوردن» و «کابوس دیدن» چه ارتباطی با هم دارند؟

«پنیر خوردن» و «کابوس دیدن» چه ارتباطی با هم دارند؟

پنیرهای لذیذ از یک سو و کابوس دیدن در خواب از سوی دیگر! یک پژوهش جدید نشان داده که کابوس دیدن پس از پنیر خوردن ممکن است به‌ دلیل حساسیت باشد.

کد خبر : ۲۴۹۳۵۴
بازدید : ۳۳

فرادید|  در یک پژوهش، تجربیات ۱۰۸۲ دانشجو از دانشگاه مَک‌ایوان بررسی شد و از آن‌ها درباره الگوها و کیفیت خواب، v,dh دیدن یا کابوس و اینکه آیا بین خواب‌هایشان و انتخاب‌های غذایی‌شان ارتباطی مشاهده کرده‌اند، پرسیده شد. همچنین رابطه آن‌ها با غذا به‌شکل کلی و وضعیت سلامت روانی و جسمانی‌شان بررسی شد. 

به گزارش فرادید، پاسخ‌ها بیانگر ارتباط قوی بین عدم‌تحمل لاکتوز و کابوس‌ها بود. بنابراین احتمال دارد ناراحتی‌های گوارشی که برخی افراد پس از مصرف لبنیات تجربه می‌کنند، همان چیزی باشد که محرک خواب‌های منفی می‌شود، نه خود پنیر! 

دکتر تور نیلسن، نویسنده ارشد این پژوهش از دانشگاه مونترال توضیح داده: «کابوس‌ها در افرادی که به لاکتوز حساسیت دارند و دچار نشانه‌های شدید گوارشی می‌شوند و خوابشان مختل می‌شود، بدتر است. منطقی‌ست چون می‌دانیم سایر حس‌های بدنی می‌توانند روی خواب دیدن اثر بگذارند. کابوس‌ها می‌توانند بسیار آزاردهنده باشند، به‌ویژه اگر زیاد اتفاق بیفتند، زیرا همواره موجب می‌شوند فرد در حالت ناخوشایند از خواب بیدار شود. همچنین ممکن است موجب ایجاد اجتناب از خواب شوند. هر دو این نشانه‌ها می‌توانند شما را از داشتن خواب آرام محروم کنند.» 

متأسفانه، اگر شما هم جزو این دسته هستید، شاید از راه‌حل خوشتان نیاید، چون نیلسن پیشنهاد می‌کند تغییر عادات غذایی ممکن است بهترین راهِ کاهش کابوس‌ها باشد. خبر زمانی بدتر می‌شود که عاشق دسر باشید، چون بیشترین گزارش‌ها درباره تأثیر غذا روی خواب‌های عجیب و کابوس‌ها مربوط به خوراکی‌های شیرین بوده است. 

سی و یک درصد از شرکت‌کنندگان، عجیب‌ترین و آزاردهنده‌ترین خواب‌های خود را به دسرها و شیرینی‌ها نسبت دادند، در حالی که ۲۲ درصد آن را به لبنیات، ۱۶ درصد به گوشت و ۱۳ درصد به غذای تند. خوردن هیجانی و افراطی هم با خواب‌های ناراحت‌کننده مرتبط بود، در حالی که فاصله‌های طولانی‌تر بین خوردن وعده‌های غذایی سالم انگار خواب‌ها را واضح‌تر و به یادآوردنشان را آسان‌تر می‌کند. 

نتیجه‌ای که پژوهشگران گرفتند: این پژوهش به این استدلال اعتبار می‌بخشد که غذا به‌راستی می‌تواند خواب‌های ما را تغییر دهد و اینکه عدم‌تحمل‌ها ممکن است منبع ناشناخته‌ای برای کابوس‌های شدید یا مکرر باشد. 

درباره اینکه چرا این ارتباط بین «عدم‌تحمل‌ها و کابوس‌ها» پیش‌تر برجسته نشده بود (از جمله در پژوهشی که نیلسن ۱۱ سال پیش انجام داد)، شاید دلیلش این باشد که اکنون آگاهی ما نسبت به عدم‌تحمل‌های غذایی بیش از گذشته شده است. هنوز پرسش‌های زیادی باقی مانده که باید پاسخ داده شوند تا درست بفهمیم این دو چگونه با هم تعامل دارند، اما تیم تحقیقاتی برنامه دارد در آینده به این پرسش‌ها بپردازد. 

نیلسن می‌گوید: «ما باید افراد بیشتری با سنین، سبک زندگی و عادات غذایی مختلف را بررسی کنیم تا روشن شود آیا نتایج ما به‌راستی برای جمعیت بزرگ‌تر قابل‌تعمیم است یا نه. همچنین به پژوهش‌های آزمایشی نیاز داریم تا روشن کنیم آیا افراد به‌راستی می‌توانند اثرات مواد غذایی خاص را روی خواب‌های خود احساس کنند یا خیر. ما دوست داریم پژوهشی انجام دهیم که در آن، از افراد بخواهیم پیش از خواب محصولات لبنی را مصرف کنند و آن را با غذای کنترل مقایسه کنیم تا ببینیم آیا این موضوع خواب یا رویاهای آن‌ها را تغییر می‌دهد یا نه.»

مترجم: زهرا ذوالقدر

۲
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید